Skocz do zawartości
Smol__ar

Asus 7600gt.

Rekomendowane odpowiedzi

ATHLON 64 3000+ (939 pin) Venice

Asus A8N-SLI SE nForce4 SLI

Kingston HyperX DDR 2x 512MB CL2

GeForce 7600 GT Asus 256MB

CHIEFTEC GPS-450AA-101A

Witam wszystkich. Mam problem z zestawem widniejącym wyżej. Otóż problemem jest karta graficzna, a mianowicie nie wiem czy to jej właśnie coś dolega. Objawy są następujące:

- W grach takich jak NFS U2, F.E.A.R czy Far Cry, Wyświetlana grafika jest tragiczna. Już na swoim 9550 mam lepszą. Wygląda to tak jak by nawet Anti-Aliasing nie działał, a pomiędzy 1280x768 i 800x600 nie pa praktycznie różnicy.

- W programie Everest (v2.20.405) opcja Ekran nie jest dostępna, w podgrupach takich jak „procesor graficzny” widnieje szare pole.

Pierw zostały zainstalowane sterowniki dane w komplecie na płycie 84.63, później zaktualizowałem na 91.47 za stronki (nvidia.pl) lecz i to nic nie dało.

Wszystko jest podłączone do monitora Samsung 173P+ przez DVI.

Czy trzeba ustawić coś w biosie ? Wina leży w sterownikach ? Pomóżcie, bo zgłupiałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic nie zmieniales w opcjach sterowanika grafiki?

Jakie sa objawy blednaego wyswietalnai- rozmycie, bledy w grafice, zle kolory?

W NFS U2 wystepuje czesto efekt pikselozy(milem go, gdy posiadalem Fx'a 5600, na 5900 kumpal ten sam problem, na moim 66oo nie mailem okazji testowac gry)

W innych grach ten problem rowniez wystepuje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wywaliłem wszytkie strowniki i zainstalowałem wersje 91.36. Poprawa nastapiła w FarCry i to bardzo widoczna ale NFS nadal wygląda tragicznie, pixeloza totalna.

Po tym co napisał "Xan02" można wywnioskowac że niektóre karty nie lubia NFS ;)

(Duzy rozmiar zdjęc) Tak wygląda FarCry na Full detalach przy 1280x1024.

1

2

Co o tej grafice sądzicie ?

Ps. Komp nie nalezy do mnie więc na fotki z F.E.A.R oraz NFS MW musze czekac bo właściciel zalatany za co wszytkich pomagających przepraszam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napisales ze pomiedzy 800x640 a 1280x1024 nie ma praktycznie różnicy, moze ja sie nie znam, ale grałem w farcry'a w 800x640 i co jak co, ale napewno wyglądało to dużo gorzej niż twoje screeny, wiec ja nie wiem, czy ty przypadkiem nie jestes przewrazliwiony?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Smol__ar Czy FarCry'a masz w wersji 1.3 lub wyzszej?

Ponizej tych wersji wystepuja bledy w wyswietlaniu, szczegolnie na krtach nV.

Na screenach gra wyglada naprawde dobrze, tylko tafla morza, sprowokowala mnie do powyzszego pytania, troche malo realistycznie ukazana- wiem ze u kumpla na 5900 wygladala slicznie na wrsji 1.3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprzednie screeny FarCry z wersji v1.1

Przeinstalowałem sterowniki płyty głównej na v6.66 (poprzednia v6.65) Sterowniki od karty zmieniłem na v91.36. Oto efekty:

FarCry v1.33 (1280x1024 Max) [Ta woda mi nie pasuje]

1

2

3

4

NFS U2: (1280x1024 Max) [Zniknęła pixeloza]

1

2

Doom3: (1280x1024 Max) [screeny z początku gry]

1

2

Pozatym w FarCry korzystając z opcji automatycznego ustawienia grafiki wszytko zmienia się na "Średnie".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi