eRazel Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 którą z tych kart najlepiej wybrac? moj znajomy ma do wyboru tylko te karty... : link link link i czy powyzsze karty są duzo gorsze od tego 6600? czy tylko troche? link macie moze jakies wyniki tych kart w markach? zalezy mi na czasie wiec prosze o szybkie odpowiedzi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 (edytowane) Lepiej wyjdziesz jak masz 300zl z radkiem 9800pro http://allegro.pl/item123395499_radeon_980...ja_na_rok_.html http://allegro.pl/item125337032_radeon_980...war_os_ss_.html Te pierwsze 3 pozycje slabizna w porownaniu do 4. Kupuj radka! Edytowane 7 Września 2006 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 pytanie ile kasy mozesz przeznaczyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eRazel Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 kurcze, wyraznie mowie ze tylko pozycje z pierwszego posta wchodza... to dla kumpla ktoremu kupilem x700, jednak jest jakis konflikt z płytą i nie działa... sprzedawca z allegro zgodził sie wymienic tę karte na którąs z powyższych... wiec co wybrac? najlepeij przydałyby sie jakies testy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Jak z tych 4 to myślę że 6600. A może lepiej zamiast wymiany karty to ją sprzedać i kupić 9800PRO ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 (edytowane) 6200 - szyna pamieci 64bit - odradzam 5500 - no comment 6600 - moglo by byc gdyby nie znow szyna pamieci 64bit (nawet nie wiedzialem ze robia takie "cuda") - za podobna cene moge odstapic moje 9800 :P edit: w miedzyczasie doczytalem ze pamieci w tym 6600 maja 3,7ns w najbardziej optymistycznej wersji, a najprawdopodobniej 5(slownie:pięć)ns!!! - to nawet nie powinno sie 6600 nazywac... Edytowane 7 Września 2006 przez Mikelos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eRazel Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 ta ja wiem że to nie potwory... wogóle płyta główna (msi 845e) ma pewnie problemy z radkami wiec wolałbym wybrac gf i nie wiem czy warto dopłacac 100 zeta do takiej zrąbanej wersji 6600, czy nie lepiej byłoby kupic 6200... link a moze to? niby ma ucięte 4 potoki ale szyna 128... dodam że chłopak nie gra w takie gry jak oblivion... wystarczy mu karta do fify 06 czy nfs:most wanted Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 imo bez sensu ladowac tyle kasy w takiego kastrata 1. a skad wiesz ze ma problemy z radkami? ile kart ati testowaliscie? 2. podaj moz caly konfig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eRazel Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 raczej mam srednią mozliwosc testowania innego radka ze wzglądu na zerową liczbe tych kart u moich znajomych a cały konfig to wspomniane mobo msi 845e, celina 1,7, 512 ram Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 na podstawie jednej karty raczej sie takich wnioskow nie wyciaga konfig raczej na kolana nie powala - a masz mozliwosc zwrotu kasy? i czy duzo dales za tego x700? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RaDdD Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 bierz 9800 , nawet nie ma się co zastanawiać, 64 bity dają o sobie znać w tych grach. Na r9800 ładnie wszystko będzie chulało ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eRazel Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 (edytowane) no raczej sie nie powinno takich wniosków wyciagac, ale rozmawiałem z paroma osobami i mowily że jest mozliwe gryzienie sie radkow z płyta kumpla...a wole nie ryzykowac kolejnej straty kasy na wysyłki itp... ale sprawdze dzis jednego radka na tej plycie bo jeden znajomy ma 9600pro a za radka dalem 280 i mozliwosci zwrotu nie ma, ewentualnie zamiana Edytowane 8 Września 2006 przez eRazel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 tyle ze ktorakolwiek z propozycji zamiany jest beznadziejna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crux Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Witam Od kilku zamierzam kupic pasywnie chlodzona karte. Prawie nie gram ale od swieta w cos zdarza mi sie. Zastanawiam sie nad dwoma typami pod PCI-E: 1. X700 (400/700) zwykle @ na 450/900 (pasywne robi i da sie je spotkac na allegro chyba tylko Gigabyte) 2. GF6600 (450/500) zwykle @ na 550/650 (podalem zegary pasywnego Gigabyte bo sa najpopularniejsze) Pytania: 1. Która jest wydajniesza w grach przy @ takim jakie podalem? W 3dmark03 nieco lepsza jest X700 ale gry? Nigdzie nie moge znalesc testow tych kark po podkreceniu. Co do gier to ogolnie a nie tylko oparte na engine dooma o pochodnych. 2. Czy Radeon ma rzeczywiscie lepsza jakosc obrazu? 3. Czy zdarza mu sie tak jak dla Gigabyte 6600 trzeszczec na cewce indukcyjnej? Pozdrawiam P.S. Chce sie zmiescic w 200zl wiec bardzo prosze bez propozycji typu X700Pro czy GF6600GT. Te pytanie jest rowniez w jednym z postow w dziale kart graficznych. Zapomnialem wczesniej o dziale Co kupic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan02 Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Witam Od kilku zamierzam kupic pasywnie chlodzona karte. Prawie nie gram ale od swieta w cos zdarza mi sie. Zastanawiam sie nad dwoma typami pod PCI-E: 1. X700 (400/700) zwykle @ na 450/900 (pasywne robi i da sie je spotkac na allegro chyba tylko Gigabyte) 2. GF6600 (450/500) zwykle @ na 550/650 (podalem zegary pasywnego Gigabyte bo sa najpopularniejsze) Pytania: 1. Która jest wydajniesza w grach przy @ takim jakie podalem? W 3dmark03 nieco lepsza jest X700 ale gry? Nigdzie nie moge znalesc testow tych kark po podkreceniu. Co do gier to ogolnie a nie tylko oparte na engine dooma o pochodnych. 2. Czy Radeon ma rzeczywiscie lepsza jakosc obrazu? 3. Czy zdarza mu sie tak jak dla Gigabyte 6600 trzeszczec na cewce indukcyjnej? Pozdrawiam P.S. Chce sie zmiescic w 200zl wiec bardzo prosze bez propozycji typu X700Pro czy GF6600GT. Te pytanie jest rowniez w jednym z postow w dziale kart graficznych. Zapomnialem wczesniej o dziale Co kupic. 1. Chyba :unsure: X700 2. W terazniejszych modelach kart juz nie. 3. Nie wiem niestety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...