Skocz do zawartości
paczka01

Sound Blaster Audigy Advanced Hd Audio Vs, Audigy 2 Pcmcia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam taki problem, w laptopie mam zamontowany dźwięk Sound Blaster Audigy ADVANCED HD Audio nie powiem gra to dobrze, dużo lepiej od mojego poprzedniego Nvidia Sound Storm, jednak chciałem Was zapytać czy mimo tego warto kupic Audiy 2 pod PCMCIA? czy odczuje sporą różnice w jakości dwieku ? przede wszystkim chodzi mi o muzyke, nie gram i malo filmow na kompie ogladam, glosniki juz zamowilem, beda to Genius SP-HF1250X 2.0 czyli klasyczne stereo.

prosze o porade.

P.S.

czy audigy 2 pod PCMCIA i PCI rozni jaosc dzwieku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość hooded man

no musze przyznac ze jeszcze sie nie spotkalem z mobilnym Sound Blaster Audigy ADVANCED HD. IMHO nie opyla sie, Jak to jest rzeczywiscie firmowy chip creativa audigy to zamiana na audigy 2 ZS sie nie kalkuluje a bedziesz mial tylko nastepna grzalke w lapie i szpetny dzyndzel z boku.

Ja kupilem audigy 2ZS PCMCIA a jechalem wczesniej na AC97 hyhy i kolosalnej roznicy nie poczulem. Tym bardziej jak masz juz audigy ktore ma i tak wysokie parametry.... jeszcze raz powiem imho sie nie oplaca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, bardzo dziekuje za odpowiedz, szkoda ze tylko jedna osoba sie zdecydowala :)

Czy istnieje jakis benchamark dla kart dwiekowych, zeby mozna bylo bezposrednio porownac te obie karty?

RightMark 3D Sound, RightMark Audio Analyzer...

wszystko tu:

http://audio.rightmark.org/download.shtml

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi