rafi27 Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 (edytowane) Witam.Mam lamerskie pytanie.Wlasnie nabylem mobo asusa p5w dh i E6700.zastanawiam sie czy oplaca sie kupowac pamiec ddr2 1066MHz???Czy jest mozliwosc,aby ta pamiec pracowala z czastotliwoscia 1066MHz???Moze mi ktos udzielic odpowiedzi w tej kwestii???? czy jesli ustawie fsb 350 i dzielnik dla pamieci 2:3 to beda one pracowaly jako ddr2 1050Mhz???czy wyzej wymieniona plyta nie bedzie miala problemow z tym ramem???w opisie plyty jest napisane,ze obsluguje max ddr 2 800Mhz.jak to jest w praktyce??Sorry,ale przez cale zycie jechalem na amd a zabawa z intelem skonczyle sie na celku 333. Edytowane 6 Września 2006 przez rafi27 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 IMHO powinny śmigać bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 tylko zxe nie masenasu bo dobre 800 podkeca sie na te takty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 ale nie o to rozchodziło się w pytaniu, ale kupienie dobrych 800 wykręcenie to imho lepszy pomysł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 no w pytaniu było czy sie opłaca wiec w sumie lepiej brac te 800 patrioty llk beda chyba dobre tylko ja bym tam wolal 4x1GB najtanszych 533 ale to takie moje odchylenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafi27 Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 (edytowane) Napisze tak,moge miec gskille 1066MHz,ktore pracuja na tymingach cl4-4-4-5(chyba najszybsze pamiatki na swiecie),ale nie wiem czy nie bedzie problemu z odpaleniem ich na tej plycie.No i nikt nie odpowiedzial mi odnosnie tego dzielnika czy dobrze to wyliczylem i czy tak mozna ustawic.Jeszcze do tego slyszalem,ze na Asusie P5W DH nie ma opcji zmiany dzielnika pamieci tylko mozna ustawic ddr 667,800 itd..Jaki to wyglada na prawde??? Edytowane 6 Września 2006 przez rafi27 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Napisze tak,moge miec gskille 1066MHz,ktore pracuja na tymingach cl4-4-4-5(chyba najszybsze pamiatki na swiecie),ale nie wiem czy nie bedzie problemu z odpaleniem ich na tej plycie.No i nikt nie odpowiedzial mi odnosnie tego dzielnika czy dobrze to wyliczylem i czy tak mozna ustawic.Jeszcze do tego slyszalem,ze na Asusie P5W DH nie ma opcji zmiany dzielnika pamieci tylko mozna ustawic ddr 667,800 itd..Jaki to wyglada na prawde??? ustawiajac 667,800 itd ustawiasz dzilnik. Plyta nie powinna miec problemow z tymi pamiciami (na pewno nie z powodu tego ze sa 1066) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafi27 Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 ..czyli moge ustawic dzielnik 2:3 fsb 350 co da mi takt ramu 1050Mhz????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 ..czyli moge ustawic dzielnik 2:3 fsb 350 co da mi takt ramu 1050Mhz????? 1 moze proc Ci sie podkreci wyzej... 2 te pamieci moga pojsc wyzej niz 1066 3 tak (teoretycznie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...