Skocz do zawartości
mb_asasello

Jakie Mobo Na Nf4?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Potrzebuję porady przy wyborze dobrej płyty głównej na NF4 s.939. Przedział cenowy to do ok. 400PLN.

Komputer będzie służył głównie do gier, raczej bez O/C. Współpracować będzie z GeForce 7900 GT Gigabyte 256.

Z góry dzięki za info.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisałes że chcesz pod s939 ja mogę zaproponować DFI INFINITY RS482. Nie jest ona na NF4 a na xpress200 od ati. Jedyny mankament (w sumie nie wiem czemu tak mówią) brak sata2. Możesz poczytać tutaj:

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=210480&st=0

Ja z wysyłką dałem 261zł i w sumie sie cieszę :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakos nie sadze, aby roznica miedzy sata 1, a sata 2 byla szczegolnie widoczna... tak samo jak miedzy ide/ata i sata...

heh, jednak placac 300zl z hakiem chcialbym miec juz te glupie Sata II. W sumie Lan Party na ultrze jest za 100zl ale zal mi dac te 100zl wiecej..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh, jednak placac 300zl z hakiem chcialbym miec juz te glupie Sata II. W sumie Lan Party na ultrze jest za 100zl ale zal mi dac te 100zl wiecej..

A poczytaj sobie temat o Infinity. Podano tam linka do tego jak odblokowac SATA2 na NB. Sam pewnie to zorbie jak bede blok na NB zakladal. (wystarczy polaczyc mostek)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A poczytaj sobie temat o Infinity. Podano tam linka do tego jak odblokowac SATA2 na NB. Sam pewnie to zorbie jak bede blok na NB zakladal. (wystarczy polaczyc mostek)

to podobno nic nie daje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi