TrueVanDal Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 (edytowane) Nowe stery od NV http://www.nvidia.com/content/drivers/drivers.asp (niech każdy sobie wybierze pod jaki system chce) Release notes: http://download.nvidia.com/Windows/91.47/9...lease_notes.pdf Ja zainstalowałem po reinstalce Windowsa. Wynik w 3dmarku 2003 spadł o jakieś 30 punktów ale za to wynik w 2005 podskoczył o 20...ogólne w normie. Na grach jeszcze nie testowałem. Mam za to pewien problem ale nie wiem czy to wina sterów (podejrzewam że tak). Otóż wszytkie filmy jakie oglądam na jakimkolwiek odtwarzaczu są strasznie ciemne, praktycznie nie da się ich oglądać :(. To raczej nie jest wina kodeków bo zaraz po instalacji windy przy odpaleniu jakiegoś filmiku (bez żadnych kodeków zainstalowanych) Windows Media Player sam ściągnął codek do obrazu i go zainstalował i już wtedy tak było (tzn. strasznie ciemny obraz, do tego jakby wyprany z kolorów). Update do wersji WMP 10 nic nie zmienił, tak samo jak instalacja innych kodeków. Chyba kiedyś coś o tym czytałem że niektórzy mieli problem podobny na seri 9x.xx ale nie pamiętam gdzie i mało mnie to interesowało (przedtem miałem 81.98 i nic takiego się nie działo). Nie chcę zmieniać sterów bo może coś da się zrobić. Kombinowałem też z "nakładką" w sterach i wprawdzie miało to wpływ na na obraz w otwarzaczu ale nie udało mi się ustawić nawet blisko tego jak powinno być. Jak jakieś sugestie to proszę pisać. EDIT: Pokombinowałem jeszcze trochę i udało się :). Wystarczy w opcjach nakładki kliknąć na "Przywróć domyślne" oraz w ustawieniech kolorów dla nadkładki też wybrać "Przywróć domyślne" i zatwierdzić. Suwaki nie są po instalce w swoich nominalnych pozycjach. Chociaż mam wrażenie że wygląd filmików jest nieco gorszy (bardziej rozmyty) ale może mi się tak tylko wydaje ;). Pozdro. Edytowane 5 Września 2006 przez TrueVanDal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MantisGhost Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 ja mam z nimi problem posiadam gigabyte GA-8N-SLI PRO po zaintalowaniu nowego forceware(wraz z network acess managerem i firewallem) przy ladowaniu xp nastepuje niebieski ekran smierci i restart (za szybko znika zeby przeczytac blad) co ciekawe problem znika gdy odlacze kabel sieciowy (system sie zaladuje) co moze byc nie tak ?? (patrzylem w logi i jedyne co znalazlem to blad odnoscie PCIIde) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Master78 Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 ja mam z nimi problem posiadam gigabyte GA-8N-SLI PRO po zaintalowaniu nowego forceware(wraz z network acess managerem i firewallem) przy ladowaniu xp nastepuje niebieski ekran smierci i restart (za szybko znika zeby przeczytac blad) co ciekawe problem znika gdy odlacze kabel sieciowy (system sie zaladuje) co moze byc nie tak ?? (patrzylem w logi i jedyne co znalazlem to blad odnoscie PCIIde) Witam, Pewnikiem i tak juz odkryliscie, ale jest juz wersja 93.xx tych sterownikow. Pozdrowka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...