Skocz do zawartości
elmo123

Router Do Cięzkiej Pracy

Rekomendowane odpowiedzi

Co myślicie o routerze USR 9107A.....ma on być przeznaczony do pracy 24/7....wykorzystany bedzie do przekierowywania portów dla dwóch rejestratorów (w sumie 2x16 kamer )... ma działac z neostrada ..i kozystać z dynamic DNS....i jeszcze jedno czy w tym modelu jest jaks funkcja ktura umozliwia np . o 1:00 w nocy restartować router(chodzi o to ze neostrada po 24h połączeniu przestaje działać)??

PS. jeszcze jedno ...czy moozna założyć dwa serwery HTTP na jednym IP...np www.test.dyndns.org i http://www.test.dyndns.org:81 .Tak zeby jeden serwer kozystał z portu 80 a drugi z 81 ..czy macie lepszą propozycje

Edytowane przez elmo123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PS. jeszcze jedno ...czy moozna założyć dwa serwery HTTP na jednym IP...np www.test.dyndns.org i http://www.test.dyndns.org:81 .Tak zeby jeden serwer kozystał z portu 80 a drugi z 81 ..czy macie lepszą propozycje

można. ja stosuje jedna istancje HTTP a ze sa dwie nazwy domen to sprawa konfiguracji w http.conf

http://httpd.apache.org/docs/1.3/vhosts/examples.html

Edytowane przez voytas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skozystałem z xt.pl ..darmowe aliansy...mam tylko pytaniie czy ten router USR ma mozliwość ustawiania w Dynamic DNS częstotliwość wysyłania Ip na serwer i i czy jest jakas opcja która umozliwia ze router resetuje połączenie z neostradą po 24 godzinach albo o kąkretnej godzinie(skutki uboczne neostrady ).... to jest bardzo wazne bo router bedzie gdzieś w serwerowni na strychu i nikt nie bedzie chciał sie codziennie nim bawić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skozystałem z xt.pl ..darmowe aliansy...mam tylko pytaniie czy ten router USR ma mozliwość ustawiania w Dynamic DNS częstotliwość wysyłania Ip na serwer i i czy jest jakas opcja która umozliwia ze router resetuje połączenie z neostradą po 24 godzinach albo o kąkretnej godzinie(skutki uboczne neostrady ).... to jest bardzo wazne bo router bedzie gdzieś w serwerowni na strychu i nikt nie bedzie chciał sie codziennie nim bawić

To router typu wlącz skonfiguruj i zapomnij.... Tak on dziala wiec niemartw sie o zadne resety i inne sprawy...

Jezeli wogle to martw sie o to czy aby nie bedzie sie zawieszal... Mi np asmax br-800c2 po 24h dzialania nie ptrzekierowywywal ruchu na porty... A net normalnie mialem.... tyle ze uslugi dzialajace na portach z kosmosu typu 24400 lub podobnych przestawaly funkcjonowac...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no właśnie o to chodzi zeby po 24h automatcznie się resetował ...czy sie zawiesi czy nie...niech sie restartuje....jeżleli nie będzie tego w pcjach myśle o takim urządzonku elektrucznym.podłancza sie go niędzy wtyczką od zasilacza routera a kontaktem . się ustawia w nim o której godzinie ma przerwać dopływ prądu i na ile min.tylko teraz czy router bedzie automatycznie siewłaczał i łączył z netem ??

Myśle zeby wziąć zamiast tego usr ..wziąć Linksys Ag241....co o tym myślicie ??

Edytowane przez elmo123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no właśnie o to chodzi zeby po 24h automatcznie się resetował ...czy sie zawiesi czy nie...niech sie restartuje....jeżleli nie będzie tego w pcjach myśle o takim urządzonku elektrucznym.podłancza sie go niędzy wtyczką od zasilacza routera a kontaktem . się ustawia w nim o której godzinie ma przerwać dopływ prądu i na ile min.tylko teraz czy router bedzie automatycznie siewłaczał i łączył z netem ??

Myśle zeby wziąć zamiast tego usr ..wziąć Linksys Ag241....co o tym myślicie ??

Nieznam linksysa... nieznam tez usra... Ja najczesciej zakladam sieci na asmaxsach d-linkach a czasem planetach... Te firmy moge polecic ale co do planeta to tylko znam te wyrzsze modele z QoS zaczynajac od bm-500.

W kwesti restartowania to po co jakies cuda skoro wchodzac do webpanela routera masz opcje reboot, restart lub cos podobnego. Każde urzadzenie to ma, albo ja nieznam takiego które by niemiało :)

A co do wyboru routerka to po tym poscie wnioskuje ze dopiero zaczynasz zabawe z sieciami, wiec ja bym polecił na poczatek coś niedrogiego i prostego np asmaxa br800c2 jakis urzywany za 50 zł (niestety nie obsluguje dyndns ) lub jezeli chcesz cos lepszego to np d-link 604 + modem asmaxs w trybie bridga albo co kolwiek innego z modemem adsl i trybem bridge. Jezeli router ma pracowac w "ciezkich warunkach" to polece planeta bm-500 i do tego jeszcze jakis dobry modem zewnetrzny np. d-link320t . Tyle ze mysle ze niebedziesz narazie w stanie wykorzystac wszystkich opcji bm-500 nie mówiac juz o softach alternatywnych. AJ dopiero poznaje bm-500 mimo ze zalozylem juz kilka sieci i ze mam pojecie o sieciach to i tak chyba nie potrafie wykorzystac tego planeta.

Edytowane przez domel.fm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi