JARBIO1 Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 Jęśli robicie sobie blok wiercony to proponuje wiertarke stołową,wiertła ze stali HSS drobnozwojowe (15 zeta za 5mm :cry: ) i środek przeciwzatarciowy na bazie oleju i silikonu (20 zeta - ale przyda sie do wentyli bo doskonale smaruje i niewycieka),krzynka pifa i w ch... :oops: cierpliwości i najpirw 2,5 - 3,5 -5 mm .A warto zrobić sobie bloczek samemu. Ciekawe czy Reed zablokuje mi posta??? :P 8) :D :? A jeszcze jedno Żona to wróg wszelkich modów kompa(wiem z własnego doświadczenia)teraz to Reed sie napewno czepi :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 Jęśli robicie sobie blok wiercony to proponuje wiertarke stołową,wiertła ze stali HSS drobnozwojowe (15 zeta za 5mm :cry: ) i środek przeciwzatarciowy na bazie oleju i silikonu (20 zeta - ale przyda sie do wentyli bo doskonale smaruje i niewycieka),krzynka pifa i w ch... :oops: cierpliwości i najpirw 2,5 - 3,5 -5 mm .A warto zrobić sobie bloczek samemu. Ciekawe czy Reed zablokuje mi posta??? :P 8) :D :? A jeszcze jedno Żona to wróg wszelkich modów kompa(wiem z własnego doświadczenia)teraz to Reed sie napewno czepi :wink: Nie reed, ale ja. Moja zona nie jest wrogiem modow, jesli tylko nie zajdziesz jej za skore piszczacym wiertlem. Moja mi nawet czysci kompa szmatka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 Jęśli robicie sobie blok wiercony to proponuje wiertarke stołową,wiertła ze stali HSS drobnozwojowe (15 zeta za 5mm :cry: ) i środek przeciwzatarciowy na bazie oleju i silikonu (20 zeta - ale przyda sie do wentyli bo doskonale smaruje i niewycieka),krzynka pifa i w ch... :oops: cierpliwości i najpirw 2,5 - 3,5 -5 mm .A warto zrobić sobie bloczek samemu. Ciekawe czy Reed zablokuje mi posta??? :P 8) :D :? A jeszcze jedno Żona to wróg wszelkich modów kompa(wiem z własnego doświadczenia)teraz to Reed sie napewno czepi :wink: Co do wierteł to racja JA używam wierteł tivoli do mosiądzu cena raczej duża. w zależności od średnicy 10 -25 zł za wiertło. Smarowanie tez ważne Co do żony :D to niekoniecznie, ja swoją wychowałem :D ona nie przeszkadza gdy zajmuję się swoim hobby, Rybki, samochód, dom, ogródek( żona też ma takie hobby ) no i komputer. Gamzać zaczyna gdy zajmuję się tym zbyt długo i zbyt często. :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JARBIO1 Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 Fajnie se macie :wink: a moja ciągle buczy że zadużo sie sprzętu po chałupie wala i puka sie w głowe jak jej mówie o wodzie w kompie i takie tam a ostatnio(jak robiłem fanbusa ) to powiedziała że robie z kompa choinke :twisted: :( i zrozum tu kobiety 8) .Na swoim bloczku mam kolanka 15 i chce przejść na 12 mm węże w bloku jest 18 kanałów fi 5 mm o czy i o ile zmniejszy mi to przepływ.To ważne bo niewiem czy stosować na swojej pompie dławik bo po lekkimmodzie łopatek ma teraz duże ciśnienie i troszeczke większą wydajność Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laweciarz Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 Nie opłaca Ci się zakładać 12mm węży jak masz 15mm kolamka. Poszukaj węży 15. Opór tarcia wzrasta z kwadratem prędkości przepływu i odwrotnie proporcjonalnie do średnicy. Opory przepływu przy d=15 Pstr1~(v1^2)/15 a przy d=12 Pstr2~( v1*(15^2)/(12^2) )/12 czyli stosunek strat na wężu 12 do węża 15 wynosi Pstr2/Pstr1=1.953 Sporo! Ale taki wąż 15 będzie się trudno zginał. Ty wybierasz ty decydujesz. Update: Jaką masz pompkę i jak zmodowałeś łopatki??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JARBIO1 Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 chodzi mi właśnie o ograniczenie przepływu!!Mam krótki układ i nagrzewnice sody 105 koło 1 litra pojemnośći .Pompke mam z pralki komora wirnika dopasowana zwiększyło sie ciśnienie wydajność koło 1400 l/godzine wiadro 25 litrów t pryszcz dla tej pompki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 chodzi mi właśnie o ograniczenie przepływu!!Mam krótki układ i nagrzewnice sody 105 koło 1 litra pojemnośći .Pompke mam z pralki komora wirnika dopasowana zwiększyło sie ciśnienie wydajność koło 1400 l/godzine wiadro 25 litrów t pryszcz dla tej pompkiOswiec mnie jakie rozmiary ma ten wklad od nagrzewnicy ze skody 105 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 Jęśli robicie sobie blok wiercony to proponuje wiertarke stołową,wiertła ze stali HSS drobnozwojowe (15 zeta za 5mm :cry: ) i środek przeciwzatarciowy na bazie oleju i silikonu (20 zeta - ale przyda sie do wentyli bo doskonale smaruje i niewycieka),krzynka pifa i w ch... :oops: cierpliwości i najpirw 2,5 - 3,5 -5 mm .A warto zrobić sobie bloczek samemu. Ciekawe czy Reed zablokuje mi posta??? :P 8) :D :? A jeszcze jedno Żona to wróg wszelkich modów kompa(wiem z własnego doświadczenia)teraz to Reed sie napewno czepi :wink: Co ty sugerujesz ? 8O O co ci gosciu chodzi w ogole ? 8O Tez mam zone i juz nie jest wrogiem modow, jest pod duzym wrazeniem mojego w sumie skromnego moda. Tak jak kiedys chwalila sie kumpelkom ze ma w domu "kompa na wode" tak teraz chwali sie ze ma kompa jak z filmu sci-fi (na jakim ona to mogla widziec ? 8O ) i w dodatku "na wode" :P Jedna rzecz ja tylko przeraza w modach : cena "tych d.up.ereli" :? Dlatego nie moge pokazywac jej ile co kosztuje :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JARBIO1 Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 Reed ,a bo sie czepiasz wszystkich :wink: Nagrzewnica ma wymiary 25x14x8 i w cholere malutkich rurek fi 15 na której jest pełno cieniutkich listków alu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 Jedna rzecz ją tylko przeraza w modach : cena "tych d.up.ereli" :? Dlatego nie moge pokazywac jej ile co kosztuje :wink: Szczera prawda jeżeli chodzi o ceny, moja myśli, że neon to ze 30 zł kosztował :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saygon Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 no ja zony nie mam( 18 lat), ale mam podobnie z matką, dlatego musze zamontowc chlodzenie w budziwe tak zeby niebylo widac. a wlasnie gdzie dorwaliście te wiertła? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 a moja żona pomaga mi w modach ostatnio nawt szlifowała na błysk boki pexi :) i to się chwali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JARBIO1 Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 Dobre sklepy dla majsterkowiczów(np.OBI).Ceny są faktycznie z pogranicza absurdu.Profesjonalny zestaw do WC za 800 złoty przecież to chore.Widział z was ktoś peltiery powyżej 200 wat jaka jest cena i gdzie to kupić.Co do kobiet to ja składam drugiego kompa dla żony bo mi buczy jak niemoże grać w kurcze pieczone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...