KaxxL Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Witam Palnuje kupic jakas nie droga laserowa drukarke a jestem w tym zielony.. http://www.allegro.pl/4584_drukarki_i_skan...view=Poka%C5%BC Ktora z tych jest najlepsza (cena/jakos) z gory thx pzdr ;]) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermalfake Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Zakupiłem wczoraj drukareczkę HP LJ 5P z tej aukcji http://www.allegro.pl/item124708883_hp_5p_...lny_toner_.html z myślą przede wszystkim o wydrukowaniu kilku egzemplarzy pracy magisterskiej. Jest to dla mnie opłacalny zakup, lepszej mi nie potrzeba, ma całe wyposażenie (kable, zasilacz) w przeciwieństwie do drukarek z innych aukcji. Przyjedzie do mnie lada moment i wtedy nieco więcej o niej powiem. Patrzyłem też na komentarze sprzedającego bo zdaje sobie sprawe, że to sprzęt poleasingowy i czasem mogą kit wciskać. Ale w tym wypadku tak nie jest, małe ryzyko wtopy bo malutko negatywów w porównaniu do innych sprzedawców tych staroci. Wysłałem także maila z zapytaniem jak u niech wygląda przegląd serwisowy i dostałem odpowiedź, że wymieniają te części które tego wymagają. Dają też 3 miesięczną gwarancję, inni dają miesiąc, to też na plus. Do drukarki można dostać tanie części przykładowo bęben OPC to koszt 20zł, listwa czyszcząca 20zł, rolki, separatory to też grosze. Koszt regenerowanego tonera waha się w granicach 55 zł, ewentualnie można zakupić proszek i samemu go napełnić. No i cena urządznia w porównaniu do konkurencji jest niższa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Mam laserjet 6p. 2 ryzy poszły nie oszczędzam jej i naprawde super sie sprawuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 thermalfake jak ja przetestujesz to napisz ;] teraz tylko dylemat bo 20zl roznicy to nie jakies wielkie pieniadze...(miedzy 5p a 6p) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Lepiej kupić 6p młodsza jest ;]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Tak tez chyba zrobie a duzo jeszcze Ci tego (nie wiem jak to sie nazywa TUNERA?) zostalo po tych 2 ryzach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Nie tunera lecz tonera;) . Podjerzewam że jeszcze zostało na 1 ryze (500str) bo drukowałem kilkadziesiąt stron b.czarnych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermalfake Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Drukarkę dostane pewnie w okolicach wtorku. Nie sugerowałem się zakupem poprzez model, nie ważne czy 5P czy 6P, jak narazie zauważyłem różnicę w drukowaniu 2 stron więcej na minutę na korzyść 6P. Najbardziej mnie interesowało, czy drukarka jest po przeglądzie, czy ma całe wyposażenie, trzymiesięczna długość gwarancji też jest dla mnie ważna. Dodatkowo firma pokrywa wszystkie koszty wysyłki (nie są małe) tam i z powrotem w razie awarii sprzętu. Cena tej drukarki też nie jest wygórowana, górna granica tych modeli osiaga spokojnie 200zł. Wybór też padł przede wszystkim ze względu jak traktują swoją klientelę, jak pisałem, dostali bardzo mało negatywów i to mnie utwierdziło w wyborze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermalfake Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 No i po wyczekiwaniach na kuriera drukareczka przyjechała do mnie. Po oględzinach odebrałem towar od kuriera. Wszystko było OK. Zapinam regenerowany toner, podłączam pod lpt do kompa młodszej siostry i na dzień dobry wydruk strony testowej. Troszkę sie przeraziłem, wydruk nie najlepszy, ale mysle sobie, że tak miało być skoro toner nie był jeszcze w użyciu. Wydrukowałem po raz drugi i już o wiele lepiej. Teksty i grafikę drukuje bezbłędnie i nie ma sie do czego przyczepić. Pozostają tylko niewielkie gdzieniegdze małe kropki, sądzę że przydałoby się wymienić listwę czyszczącą ale cóż można chcieć od sprzętu poleasingowego za tą cenę. Teraz mam ją u siebie podpiętą pod irda bo nie mam na mojej dfi lp nf4 takiego portu lpt, mile zaskoczyło mnie bo działa tak samo jak usb, wykryło drukarkę od razu. Na obecną chwilę wydrukowałem tylko kilkanaście stron i żeby coś więcej o niej powiedzieć musiałbym ją nieco bardziej pomęczyć. Ale jak na razie jestem zadowolony i myśle że zakup jest bardzo opłacalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 Mam jeszcze jedno pytanie Czy Hp 6p ma takie same tonery jak 2100? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermalfake Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 Mam jeszcze jedno pytanie Czy Hp 6p ma takie same tonery jak 2100? Chyba nie skoro 2100 C4096A 5P/6P C3903A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermalfake Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 ... i stało się. Padł mi toner w mojej laserówce. Wydrukowałem na niej niespełna 100 stron. Dziś chciałem wydrukować większą ilość makulatury a tu na dzień dobry z drukarki zaczęły wychodzić wydruki z białymi niezadrukowanymi pionowymi pasami. Wyjąłem regenerowany toner, troche nim potrząsłem w pozycji poziomej, włożyłem z powrotem i dalej to samo. Heh a zapowiadało się tak pięknie. Teraz trzeba będzie zrealizować gwarancję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniak Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Druga połowa listopada pomału mija..... jak tam Twoja drukarka thermalfake?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 A ja mogę polecić, coś czego sam bym w życiu nie kupił, gdyby nie nagła potrzeba wydrukowania czegoś w sporej ilości, i brak pod ręką tonera do mojego hp 1320. Lexmark E120 - stała na półeczce w carrefourze za jedyne 259 zł :) Wydrukowałem w przeciągu weekendu, blisko 4 ryzy papieru, toneru jeszcze troszeczkę zostało. I co ? I elegancko - drukuje szybciej niż hp, jakość do tekstu jest odpowiednia, a koszt śmieszny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermalfake Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Druga połowa listopada pomału mija..... jak tam Twoja drukarka thermalfake??Drukarka ma się dobrze, cicho pracuje, toner został szybko zmieniony na gwarancji na nowy i szczerze powiedziawszy wydruki są lepsze (czasem zdarzą sie malutkie kropki na odwrocie strony niezadrukowanej ale to normalka w tego typu sprzęcie), poszła już jedna ryza papieru. Porównałem jakość wydrukowanego tekstu z drukiem atramentówki i trzeba przyznać pierwszeństwo laserówce. Jako, że w kompie nie mam portu lpt, wydruki robię poprzez podczerwień, tylko pdf'y drukują się dłużej, ale to ograniczenie transferu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Lexmark E120 - stała na półeczce w carrefourze za jedyne 259 zł :) Wydrukowałem w przeciągu weekendu, blisko 4 ryzy papieru, toneru jeszcze troszeczkę zostało. I co ? I elegancko - drukuje szybciej niż hp, jakość do tekstu jest odpowiednia, a koszt śmieszny. I ja drukareczka sie sprawuje? Czy druk jest ostry i czy np. czcionka 6 jest dobrze wyrazna? :) Nigdy nie mialem laserowki i sie zastanawiam czy za taka sume mozna dostac jakas dobra :> Na allegro widzialem tonery na 2tys. wydrukow za 150-200zl wiec mysle, ze nie jest zle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zużyłem już 3 toner, aktualnie 4 kończe, a 5 ty - spróboję zamiennik+chip bo ceny oryginalnych (kupuję po 161 brutto) zawyżają koszty wydruku. 2000 stron przy dużym pokryciu raczej jest nie osiągalne, ale przy umiarkowanym (tekst+trochę rycin) możliwe. Czcionka 6 wyraźna :) Jak na swój przebieg, jeszcze się nie zacieła ani jedna kartka więc tragedii nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Ja kupuje laserowke na swieta mialem kupic po leasingu ale z tego co mi Sarkazz nagadal to juz sam nie wiem :( http://www.allegro.pl/4609_brother_samsung...&view=gtext Osobiscie preferowal bym cos nowego tylko teraz musze z cenami tunerow porozkminiac Doradzcie cos do 350zl :) pzdr! bo juz sam nie wiem kiedys bylem zdecydowany na hp 6p/2100 a teraz to juz sam nie wiem Dobry ten 2100 ma ktos z obecnych do tunerow od niego mam dostep wiec to + jak dla mnie pzdr! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares1 Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Ja również poszukuję jakiejś drukarki laserowej taniej w eksploatacji i w zakupie równierz.Czy tych tonerów do E120 nie da sie uzupełniać? Co lepiej będzie kupić jakąś używaną starszą drukarke czy nowego E120 chodzi mi głównie o cene .Drukarki potrzebuję głównie do wydrukowania pracy dyplomowej oraz kilku książek które posiadam w formie elektronicznej poźniej będę raczej jej mało używał, od czasu do czasu jakiś dokument lub książka.Jak jest ze starszymi drukarkami w nowszych komputerach ,zamierzam w nowym roku zmienić komputer więc może być cieżko z LPT a system to Win Xp o ile sie nie przeniose po jakimś czasie na Viste,czy drukarki starsze chodzą normalnie pod XP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 http://www.allegro.pl/item152552891_okazja...fv_i_gwar_.html A kable sieciowe sa takie same do kazdej drukarki hp bo tu nie ma :< Chyba zdecyduje sie na to bo nowy beben pelny toner.Wyslalem meila z zapytaniem o przebieg i zeby pokazali wydruk testowy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Nie tunera lecz tonera;) . Podjerzewam że jeszcze zostało na 1 ryze (500str) bo drukowałem kilkadziesiąt stron b.czarnych.Nie masz może Domik'u instrukcji napełniania kasety C3903A tonerem?? Ja kupiłem mój toner okazyjnie tanio niestety bez takowej instrukcji. Google też nie chciały pomóc, tylko w forumowiczach nadzieja! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...