Hikari Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Witam, Szukam pewnego bloku na DDR, ktorego kiedys widzialem, ale niestety zgubilem linka :? W przeciwienstwie do Koolance tamten byl caly z miedzi i na jednego DDR'a. Jesli ktos ma linka do tego bloku lub do innych ciekawych konstrukcji to prosze o wstawianie ich do tematu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordVere Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Witam, Szukam pewnego bloku na DDR, ktorego kiedys widzialem, ale niestety zgubilem linka :? W przeciwienstwie do Koolance tamten byl caly z miedzi i na jednego DDR'a. Jesli ktos ma linka do tego bloku lub do innych ciekawych konstrukcji to prosze o wstawianie ich do tematu. Witam Może chodziło Ci o to: Alphacool MCX SDRAM/DDR1/2 http://www.pc-tuning.pl/index.php?action=t...%20SDRAM/DDR1/2 inna konstrukcja: innovatek http://www.webshop-innovatek.de/assets/s2d...7eb0e51701.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Boszukaj w Angeli blokw firmy MIPS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hikari Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Kurde, jeszcze nie to :/ Tamten byl caly miedziany, chlodzony tylko grzbiet na gorze. Kurde sam nie wiem gdzie posialem tego linka. Z aktualnych blokow to najciekawszy jest koolance, ale nie bardzo sie nadaje na DFI :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Witam Może chodziło Ci o to: Alphacool MCX SDRAM/DDR1/2 http://www.pc-tuning.pl/index.php?action=t...%20SDRAM/DDR1/2 inna konstrukcja: innovatek http://www.webshop-innovatek.de/assets/s2d...7eb0e51701.html Z upodobaniami usera Hikari co do wezy nie chcialby miec mniejszych niz 26/32 dlatego na bloczki MCX patrzy chyba niechetnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hikari Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Akurat nie, bo na z tego co pamietam (ale moge sie mylic) to mial jakies male skrecane zlaczki - pewnie na 6mm ID :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 (edytowane) Toz to straszny FlowKiller nie pasujecie do siebie ;] Edit: Co cie sie w MIPS'ach nie podoba poza jakoscia wykonania zaslyaszna z postow Jarogniewa i Malika? Edytowane 8 Września 2006 przez GDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trutututu Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Moze chodzi ci o bloczek Koolance ? http://www.xoxide.com/koolance-ram-30-v06.html mnie on wpadl w oko jakis czas temu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Moze cos takiego: http://www.aqua-computer-systeme.de/shopsy...596060df02300e8 Jak dla mnie rewelacja :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drainer Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 gdzieś widzałem taki blok na ram z miedzi cały tylko też nie pamiętam gdzie to było :P chyba to był jakiś prototyp z realitynet ale nie jestem pewny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 (edytowane) może to było to: 2310375[/snapback] Moze chodzi ci o bloczek Koolance ? http://www.xoxide.com/koolance-ram-30-v06.html mnie on wpadl w oko jakis czas temu :) przeczytaj uważnie pierwszy pierwszy post. Edytowane 9 Września 2006 przez Jarogniew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Moze moj post nic do tematu nie wniesie.. ale blok na DDR? no wybaczcie bo to zart chyba :D ja Wam polecam bloki na diody LED od HDD i Power bo jedna sie czesto mruga a druga caly czas swieci i sie moze grzac :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hikari Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Toz to straszny FlowKiller nie pasujecie do siebie ;]Spoko z rozdzielnikiem nie byloby tak zle :-P Edit: Co cie sie w MIPS'ach nie podoba poza jakoscia wykonania zaslyaszna z postow Jarogniewa i Malika? Dla jasnosci - MIPS to jest ten z topem z pleksi??? Wydaje mi sie dosc delikatny (ale nie widzialem go na zywo). Poza tym nie jestem fanem uzywania pleksi bardzo blisko krawedzi (spojrz na otwory do srubek). Byc moze sie myle, ale.. Moze chodzi ci o bloczek Koolance ? 2310447[/snapback] może to było to: 2310447[/snapback] albo nowy MIPS 2311044[/snapback] Moze moj post nic do tematu nie wniesie.. ale blok na DDR? no wybaczcie bo to zart chyba :D I to jest dobre pytanie, do ktorego wlasnie zmierzalem. Mam Geil Ultra-X 400 2x512 2-2-2-5 i za pare dni mam zamiar jest zaczac katowac. Aktualnie siedzi na pamieciach papst 40mm i nie ma problemu z temp. Pytanie tylko co sie stanie jak te pamieci dostana realne 2,85V??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 (edytowane) Mam Geil Ultra-X 400 2x512 2-2-2-5 i za pare dni mam zamiar jest zaczac katowac. Aktualnie siedzi na pamieciach papst 40mm i nie ma problemu z temp. Pytanie tylko co sie stanie jak te pamieci dostana realne 2,85V??? Chyba chodziło Ci o 3.85v. Przy 2,85v to nie trzeba tego niczym chłodzić. Moje BH5 pracowały przez rok @3.3v bez żadnego chłodzenia i działały perfekcyjnie. Edytowane 9 Września 2006 przez dem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hikari Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Look here: http://www.anandtech.com/printarticle.aspx?i=2226 http://www.anandtech.com/memory/showdoc.aspx?i=2174&p=2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 (edytowane) Mialem identyczne Geile na BH5 UTT i pracowaly okolo roku na 3,65 bios 3,68 REAL mierzone miernikiem... wialem na nie 80X80 na 7v puszczona przylozona do kosci ram ze tak powiem "z gory".... zadnych problemow a wentyla slychac nie bylo :] to kosci winbonda takze pier_dolek z anandtech nie serwuj :) daj im woltow i beda chulac jak szalone :D przykladowe ustawienia masz tutaj: http://www.team.com.pl/witek/spibest.jpg =] Edytowane 9 Września 2006 przez Saimek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hikari Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 we have determined that Geil uses Samsung TCCD memory chips in the Ultra X memory Kto ma racje??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Stare UltraX były na TCCD, teraz są już na BH5 z tego co wiem. Może najpierw sprawdź jakie masz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hikari Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Da sie to zczytac z radiatorkow czy trzeba je zdejmowac i patrzec na kosci??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 (edytowane) Da sie jakos po serii poznac. Poszukaj topicu Geile ultra-x bo taki byl i tam pisze jak rozpoznac serie ;) Edit: PN1243-SN5003399 jak masz pn1243 to pewnie bh5 :] Edytowane 9 Września 2006 przez Saimek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hikari Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Jednak sa TCCD. Powinienem sie cieszyc czy nie??? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 (edytowane) nie ;) kiedy kupujesz bloczek na pamięci? Na Mosfety i Ram na karcie również kupujesz? Pamieci żeby rozpoznać możesz puścić 250Mhz 3-3-3-9 na 2,9 V Winbondy tyle nie pójdą Edytowane 9 Września 2006 przez GDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 przy 2,9 przy 3-4-3-8 i DOBRZE DOBRANYCH ALFACH powinien dojsc do ok 300 przy max 2,9. ale TCCD i DFI to jest fajna zabawa, sam walczylem ze swoimi witestami prawie 2 tyg. juz prawie ok, ale cos tak i znow heja, i testy i testy, prawie dobrze i znow bledy itp itd :D tccd i dfi to zabawa dla pasjonatow :D choc na 3 dni przed zmiana platformy okielznalem je :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hikari Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 (edytowane) Zapusc jakies orientacyjne timingi, bo z tym bedzie straszna walka :/ Update: Na DFI street znalazlem info, ze trudno powiedziec co jest lepsze: LCCD czy HB5. Pierwsze sie lepiej kreca, ale na gorszych timingach. W sumie podobno wychodzi na to samo. Edytowane 10 Września 2006 przez Hikari Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 LCCD czy HB5TCCD czy BH5 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 Ja mialem TCCD i juz tego nie chce.. takie to kaprysne ze glowa mala.. chodzi tydzien wszystko cacy po testach po to zeby na nastepny jakis piekny dzien sie nie zabootowac nawet.. mialem 300 a nawet 310 na 2,5-4-4-8 ale dziekuje za takie wymeczanie.. pozatym dobor timingow to kosmos. a BH5 pieknie i na temat ustawilem raz i dzialalo przez rok :) TCCD Mialem OCZ jakies platinium a BH5 wlasnie Geile Ultra-x :) obydwa zestawy kupowalem od zaby26 z forum :] poszly dalej do innych ludzi... co do ustawien to jak gdzies dobrze pogrzebiesz w temacie o TCCD czy cos to powinienem tam gdzies dawac jakies ustawienia itp :) screeny mam na dysku stare jakies ale dysk SATA a siedze na innym sprzecie ktory kontrolera nie ma.. czekam na p5b dlx wifi ale pewnie jeszcze poczekam takze poszukaj jakos sam gdzie indziej :) koniec ot :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hikari Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 (edytowane) ' date='10 wrz 2006, 11:11' post='2311745'] TCCD czy BH5 :P :oops: co do ustawien to jak gdzies dobrze pogrzebiesz w temacie o TCCD czy cos to powinienem tam gdzies dawac jakies ustawienia itp :) screeny mam na dysku stare jakies ale dysk SATA a siedze na innym sprzecie ktory kontrolera nie ma.. czekam na p5b dlx wifi ale pewnie jeszcze poczekam takze poszukaj jakos sam gdzie indziej :)Jesli mozesz to wrzuc prosze lika/linki do tematow o TCCD lub Ultra-X. W tej wyszukiwace formuowej nic nie mozna znalezc! P.S. W zwiazku z tym, ze TCCD sa takie wybredne to czy ma sens wymiana ich na inne (2x512)? Jesli tak to jakie??? Moze jeszcze przeniesmy te rozmowe tutaj: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=211449 Bede wdzieczny za kazda pomoc. Edytowane 10 Września 2006 przez Hikari Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...