Qx's Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Mam jakąś tam Tube ze wzmacniaczem, sprzęt samochodowy. I teraz chciał bym to podłączyć pod wieże mam w niej wyjście na suba ale nie wiem jak zasilić ten wzmacniacz samochodowy. Podajcie jakieś dobre rozwiązanie. Jeżeli było to sorki ale jakoś nie znalazłem nie bijcie odrazu za to :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Zasiłka od kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qx's Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 A jakieś inne może bo z tego co naczytałem się w innych tematach to szybko zdechnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Akumulator samochodowy albo zasilacz 13,6V 5A minimum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qx's Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Wiec pewnie padnie na zasilacz ale oczywiście impulsowy ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes_lbn Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Mam jakąś tam Tube ze wzmacniaczem, sprzęt samochodowy. I teraz chciał bym to podłączyć pod wieże mam w niej wyjście na suba ale nie wiem jak zasilić ten wzmacniacz samochodowy. Podajcie jakieś dobre rozwiązanie. Jeżeli było to sorki ale jakoś nie znalazłem nie bijcie odrazu za to :P Akumulator to niezbyt dobre rozwiazanie bo to tymczasowe i trzeba by bawic sie w prostowniki itp i to dosyc czasto Polecam stary zasilacz od CB ewentualnie zmajstrowac cos samemu na porządnym trafo. Zasilacz komputerowy niestety niezbyt sie nadaje. Sprawdź pobór mocy na wzmacniaczu suba i dopiero szukaj zasilacza ktory by przy 12-15 V dawal odpowiedni prad. A tak wogole .. Sprawdzales impedancje wejscia wiezy i impedancje glosnika ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyysiu Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Trafo+mostek+konensatory. Najsensowniejsze rozwiązanie. Ale jak to wzmacniacz dużej mocy (nie mówie o PMPO ;)) to tanio nie będzie. A tak w ogóle to napisałbyś coś o tym wzmaku np. jaki ma pobór prądu. Jeszcze jedno. To wyjście z wieży to jest już z końcówki czy przystosowane do zewnętrznego wzmaka? P.S. Nie myl tuby z obudową walcową - to 2 zupełnie odmienne konstrukcje! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan02 Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Trafo+mostek+konensatory. Najsensowniejsze rozwiązanie. Ale jak to wzmacniacz dużej mocy (nie mówie o PMPO ;)) to tanio nie będzie. A tak w ogóle to napisałbyś coś o tym wzmaku np. jaki ma pobór prądu. Jeszcze jedno. To wyjście z wieży to jest już z końcówki czy przystosowane do zewnętrznego wzmaka? P.S. Nie myl tuby z obudową walcową - to 2 zupełnie odmienne konstrukcje! Ja mam to co proponuje krzyysiu, cena czesci to jakies 100zl(najdzrozsze trafo), zasilacz do kompa sie nie sprawdzi- ma zamaly amperaz na linii 12V :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiGoMaT Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 jaki to ma byc transformator a te mostki i kondensatory to o co z tym kaman moze cos dolkadniej albo jakis opisek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan02 Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 Zwiezle, bo do szkoly sie spiesze :wink: : 1 Taransformator TST 150/002 2 Mostek jak najmocniejszy dostawniecie w elaektronice(ze 15 amprow wystarczy :-P ) + radiator do niego 3 Elektrolit o duzej pojemnosci (ja mam 4700uF) Zasilacz jest niestabilizowany bo moj wzmak(CARPOWER HPB-602) ma zakrea napiecia od 16 do 10V. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 (edytowane) trafo to kosz okolo 50zl (300W ) mostek 50A mozna gdzies za 10zl wyrwac no i kondy na kazdy amper jakies 1000uF :) Problem jest jeden :) po wyprostowaniu 12 zmiennego otrzymuje sie za mostkiem jakies 15V trzeba sprawdzic czy wzmak moze byc zasilany takim napieciem :) Problem by rozwiazal jakis dodatkowy stabilizator na wyjsciu :) koszt jakies 10-20zl ;) foto zaporzyczone z zenfist.pl :) Zasilacze liniowe obniżają wejściowe napięcie prądu przemiennego poprzez transformator (na przykład 230VAC, obniżane jest do 48VAC). Następnie napięcie jest prostowane poprzez układ prostowniczy, który jest niczym innym jak czterema diodami w układ Graetza. Zaraz za nimi mamy kondensatory, których zadaniem jest zachowanie stałego poziomu napięcia prądu stałego (wypełnienie spadków w górnym przebiegu prądu). Edytowane 11 Września 2006 przez Linoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyysiu Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 Jeżeli trafo ma dokładnie 12V to po wyprostowaniu otrzyma się około 15,7VDC. Przeżyje to raczej każdy wzmak samochodowy. Jeżeli nie chcesz ryzykować to za mostkiem możesz podłączyć zwykłe diody krzemowe, 1 da spadek napięcia ok. 0,7V. Myśle że optymalne bezpieczne napięcie będzie wynosić 14,4V. Nie musisz stosować żadnego stabilizatora. Napięcie w instalacji samochodowej przecież nie jest stabilne. Co do kondensatorów. Zazwyczaj daje się 2,2u-6,8u na 1mA. Ale im więcej damy tym lepiej. Na początek możesz dać 6800uF na 1A jak będzie buczeć to dasz więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 Nie musisz stosować żadnego stabilizatora. Napięcie w instalacji samochodowej przecież nie jest stabilne.Nie do konca sie moge z tym zgodzic chyba wiekosc samochodow posiada cos takiego jak regler regulujacy wzbudzenie alternatora ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyysiu Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 A pokaż mi samochów w którym napięcie instalacji jest non-stop takie samo :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 trafo to kosz okolo 50zl (300W ) za 50 pln to ja widziałem trafo toroida ale o mocy 80W a 300W są w granicach 90pln... no chyba ze ostatnio potaniały bo japonczycy wymyślili nowy rodzaj trafo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 (edytowane) A pokaż mi samochów w którym napięcie instalacji jest non-stop takie samo :).Co nie zmienia faktu ze odgrywa on role pewnego stabilizatora uniemozliwiajac przekroczenie progow napiec ktore moga zaszkodzic elektronice w aucie :) (wiadomo ze przed uruchomieniem napiecie jest rowne napieciu na akumlatorze natomiast potem waha sie w okolicy tego ktore ustawione jest w reglerze ;) ) aby nie przeladowac akumlatora itd wiadomo ze jesli napiecie padnie jesli bateria jest rozladowana i pobiera znaczacy prad itd jednak mozna chyba przyjac ze z tolerancja 1v napiecie jest stabilizowane Podobnie nie ma takiego stabilizatora ktory daje napiecie "takie samo nonstop" jest tylko zakres pracy w ktorym jego napiecie nas satysfakcjonuje i miesci sie w wyznaczonych granicach :) Co do trafa u mnie na wsi maja wlasnie 300w w podobnych cenach ;) Jedyna rzecz ktora jest tania w tym sklepie ;) Edytowane 11 Września 2006 przez Linoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyysiu Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 Juz mniejsza o te samochody :). W każdym razie, prawie nigdy nie zasila się końcówek mocy zasilaczem stabilizowanym. Jak masz manuala do tego wzmacniacza to zobacz jakie ma maks. napięcie na wjściu. BTW przetwornice DC/DC w sprzęcie Car-Audio zazwyczaj są niestabilizowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 z tego co mi wiadomo to wszystkie wzmaki samochodowe mają max napiecie pracy 18V.. a w aucie występuje maksymalnie coś około 15V z groszami... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 Pomysł z akumulatorem w domu jest co najmniej chory :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...