Skocz do zawartości
Sz@tynbury

Poszukuję Zaufanego Forumowicza Z Dostępem Do Paypala

Rekomendowane odpowiedzi

Czysto wstępnie pytam:

Co chcesz kupić?

Gdzie?

Za ile?

Jaka wysyłka?

Znasz język?

Odpowiedzialność za paczke i wszystko inne leży po Twojej stronie i o tym wiesz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czysto wstępnie pytam:

Co chcesz kupić?

Gdzie?

Za ile?

Jaka wysyłka?

Znasz język?

Odpowiedzialność za paczke i wszystko inne leży po Twojej stronie i o tym wiesz?

Chcę kupić radyjko do autka. Sprzedający jest z Japonii (Tokyo), sprzedaje na amerykańskim ebayu. Cena za radyjko będzie wynosiła najprawdopodobniej 359$ + przesyłka 65$ (EMS). Sprzedawca mówi po angielsku. Angielski znam raczej słabo ale mam kogoś kto mnie wyręczy w tych sprawach. Oczywiście jestem odpowiedzialny za paczkę tym bardziej, że nie chodzi mi o pełne pośrednictwo tylko o wpłacenie pieniędzy przez Paypal. Licytacji będę dokonywał sam. Sprzedający wysyła paczkę tylko na adres licytującej osoby.

Mam nadzieję, że wszystko lub prawie wszystko wyjaśniłem. Jeśli byłbyś (lub ktoś) w stanie podjąć się tego zadania - zapraszam na priv.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

1) Kupilem na aukcji przedmiot ktory kosztowal 90funtów, zapłaciłem za niego po tygodniu lecz sprzedawca stwierdził iż to za długo jak na niego i nie sprzeda mi tego przedmiotu tylko odda mi kase... nazajutrz wysylal email ze Polacy nie moga odbierac kasy tylko ja wysylac - CO ROBIC?

2) Kupilem na aukcji przedmiot, który kosztowal 60funtów, zapłacilem poprzez paypal zintegrowany z ebayem, dzis dostalem maila od paypala ze email sprzedawcy byl nie poprawny tj. zamiast hotmail.com mial wpisane hotmai.com. W mailu poradzili aby anulowac platnosc co tez zrobilem lecz nie widze nigdzie moich pieniędzy - CO ROBIC?

Pozdrawiam,

Soker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Chocby Wester Union. A z tego co mi wiadomo (pisali w jakimś portalu, że od 1 września już można)

2.Jeżeli zapłaciłeś kartą (no tak paypal) to po kilku dniach wygaśnie blokada z konta (na karte) i będziesz znów mógł dysponowac kwotą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Chocby Wester Union. A z tego co mi wiadomo (pisali w jakimś portalu, że od 1 września już można)

Ponoć plotka. Paypal na swojej stronie nic o czymś takim nie pisze...

2.Jeżeli zapłaciłeś kartą (no tak paypal) to po kilku dniach wygaśnie blokada z konta (na karte) i będziesz znów mógł dysponowac kwotą.

Sądzisz że po kilku dniach te pieniądze wróca na moje polskie konto na które mam założony paypal? (inteligo)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponoć plotka. Paypal na swojej stronie nic o czymś takim nie pisze...

Dokładnie...

Sądzisz że po kilku dniach te pieniądze wróca na moje polskie konto na które mam założony paypal? (inteligo)?

Napewno zwrócą za kilka dni :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I Said :-)

Jeżeli masz na inteliego to wbij na swoje konto rachunki/po prawie stronie masz "srodni zablokwane" płatnośc kartą -XXX,XX Data wygaśniecia XX.XX.XXXX i wtedy będziesz wiedziała kiedy będziesz mogła znów dysponowac kwota.

Jeżeli płatnośc została już zaksięgwana - nie kracze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chciałem zakładać nowego topicu....

Potrzebuję na szybko kogoś, kto ma konto w mBanku i Inteligo. Chodzi o to, żeby ktoś przelał mi 20 zł z Inteligo na Inteligo, a ja momentalnie zwrócę kasę, z konta mBank do mBank. Mógłbym sobie sam przelać z mBanku na Inteligo, ale przelew by szedł co najmniej do jutra, a ja muszę szybko zapłacić za coś z konta Inteligo, a brakuje mi tam 20 zeta :-P

Chętnych pomóc zapraszam na PM.

EDIT:

Ewentualnie mogę przyjąć kasę z PayPal do PayPal i zwrócić poprzez mBank do mBank.

EDIT2

Nieaktualne :)

Edytowane przez PartyBOY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi