elmo123 Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 (edytowane) Co myślicie o routerze USR 9107A.....ma on być przeznaczony do pracy 24/7....wykorzystany bedzie do przekierowywania portów dla dwóch rejestratorów (w sumie 2x16 kamer )... ma działac z neostrada ..i kozystać z dynamic DNS....i jeszcze jedno czy w tym modelu jest jaks funkcja ktura umozliwia np . o 1:00 w nocy restartować router(chodzi o to ze neostrada po 24h połączeniu przestaje działać)?? PS. jeszcze jedno ...czy moozna założyć dwa serwery HTTP na jednym IP...np www.test.dyndns.org i http://www.test.dyndns.org:81 .Tak zeby jeden serwer kozystał z portu 80 a drugi z 81 ..czy macie lepszą propozycje Edytowane 5 Września 2006 przez elmo123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voytas Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 (edytowane) PS. jeszcze jedno ...czy moozna założyć dwa serwery HTTP na jednym IP...np www.test.dyndns.org i http://www.test.dyndns.org:81 .Tak zeby jeden serwer kozystał z portu 80 a drugi z 81 ..czy macie lepszą propozycjemożna. ja stosuje jedna istancje HTTP a ze sa dwie nazwy domen to sprawa konfiguracji w http.conf http://httpd.apache.org/docs/1.3/vhosts/examples.html Edytowane 9 Września 2006 przez voytas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo123 Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 skozystałem z xt.pl ..darmowe aliansy...mam tylko pytaniie czy ten router USR ma mozliwość ustawiania w Dynamic DNS częstotliwość wysyłania Ip na serwer i i czy jest jakas opcja która umozliwia ze router resetuje połączenie z neostradą po 24 godzinach albo o kąkretnej godzinie(skutki uboczne neostrady ).... to jest bardzo wazne bo router bedzie gdzieś w serwerowni na strychu i nikt nie bedzie chciał sie codziennie nim bawić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domel.fm Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 skozystałem z xt.pl ..darmowe aliansy...mam tylko pytaniie czy ten router USR ma mozliwość ustawiania w Dynamic DNS częstotliwość wysyłania Ip na serwer i i czy jest jakas opcja która umozliwia ze router resetuje połączenie z neostradą po 24 godzinach albo o kąkretnej godzinie(skutki uboczne neostrady ).... to jest bardzo wazne bo router bedzie gdzieś w serwerowni na strychu i nikt nie bedzie chciał sie codziennie nim bawić To router typu wlącz skonfiguruj i zapomnij.... Tak on dziala wiec niemartw sie o zadne resety i inne sprawy... Jezeli wogle to martw sie o to czy aby nie bedzie sie zawieszal... Mi np asmax br-800c2 po 24h dzialania nie ptrzekierowywywal ruchu na porty... A net normalnie mialem.... tyle ze uslugi dzialajace na portach z kosmosu typu 24400 lub podobnych przestawaly funkcjonowac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo123 Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 (edytowane) no właśnie o to chodzi zeby po 24h automatcznie się resetował ...czy sie zawiesi czy nie...niech sie restartuje....jeżleli nie będzie tego w pcjach myśle o takim urządzonku elektrucznym.podłancza sie go niędzy wtyczką od zasilacza routera a kontaktem . się ustawia w nim o której godzinie ma przerwać dopływ prądu i na ile min.tylko teraz czy router bedzie automatycznie siewłaczał i łączył z netem ?? Myśle zeby wziąć zamiast tego usr ..wziąć Linksys Ag241....co o tym myślicie ?? Edytowane 16 Września 2006 przez elmo123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domel.fm Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 (edytowane) no właśnie o to chodzi zeby po 24h automatcznie się resetował ...czy sie zawiesi czy nie...niech sie restartuje....jeżleli nie będzie tego w pcjach myśle o takim urządzonku elektrucznym.podłancza sie go niędzy wtyczką od zasilacza routera a kontaktem . się ustawia w nim o której godzinie ma przerwać dopływ prądu i na ile min.tylko teraz czy router bedzie automatycznie siewłaczał i łączył z netem ?? Myśle zeby wziąć zamiast tego usr ..wziąć Linksys Ag241....co o tym myślicie ?? Nieznam linksysa... nieznam tez usra... Ja najczesciej zakladam sieci na asmaxsach d-linkach a czasem planetach... Te firmy moge polecic ale co do planeta to tylko znam te wyrzsze modele z QoS zaczynajac od bm-500. W kwesti restartowania to po co jakies cuda skoro wchodzac do webpanela routera masz opcje reboot, restart lub cos podobnego. Każde urzadzenie to ma, albo ja nieznam takiego które by niemiało :) A co do wyboru routerka to po tym poscie wnioskuje ze dopiero zaczynasz zabawe z sieciami, wiec ja bym polecił na poczatek coś niedrogiego i prostego np asmaxa br800c2 jakis urzywany za 50 zł (niestety nie obsluguje dyndns ) lub jezeli chcesz cos lepszego to np d-link 604 + modem asmaxs w trybie bridga albo co kolwiek innego z modemem adsl i trybem bridge. Jezeli router ma pracowac w "ciezkich warunkach" to polece planeta bm-500 i do tego jeszcze jakis dobry modem zewnetrzny np. d-link320t . Tyle ze mysle ze niebedziesz narazie w stanie wykorzystac wszystkich opcji bm-500 nie mówiac juz o softach alternatywnych. AJ dopiero poznaje bm-500 mimo ze zalozylem juz kilka sieci i ze mam pojecie o sieciach to i tak chyba nie potrafie wykorzystac tego planeta. Edytowane 18 Września 2006 przez domel.fm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...