Skocz do zawartości
samael88

Pamięci Ddr2 Z Irlandii

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie pracuje w irlandii ale nie długa wracam do kraju i składam kompa . Nie znam sie dokładnie na pamieciach . Moje pytanie brzmi czy oplaca sie kupic jakis pamieci dostepne tutaj http://www.komplett.ie/k/kl.asp?bn=10605 lub tutaj http://www.komplett.ie/k/kl.asp?bn=10526 . Chodzi o dobre pamieci 2x1 gb do moje E6300 Ausu p5b deluxe wifi do 1000 zł czy lepiej kupować w Polsce

Edytowane przez samael88

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam z tego co przeglądałem to ceny są dość wysokie.

Zależy jeszcze jakie pamięci chcesz kupić.

Ja ostanio kupiłem zwykłe DDR Kingstona Dual 2X1GB 400 w interes.com.pl za ponad 760 zł i dałem do pieca bo w arest.pl były po 680 zł ale teraz widzę, że są grubo za ponad 800 zł.

Popatrz na sklepy:

- www.arest.pl

GEIL DDR2 2048 MB / 800 (Dual 2 x 1024 MB), 5-5-5 975 zł

GOODRAM DDR2 2048 MB / 800 (2x 1024), CL 5 879 zł

- www.proline.com.pl

- www.sirius.pl

i jeśli uda Ci się złapać kontakt przez GG z handlowcem to (gdyż ceny są dla zarejestrowanych) to spróbuj na www.interes.com.pl

Wydaje mi się że w Polsce kupisz taniej.

Ja od marca do czerwca sprowadziłem z Angli dwa fabrycznie nowe Northwoody 2,6 GHz za ponad 1500 zł ale zależało mi na tych procach. Za tę cenę byłby wypasiony Core 2 Conroe (ale za dwa lata kupię cztero rdzeniówkę z około 5Ghz, pamięcią na maksa i grafą po sufit tak aby parametrami miażdżył na skalę kosmiczną obecnego wszędzie i zawsze pod każdym względem). Doświadczenie uczy mnie, że najlepiej kupować bebechy wszystkie w jednym czasie wtedy chodzą najlepiej i nie świeżości - trzeba dać czasu na poprawienie błędów i cenę sie płaci też dużą na początku a biorąc pod uwagę całość to brakuje wyobraźni.

Pamiętaj, że okres dobrych cen już minął i do świąt Bożego Narodzenia raczej będzie wszystko drożeć.

Za Polską przemawia jeszcze gwarancja jakby co gdzie będziesz to woził albo wysyłał?

Ja w razie reklamacji muszę wysłać i odebrac proce w Angli bo poza UK nie wysyłają a zwłaszcza do PL.

Wiem, że z wyprawy fajnie coś przywieźć ale nie zawsze się opłaca. Ostatnio nawet Chiny drożeją.

Ale gdybyś miał brać kompa i ruszać poza Polskę (co nie jest niemożliwe- bałagan się robi tu coraz większy) to możesz rozważyć kupno za granicą.

Pozdrawiam

seba z wrocka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi