seba_wroclaw Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 (edytowane) Witam serdecznie, Mam płytę główną MSI 845D Ultra-C 6566 v 1.0. Chipset: północ i845D (pierwszy z obsługą DDR) a południe ICH2 Chcę podłączyć do niej dyski powyżej 120 GB ale gdzieś kiedyś słyszałem, że niektóre kontrolery nie obsługują dysków powyżej 120 MB. Pisałem już do MSI na Taiwan po angielsku i na Wrocławskie bielany po polsku. Taiwan odsyła do strony, gdzie w raporcie testów są jakieś ogromne pojemności typu 80GB a Bielany nic nie wiedzą czasami uda się im być na miejscu i odebrac telefon ale nic poza tym. Przy okazji podłaczając napęd FDD flopa podłaczam za przeplotem na taśmie a czy złacze pomiedzy złączem do płyty a przeplotem służy do podłączenia flopa B (nr 2)? Proszę o pomoc w zasięgnięciu obu informacji. Jeśli poruszam rozwiązany problem przepraszam, jestem na tym forum "L" :unsure: Pozdrawiam seba z wrocka P4 2,6 Ghz Northwood MSI 845D Ultra-C MSI GeForce MX 440 DDR 2 x 1GB Kingstone 2x seagate 120 GB Edytowane 7 Września 2006 przez seba_wroclaw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 bzdura, jak juz miało by być jakieś ograniczenie to do 128GB, jeżeli ono występuje i tak nie ma problemu z używaniem większych dysków Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Tak te 2 złącze jest na 2 flopa. Dysk spokojnie obsłuży. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Skoro juz takie pytanie padlo: czy mobo z podpisu bedzie mialo jakies problemy z dyskiem PATA o pojemnosci 250 lub wiecej GB (chipset to KT333)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Skoro juz takie pytanie padlo: czy mobo z podpisu bedzie mialo jakies problemy z dyskiem PATA o pojemnosci 250 lub wiecej GB (chipset to KT333)?nie powinno być problemu, sam BIOS płyty może nie obsługiwać, ale zainstalowany Win XP sp2 zobaczy cała powierzchnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 Jak widac po podpisie problemow nie ma :) BIOS tez wykrywa typ dysku prawidlowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...