Skocz do zawartości
josef

Wałkowane 100x - kupno grafy

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, że ten temat chodził wiele wiele razy. Ale mnie chodzi o co innego. Za jakieś 1,5 - 2 tygodnie muszę kupić grafe bo obecnie posiadany matrox'ik wróci do właściciela :cry: . Tak więc wezmę albo GF3Ti200 albo R8500 LE (kasa rulez :( ). I tu jest moje pytanie odnośnie Radeonka, a konkretnie producentów. Czy jest jakaś grupa wytwórców tych cudeniek której należy się wystrzegać? Chodzi mi o problemy natury technicznej - słabe osiągi, zwiechy itp. Które z tanich LE są godne polecenia - no i w jakiej cenie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym bral Gainward Geforce 3 Ti 200 450/GS. cena to ok 630zl a jest wypas!!! lepsza niz Ati Redeon 8500

Stary nie rozsmieszaj mnie :) Jak sie nie znasz na Radkach to nie doradzaj ludziom zle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dostanie się gdzieś Radka za mniej niż 700 zeta - np. wysyłkowo. Wiem, że ogólnie 8500 jest lepszy od Ti200 ale nie chcę przebulać :? - po tym jak widziałem specyfikacje GF5 to oba przy nim to shit'y za przeproszeniem :wink: . Ewentualnie rozważałbym GF4Ti4200 ale słaby wybór - albo Prolink (750 lub 900 zł w zależności od ilości RAM'u), Gainward (950 lub 1235 zł) lub Leadtek (980 zł za 64MB) - zdzierstwo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dostanie się gdzieś Radka za mniej niż 700 zeta - np. wysyłkowo. Wiem, że ogólnie 8500 jest lepszy od Ti200 ale nie chcę przebulać  :? - po tym jak widziałem specyfikacje GF5 to oba przy nim to shit'y za przeproszeniem  :wink: . Ewentualnie rozważałbym GF4Ti4200 ale słaby wybór - albo Prolink (750 lub 900 zł w zależności od ilości RAM'u), Gainward (950 lub 1235 zł) lub Leadtek (980 zł za 64MB) - zdzierstwo.

Jezeli mozesz poczekac i potem doinwestowac to bier tego Ti4200.

Jezeli nie to tylko i wylacznie Gf3Ti200 od winfasta za 600pln lub gainwarda za 620 pln.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

stary bierz Gf3 ti 200 Gainwarda za 620 zeta.... szybszy w grach, prawda mniej ma tych bajeruff i gorsza jakosc grafy ale jesli masz monita <19 to i tak brak zauwazalnej roznicy :) poza tym jak se bedziesz chcial kiedy na powaznie wziac za grafike 3d to wlasciwie za darmo masz Gf3 QUADRO co bardzo duzo daje w renderingu (polecam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taaaaaaaa .................

a świstak siedzi i zawija je w te sreberka........

Widziales Filtrowanie Anizotropowe na Radeonku i na swoim GF3 Ti200??????......

a dlaczego DoomIII byl na Ati prezentowany??

Gf3Ti200 nie obslyuguje nawet DX8.1..

do Josefa:

Bierz Radeonka i ani sie nie zastanawiaj.....

niedlug wychodzi R300 wiec mozesz chwilke poczekac....

chyba ze masz kogos w JUESEJU po 100$ sa... 8500LE

www.pricewatch.com

ja w pazdzierniku sprowadzilem za 200$ :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsza grupa ludzi, ktora chce miec jakos obrazu (jak ja) wybierze Radeona.

Notomiast Ci, ktorzy chca grac w Quake z 200+ fps i strasznym AA wybiora....Gforce.

Reszta zalezy od Ciebie, Josef.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do Josefa:

chyba ze masz kogos w JUESEJU  po 100$ sa... 8500LE

www.pricewatch.com

O to chodzi że czekać mogę tydzień, max dwa :cry: - a w USA może są i tanie 8500-tki ale po doliczeniu kosztów przesyłki i właściwie braku grarancji to już nie jest tak fajnie. :(

Ale ludzie - pytałem o firmy a nie co wybrać - bo jak się okaże, że wszystkie tanie klony ATI to badziew to biore GF'a. Kto wogóle robi radeonki - Mint, PowerColor i kto jeszcze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do Josefa:

chyba ze masz kogos w JUESEJU  po 100$ sa... 8500LE

www.pricewatch.com

a świstak siedzi i pali ze sreberka :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm... patrze po cenniakch i tak se mysle :) wiez co stary idz do sklepu porazgladaj sie za mintem 'MADE BY ATI' i kupuj jezeli kosztuje kolo 700 zeta jesli wiecej bierz gfa (zebyscie nie zarzucali mi zmian zdania to mowie ze GFa bralem przez cene bo zaplacilem....500zeta) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm... patrze po cenniakch i tak se mysle :) wiez co stary idz do sklepu porazgladaj sie za mintem 'MADE BY ATI' i kupuj jezeli kosztuje kolo 700 zeta jesli wiecej bierz gfa (zebyscie nie zarzucali mi zmian zdania to mowie ze GFa bralem przez cene bo zaplacilem....500zeta) :)

W Bielsku - szczerze wątpię - tu nawet za GF3Ti200 chcą prawie 700 - pewnie jak pochodzę i namówię żeby mi sprowadzili to może będzie za 650 - a z tego co widziałem to 8500LE od 800 lub więcej :twisted:

Jeszcze jedno - czemu radeon z Herkulesa jest jakiś nie taki - już dwie takie opinie były...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ludzie - pytałem o firmy a nie co wybrać - bo jak się okaże, że wszystkie tanie klony ATI to badziew to biore GF'a. Kto wogóle robi radeonki - Mint, PowerColor i kto jeszcze?

Ati nie pozwoliloby na zaden badziew... co do herculesa krążą różne opinie......

warto by rzeczywiscie poszukac teg MINTA made by Ati,

CYTAT ze strony www.benchmaerk.pl

"Jeśli chodzi o karty MiNt ATi opracowaliśmy własne konstrukcje przy współpracy z wiodącymi producentami. Ponieważ nie udało się opracować własnej karty ATi 8500 (275/275 MHz), zdecydowaliśmy się zaoferować oryginalne karty ATi ("Made by ATi") i firmować je logo MiNt.

Do tej pory sprzedaliśmy około 500 kart wyprodukowanych przez ATi i wciąż je oferujemy (są to karty, które nie zawsze można u nas kupić, ale nadal pozostaja w naszej ofercie), niestety dostępność tych kart z racji dużego światowego popytu na nie jest niewystarczająca. Następnej dostawy kart ATI Radeon 8500 ("Made by ATi") spodziewamy się w przyszłym tygodniu. Wydajność i oryginalność kart potwierdziło wielu klientów i wiele testów.

Obecnie przy wydatnej pomocy ATi kończymy własną wersję ATI 8500 o paramerach karty "Made by ATi" (275/275). Podejrzewam, że będzie ona dostępna w ciągu dwóch tygodni.

Lidia Ciszewska

MiNt Group "

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze jedno:

Jak kogos interesuje bezinwazyjne krecenie Radka8500LE z pamieciami 3,6ns hynixa (podniesienie napiecia na pamieciach) do poziomu 290/290 nawet, to polecam ciekawy artykul, jeszce z grudnia, Krisa :

http://www.twojepc.pl/news_wiecej.php?id=1877

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ati nie pozwoliloby na zaden badziew... co do herculesa krążą różne opinie......

Znalazłem dziś R8500 Minta ale nie "build by ati" lecz zwykłego i to chyba LE. Jak to się sprawuje? Jak z jakością obrazu?

I jeszcze jedno - czy do klonów nie da się zastosować oryginalnych sterów ati?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radeon ART sam go miałem tydzień i poszedł na 310@580 wystrzegałbym sie herculesów bo mają pamięci 4ns.

A jak z jakością obrazu - dobra czy bardzo dobra - chodzi mi o 2D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...