DiJo Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 hejka :) przymierzam się do zrobienia przedniego panelu w kompie. Po zdjęciu starego cd wystają kilka cm przed obudowe i musze niestety zrobić nowe dziurki żeby je przykręcić :] A jak już robić nowe miejsce pod napędy cd, to pomyślałem sobie, że może da sie je ustawić w pionie? W szufladkach cd są takie haczyki, które trzymają płyte tak, że nie wypada. Ale czy nie przeszkodzi to jakoś pracy napędu kaj będzie w pionie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes_lbn Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 hejka :) przymierzam się do zrobienia przedniego panelu w kompie. Po zdjęciu starego cd wystają kilka cm przed obudowe i musze niestety zrobić nowe dziurki żeby je przykręcić :] A jak już robić nowe miejsce pod napędy cd, to pomyślałem sobie, że może da sie je ustawić w pionie? W szufladkach cd są takie haczyki, które trzymają płyte tak, że nie wypada. Ale czy nie przeszkodzi to jakoś pracy napędu kaj będzie w pionie? Jak producent przewidzial haczyki to naped powinien pracowac w pionie. Ale jest jedno ale podczas uzytkowaniaw ten sposob napedu przez jakis czas doszedlem do wniosku ze czyta on czasami gorzej niektore plyty. Podczas gdy plyta pracuje w poziomie to ona swym ciezarem w miare rownomiernie dociaza mechanizm silnika obracajacego plyta.Podczas gdy w pionie sily rozkladaja sie inaczej, plyta obraca sie w troszeczke inny sposob. Fakt że zalezy to od rodzaju mechanizmu i sposobu ułożyskowania powyzszego i są to czysto teoretyczne rozważania;)I nie powinno wplynac to znacząco na jego prace, ale dane mi bylo zauwazyc roznice w pracy w obu pozycjach(lekki wzrost glosnosci i spadek skutecznosci przeczytanych plyt). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiJo Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 a jak jest z nagrywaniem? :> też się gorzej nagrywają płytki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes_lbn Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 a jak jest z nagrywaniem? :> też się gorzej nagrywają płytki? To Co napisałem to tylko moja subiektywna ocena Jeśli chodzi o funkcjonalnosc to nie powinno to odbiegac od napedu pracujacego w poziomie;) Zarowno podczas nagrywania i odtwarzania p.s czasem trzeba lapac plytki wypadajace z otwierajacej sie szuflady :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiJo Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 (edytowane) zacząłem testować taki układ i... dvd sobie nie radzi :( trzeba go klepnąć żeby wysunął tacke z płytką ... bez płytki też ma opory z wysunięciem :] poza tym jak napęd jest w pionie to drgania przenoszą się dużo mocniej na biurko, niż gdy jest w poziomie ps. po wymianie paseczka, który otwiera klapke działa już dobrze :] Edytowane 10 Września 2006 przez DiJo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...