Skocz do zawartości
eRazel

Którą Z Tych Kart Wybrac?

Rekomendowane odpowiedzi

którą z tych kart najlepiej wybrac? moj znajomy ma do wyboru tylko te karty... :

link

link

link

i czy powyzsze karty są duzo gorsze od tego 6600? czy tylko troche?

link

macie moze jakies wyniki tych kart w markach?

zalezy mi na czasie wiec prosze o szybkie odpowiedzi ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej wyjdziesz jak masz 300zl z radkiem 9800pro

http://allegro.pl/item123395499_radeon_980...ja_na_rok_.html

http://allegro.pl/item125337032_radeon_980...war_os_ss_.html

Te pierwsze 3 pozycje slabizna w porownaniu do 4.

Kupuj radka!

Edytowane przez ChrisG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurcze, wyraznie mowie ze tylko pozycje z pierwszego posta wchodza...

to dla kumpla ktoremu kupilem x700, jednak jest jakis konflikt z płytą i nie działa...

sprzedawca z allegro zgodził sie wymienic tę karte na którąs z powyższych...

wiec co wybrac? najlepeij przydałyby sie jakies testy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6200 - szyna pamieci 64bit - odradzam

5500 - no comment

6600 - moglo by byc gdyby nie znow szyna pamieci 64bit (nawet nie wiedzialem ze robia takie "cuda") - za podobna cene moge odstapic moje 9800 :P

edit: w miedzyczasie doczytalem ze pamieci w tym 6600 maja 3,7ns w najbardziej optymistycznej wersji, a najprawdopodobniej 5(slownie:pięć)ns!!! - to nawet nie powinno sie 6600 nazywac...

Edytowane przez Mikelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta ja wiem że to nie potwory...

wogóle płyta główna (msi 845e) ma pewnie problemy z radkami wiec wolałbym wybrac gf

i nie wiem czy warto dopłacac 100 zeta do takiej zrąbanej wersji 6600, czy nie lepiej byłoby kupic 6200...

link

a moze to? niby ma ucięte 4 potoki ale szyna 128...

dodam że chłopak nie gra w takie gry jak oblivion... wystarczy mu karta do fify 06 czy nfs:most wanted

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no raczej sie nie powinno takich wniosków wyciagac, ale rozmawiałem z paroma osobami i mowily że jest mozliwe gryzienie sie radkow z płyta kumpla...a wole nie ryzykowac kolejnej straty kasy na wysyłki itp...

ale sprawdze dzis jednego radka na tej plycie bo jeden znajomy ma 9600pro

a za radka dalem 280 i mozliwosci zwrotu nie ma, ewentualnie zamiana

Edytowane przez eRazel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Od kilku zamierzam kupic pasywnie chlodzona karte. Prawie nie gram ale od swieta w cos zdarza mi sie. Zastanawiam sie nad dwoma typami pod PCI-E:

1. X700 (400/700) zwykle @ na 450/900 (pasywne robi i da sie je spotkac na allegro chyba tylko Gigabyte)

2. GF6600 (450/500) zwykle @ na 550/650 (podalem zegary pasywnego Gigabyte bo sa najpopularniejsze)

Pytania:

1. Która jest wydajniesza w grach przy @ takim jakie podalem? W 3dmark03 nieco lepsza jest X700 ale gry? Nigdzie nie moge znalesc testow tych kark po podkreceniu. Co do gier to ogolnie a nie tylko oparte na engine dooma o pochodnych.

2. Czy Radeon ma rzeczywiscie lepsza jakosc obrazu?

3. Czy zdarza mu sie tak jak dla Gigabyte 6600 trzeszczec na cewce indukcyjnej?

Pozdrawiam

P.S.

Chce sie zmiescic w 200zl wiec bardzo prosze bez propozycji typu X700Pro czy GF6600GT.

Te pytanie jest rowniez w jednym z postow w dziale kart graficznych. Zapomnialem wczesniej o dziale Co kupic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Od kilku zamierzam kupic pasywnie chlodzona karte. Prawie nie gram ale od swieta w cos zdarza mi sie. Zastanawiam sie nad dwoma typami pod PCI-E:

1. X700 (400/700) zwykle @ na 450/900 (pasywne robi i da sie je spotkac na allegro chyba tylko Gigabyte)

2. GF6600 (450/500) zwykle @ na 550/650 (podalem zegary pasywnego Gigabyte bo sa najpopularniejsze)

Pytania:

1. Która jest wydajniesza w grach przy @ takim jakie podalem? W 3dmark03 nieco lepsza jest X700 ale gry? Nigdzie nie moge znalesc testow tych kark po podkreceniu. Co do gier to ogolnie a nie tylko oparte na engine dooma o pochodnych.

2. Czy Radeon ma rzeczywiscie lepsza jakosc obrazu?

3. Czy zdarza mu sie tak jak dla Gigabyte 6600 trzeszczec na cewce indukcyjnej?

Pozdrawiam

P.S.

Chce sie zmiescic w 200zl wiec bardzo prosze bez propozycji typu X700Pro czy GF6600GT.

Te pytanie jest rowniez w jednym z postow w dziale kart graficznych. Zapomnialem wczesniej o dziale Co kupic.

1. Chyba :unsure: X700

2. W terazniejszych modelach kart juz nie.

3. Nie wiem niestety

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi