muppi Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 Witam Mam taki kłopot, dokupiłem do swojej 7800GT drugą taką samą w celu ustawienia ich w trybie SLI. Przestawiłem na pycie specjalną płytkę, połączyłem obie karty mostkiem i uruchomiłem windowsy. Sprzęt został wykryty, a sterownik nVidii wyświetlił że mogę włączyć SLI. Zrobiłem to i nic, żadnego kopa w grafice, w CoD2 jest tak jakby działał tylko jedna karta, włączam 3dMarka a ten wykrywa tylko jedną kartę. Co może być przyczyną? Za słaby zasilacz? (mam Tagana 400)? A może jakiś problem z płytą? Obie karty są tego samego producenta PoV. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muppi Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Chyba znalazłem rozwiązanie tego problemu, opis pochodzi z testu SLI na pclabiez zeszłego roku: "W praktyce okazuje się, że sterowniki NVIDII muszą zostać przystosowane do konkretnych tytułów. W tym celu należy w driverach utworzyć specjalne profile dla każdej pojedynczej aplikacji. Jeśli profilu nie utworzymy, gra będzie działała z taką samą wydajnością na dwóch kartach, jak na jednej. " Mam nadzieję że to jest odpowiedź na moj problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 a nie możesz ustawic globalnych ustawień ?? imo przestawianie porfilu co chwila pod inna gre jest troche irytujace Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 (edytowane) a nie możesz ustawic globalnych ustawień ?? imo przestawianie porfilu co chwila pod inna gre jest troche irytujaceDziala tak w 90%.A reszte trzeba w profilu ustawiac. Edytowane 10 Września 2006 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...