guziq Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Witam. Wczoraj przyszedł mi router LinkSys-a WRT54GL oraz modem ADSL Asmax AR-801u. Dzieki wielkiej pomocy PartyBOY-a udało mi sie to jakos pokonfigurowac i internet ożył (jeszcze raz wielkie dzieki PartyBOY) i na laptopie i na stacjonarce. Cały czas jednak strasznie wolno sie łaczyły BitComet i eMule. Jak sie połaczyły, transferu wogóle nie było (ani downloadu i uploadu). Nie pomaga przekierowanie portów, ani DMZ. Podłaczyłem kompa bezposrednio pod modem i dalej jest to samo. Stacjonarke aktualnie formatuje (moze potrzebuje reinstalki zeby działało) na lapie dalej to samo. Wszytskie HTTP, FTP itp. smigaja jak głupie. Co robic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterus90 Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Wbudowane zabezpieczenie antypirackie:P Wejdz w config tego modemu i zobacz czy nei ma przypadkiem firewalla odpalonego i wycinajacego wszystko poza 21, 80, 443 itd... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 (edytowane) piterus90 modem jest ustawiony jako BRIDGE wiec to raczej odpada (jest przezroczysty, nie da sie wejsc do jego konfigu) Poza tym próbowałem opalic torrenta na modemie neostrady (tym na usb) i wielkia [gluteus maximus] (to samo) Format nic nie dał :( Jest jak było strony smigaja oaz miło a torrent i emule nie chce nie w zab ;( zainstalowałem nawet innego klijenta sieci torrent i nic. Coraz bardzije zaczynam żałowac ze posłuchałem sie forumowiczy i nie kupiłem innego sprzetu :( Edytowane 6 Września 2006 przez guziq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 (edytowane) Poza tym próbowałem opalic torrenta na modemie neostrady (tym na usb) i wielkia [gluteus maximus] (to samo) Słuchaj jak nie działa Ci nawet na modemie od Neo to wychodzi na to, że coś się dzieje z Neostradą. Edytowane 6 Września 2006 przez PartyBOY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voytas Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Skonfigurowales 'Port Range Forward' w routerze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...