Skocz do zawartości
rafi27

Pamiec 1066mhz?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Mam lamerskie pytanie.Wlasnie nabylem mobo asusa p5w dh i E6700.zastanawiam sie czy oplaca sie kupowac pamiec ddr2 1066MHz???Czy jest mozliwosc,aby ta pamiec pracowala z czastotliwoscia 1066MHz???Moze mi ktos udzielic odpowiedzi w tej kwestii????

czy jesli ustawie fsb 350 i dzielnik dla pamieci 2:3 to beda one pracowaly jako ddr2 1050Mhz???czy wyzej wymieniona plyta nie bedzie miala problemow z tym ramem???w opisie plyty jest napisane,ze obsluguje max ddr 2 800Mhz.jak to jest w praktyce??Sorry,ale przez cale zycie jechalem na amd a zabawa z intelem skonczyle sie na celku 333.

Edytowane przez rafi27

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisze tak,moge miec gskille 1066MHz,ktore pracuja na tymingach cl4-4-4-5(chyba najszybsze pamiatki na swiecie),ale nie wiem czy nie bedzie problemu z odpaleniem ich na tej plycie.No i nikt nie odpowiedzial mi odnosnie tego dzielnika czy dobrze to wyliczylem i czy tak mozna ustawic.Jeszcze do tego slyszalem,ze na Asusie P5W DH nie ma opcji zmiany dzielnika pamieci tylko mozna ustawic ddr 667,800 itd..Jaki to wyglada na prawde???

Edytowane przez rafi27

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisze tak,moge miec gskille 1066MHz,ktore pracuja na tymingach cl4-4-4-5(chyba najszybsze pamiatki na swiecie),ale nie wiem czy nie bedzie problemu z odpaleniem ich na tej plycie.No i nikt nie odpowiedzial mi odnosnie tego dzielnika czy dobrze to wyliczylem i czy tak mozna ustawic.Jeszcze do tego slyszalem,ze na Asusie P5W DH nie ma opcji zmiany dzielnika pamieci tylko mozna ustawic ddr 667,800 itd..Jaki to wyglada na prawde???

ustawiajac 667,800 itd ustawiasz dzilnik. Plyta nie powinna miec problemow z tymi pamiciami (na pewno nie z powodu tego ze sa 1066)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi