Skocz do zawartości
guziq

Naprawde Poważny Orzech Do Zgryzienia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Wczoraj przyszedł mi router LinkSys-a WRT54GL oraz modem ADSL Asmax AR-801u.

Dzieki wielkiej pomocy PartyBOY-a udało mi sie to jakos pokonfigurowac i internet ożył (jeszcze raz wielkie dzieki PartyBOY) i na laptopie i na stacjonarce. Cały czas jednak strasznie wolno sie łaczyły BitComet i eMule. Jak sie połaczyły, transferu wogóle nie było (ani downloadu i uploadu). Nie pomaga przekierowanie portów, ani DMZ. Podłaczyłem kompa bezposrednio pod modem i dalej jest to samo. Stacjonarke aktualnie formatuje (moze potrzebuje reinstalki zeby działało) na lapie dalej to samo.

Wszytskie HTTP, FTP itp. smigaja jak głupie.

Co robic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

piterus90

modem jest ustawiony jako BRIDGE wiec to raczej odpada (jest przezroczysty, nie da sie wejsc do jego konfigu)

Poza tym próbowałem opalic torrenta na modemie neostrady (tym na usb) i wielkia [gluteus maximus] (to samo)

Format nic nie dał :( Jest jak było strony smigaja oaz miło a torrent i emule nie chce nie w zab ;(

zainstalowałem nawet innego klijenta sieci torrent i nic. Coraz bardzije zaczynam żałowac ze posłuchałem sie forumowiczy i nie kupiłem innego sprzetu :(

Edytowane przez guziq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poza tym próbowałem opalic torrenta na modemie neostrady (tym na usb) i wielkia [gluteus maximus] (to samo)

Słuchaj jak nie działa Ci nawet na modemie od Neo to wychodzi na to, że coś się dzieje z Neostradą.

Edytowane przez PartyBOY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi