Skocz do zawartości
Asker

ile?

Rekomendowane odpowiedzi

Podkrecilem swojego xp'ka tyle co w opisie na dole... i w zwiazku z tym sandra wywala mi z textem ze AGP i PCI FSB IS TOO HIGH. Ile wynosi bezpieczna wartosc dla obu tych slotow? nie chce czegos przypadkiem zwalic ;)

Opcja szukaj - Szukam szukam... ale to jak szukanie igly w stogu siana a lacze mam zlagowane na maxa wiec srtrony laduja mi sie niemilosiernie dlugo...

Z gory dzieki za odp...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podkrecilem swojego xp'ka tyle co w opisie na dole... i w zwiazku z tym sandra wywala mi z textem ze AGP i PCI FSB IS TOO HIGH. Ile wynosi bezpieczna wartosc dla obu tych slotow? nie chce czegos przypadkiem zwalic ;)

Opcja szukaj - Szukam szukam... ale to jak szukanie igly w stogu siana a lacze mam zlagowane na maxa wiec srtrony laduja mi sie niemilosiernie dlugo...

Z gory dzieki za odp...

dopuszczalne taktowanie pci to 37-38mhz a na sandre nie patrz bo ona "zgaduje" taktowanie pci i agp :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm.. dzieki za szybka odpowiedz...

Czyli wszystko ok jak mam CPU fsb: 145 AGP: 72 PCI: 36 ? ;)

Przy fsb 166 zmienia sie dzielnik i wartosci spowrotem sa 66/33

Zastanawiam sie czy procek wytrzyma przelaczenie od razu z magistrali 145 na 166 ;) hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm.. dzieki za szybka odpowiedz...

Czyli wszystko ok jak mam CPU fsb: 145 AGP: 72 PCI: 36 ? ;)

Przy fsb 166 zmienia sie dzielnik i wartosci spowrotem sa 66/33

Zastanawiam sie czy procek wytrzyma przelaczenie od razu z magistrali 145 na 166 ;) hehe

Przy 166 załączy się dzielnik 5 [chyba że masz ręczną zmianę :P]

A proc jeśli nieodblokowany to będzie wtdy miał ponad 1700Mhz więc jeśli masz słaby egzemplarz może się kłócić :P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi przy pci 38mhz na loozaqa wszystko ladnie chodzi :D Kiedys sie chyba odwaze i sobie siekne fsb 166 = pci 41,5 mhz :D Zobacze co bedzie :) i tak jeszcze wszystko na gwarancji to jak cos to do sklepiku sie skoczy :) WOW!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi przy pci 38mhz na loozaqa wszystko ladnie chodzi :D Kiedys sie chyba odwaze i sobie siekne fsb 166 = pci 41,5 mhz :D Zobacze co bedzie :) i tak jeszcze wszystko na gwarancji to jak cos to do sklepiku sie skoczy :) WOW!! :)

Z twojego podpisu mozna wyczytac ze masz MSI KT3 ULTRA wiec masz dzielnik 1/6!!!!!!!!!! nie wiem iule jeszcze razy mozna to mowic na tym forum!!??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...