dymy Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 a jak to jest z Vistą? bo muszę przyznać, że Painkiller mi przyspiesza i muszę ręcznie ustawiać koligację.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikado_ Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 JUz wszystko ok. Jeszcze raz zainstelowalem wszystkie najnowsze stery i juz ladnie wszystko chodzi. Dzieki za pamoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 Sugestia do moderacji: możeby tak przykleic ten temat? Jest ważny a co chwile ktoś pyta o sprawy w nim napisane... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Powiedzcie czy tak naprawdę trzeba się bawić z tymi poprawkami? Nie wystarczy po prostu wgrać sterów amd oraz dual core optymizera? Zakładam, że windoza jest stale aktualizowana np autopatherem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Powiedzcie czy tak naprawdę trzeba się bawić z tymi poprawkami? Nie wystarczy po prostu wgrać sterów amd oraz dual core optymizera? Zakładam, że windoza jest stale aktualizowana np autopatherem. Mam wrażenie że te poprawki są dla tych, którzy nie mogą ścierpieć że im komp chodzi o 1,5% wolniej niż by mógł. W moim przypadku instalowałem tylko optimizera, sterowniki do C'n'Q i wszystko chodzi bez najmniejszego problemu. A że w BF2 mam 65 FPS a mógłbym mieć 68... cóż, długo się z tym męczyłem, wiele nocy nie przespałem ale w końcu się pogodziłem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikado_ Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 (edytowane) Panowie po napisaniu posta ze juz u mnie wszystko gra pocieszylem sie miesiac stabilna praca procka po tym czasie i procesor znow zaczal wariowac. Znow kombinacje alpejskie z optymizerem, latka instalowanie, odinstalowanie, format i w koncu zalapal. Minal kolejny miesiac spokoju i teraz znowu wszystko sie roztroilo. Dzlaczego tak sie dzieje, ze co chwile komp resetuje ustawienia? W tej chwili robie wszytsko tak jak jest napisane w 1 poscie juz 4 raz i dalej procek w grach dziala zbyt szybko :mur: Zastanawiam sie nad kolejnym formatem byc moze pomoze. Ale co miesiac format ? kto to wytrzyma:/ ? Edytowane 13 Czerwca 2007 przez pikado_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris_gd Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 (edytowane) moze ktos wrzucic WindowsXP-KB896256-v4-x86-PLK na jakis rapidshere itp.? bede wielce zobowiazany bo siedze na modemie :( i szukanie nie wchodzi w gre Edytowane 13 Czerwca 2007 przez chris_gd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waski Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 moze ktos wrzucic WindowsXP-KB896256-v4-x86-PLK na jakis rapidshere itp.? bede wielce zobowiazany bo siedze na modemie :( i szukanie nie wchodzi w gre http://files4free.pl/modules/wfdownloads/s...=36&lid=168 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4z! Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 a mi dalej chrupie w q3 i cs'ie i nie umiem sobie z tym poradzic zrobilem juz chyba wzssytkimi sposobami co sie dalo.. to nie sa jakies przyspieszenia gry ze jest raz szybciej czy raz wolniej bo gram przez internet, sa to dziwne tak jakby przeskoki ale dropow fps nie ma. ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris_gd Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 (edytowane) jesli masz cos takiego przy grze przez net to raczej lagi a nie wina X2 mozesz sprobowac tez wlaczyc Vsync dla OpenGLa bedziesz mial stala predkosc wedle odswiezania Edytowane 18 Czerwca 2007 przez chris_gd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiL63JTZ Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 Czy ktoś instalował samego optimajzera? Bez żadnych pierdół itp? Czy faktycznie potrzebny jest ten cały cyrk? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel007 Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 Ja osobiście uważam ze nie. Dokładnie przeczytałem ten artykuł: http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=1562 i doszedłem właśnie do takiego wniosku. A teraz cos na temat tej łatki:WindowsXP-KB896256-v3-x86.exe. „ Mimo to ten artykuł i skojarzona z nim prywatna poprawka nie służą do rozwiązywania problemów z taktowaniem w grach i innych aplikacjach uruchamianych na komputerach z dwurdzeniowym procesorem AMD” Cytat ze strony MS. Ta łatka jest przeznaczone do procesorów Mobilnych.!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek06 Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 szybkie pytanie opłaca sie to wszystko instalowac ?? czy wyjdzie to wszystko na dobre ?? czy tez nie mam wiekszego sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 Czy ktoś instalował samego optimajzera? Bez żadnych pierdół itp? Czy faktycznie potrzebny jest ten cały cyrk?Ja tak robiłem, rozwiązywało mi to wszystkie problemy, więc po co bawić się jeszcze z jakąś poprawką, którą nie chwali się ani M$, ani AMD? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek06 Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 daje to jakiś przyrost w gierkach ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 (edytowane) daje to jakiś przyrost w gierkach ??5% w porywach. Rzeczywiście gra warta świeczki :huh:. Ale dobrze, że jest taki artykuł, bo niektórym może się przydać i akurat pomoże im rozwiązać problemy. Edytowane 5 Lipca 2007 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaz Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 http://www.amd.com/us-en/Processors/Techni...1_13118,00.html Mówicie żeby tylko to instalować i będzie wsio ok? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 http://www.amd.com/us-en/Processors/Techni...1_13118,00.html Mówicie żeby tylko to instalować i będzie wsio ok? Tak, w końcu takie jest założenie tej łatki. Jeżeli będziesz miał problemy to będziemy dalej myśleć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj84 Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 U mnie i jeszcze paru osób optimizer powodował zawieszanie się komputera. Najlepiej samemu przetestować czy to pomaga czy też nie. Osobiście optimizera nie używam, mam tylko hotfixa (poprawia działanie C'n'Q). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaz Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 Ja narazie nie używam żadnych optimajzerów, tdu nwn2 i fear chodzą ładnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 U mnie i jeszcze paru osób optimizer powodował zawieszanie się komputera. Najlepiej samemu przetestować czy to pomaga czy też nie. Osobiście optimizera nie używam, mam tylko hotfixa (poprawia działanie C'n'Q). To jest tak. Instalowałem na kilku zestawach. Instalujesz łatę z microshitu v4 albo optimizer. Bez zmian w regu komputer będzie chodził wolniej. Dla mnie owoc przynosi tylko łata v4 i tak kompiluje do windowsa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soongo Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 To jest tak. Instalowałem na kilku zestawach. Instalujesz łatę z microshitu v4 albo optimizer. Bez zmian w regu komputer będzie chodził wolniej. Dla mnie owoc przynosi tylko łata v4 i tak kompiluje do windowsa. cze jak czytałem na egiełdzie o "przyspieszaniu X2" myslałem że to sciema kupiłem i .......niestety moja ulubiona laska z gierki skakała coś jak w enterprajsie normalnie terleport na maxa po wgraniu optimazera wsio jwset ok czy wydajnośc wzrosła nie wiem bo nie wnikałem, narazie staram się pouruchamiac wszystko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 w viscie nie trzeba niczego instalować. Ten system radzi sobie zdecydowanie lepiej z obsługą dwóch jajek niż jego poprzednik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 W viscie mozna tez uruchamiac programy na wybranym rdzeniu z wiersza poleceń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrDark Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 (edytowane) U mnie i jeszcze paru osób optimizer powodował zawieszanie się komputera. A w jakich sytuacjach miałeś "zwiechy"? U mnie podczas uruchamiania różnych programów (w zasadzie losowo) była na ekranie "sieczka" i "zwiecha" :cry: Teraz biorę się za testowanie łatki od M$... Edytowane 25 Lipca 2007 przez mrDark Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruonim Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 "Na rapidshare znajdziecie już tylko polską wersję łaty [2.3MB] : thx toolboy" moze ktos to zhostowac jeszcze raz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monolith Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 w temacie o X2 sa linki nowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj84 Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 A w jakich sytuacjach miałeś "zwiechy"? U mnie podczas uruchamiania różnych programów (w zasadzie losowo) była na ekranie "sieczka" i "zwiecha" :cry: Teraz biorę się za testowanie łatki od M$... To zdarzało się dosyć losowo, raczej w idle lub przy małym obciążeniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirnroot Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 Witam, mam dwa pytania odnośnie tego artykułu (który swoją drogą pomógł mi w końcu znaleźć przyczynę moich problemów z PC). :-) 1. Sytuacja wygląda tak, że po kilku godzinach zwykle zaczynają się problemy (koszmarne rwanie klatek wszędzie), tuż po instalacji procesora zainstalowałem ten program o którym jest tu mowa bez uprzedniego sprawdzania pracy procesora. Ściągnąłem łatkę "WindowsXP-KB896256-v4-x86" i mam pytanie - czy jej instalacja pomoże na ten problem? Jeśli nie, to przechodzę do pytania nr.2 2. Czy jedyną możliwością usunięcia tego programu jest format? Z tego co czytałem samo "usuń" z poziomu "dodaj/usuń programy" pliku "Athlon 64 Processor Driver" niewiele da... Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Levuss Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 Słuchajcie możecie mi powiedzieć ską ściągnąć tego Hotfixa?. Łatki mają mieć oznaczenia??: 1.WindowsXP-KB896256-v3-x86 2.WindowsXP-KB896256-v4-x86-PLK Czy pierwsza łatka też musi być w polskiej wersji językowej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...