wojwar Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Czesc Panowie i drogie Panie. chciałbym się dowiedzieć jaka w tej chwili jest najwydajniejsza karta ze stajni ATI biegająca sobie na łączu AGP (no i taka, którą można kupić gdzieś w Polsce a nie w Japonii) ? byłbym wdzięczny za info (oraz proszę napiszcie ilu potokowa będzie to karta ?) a może warto jakąś Nvidię kupić ? na AGP of Course Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 7800GS Ati nie ma tak wydajnej karty na AGP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Biorąc pod uwage cene tej karty do której zalinkowales i wyniki testu to nie ma sensu wywalać tyle kasy skoro jest niewiele wydajniejsza od X850XT PE. A z kolei 7800GS AGP normalny to straszne padło i tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 (edytowane) Biorąc pod uwage cene tej karty do której zalinkowales i wyniki testu to nie ma sensu wywalać tyle kasy skoro jest niewiele wydajniejsza od X850XT PE. A z kolei 7800GS AGP normalny to straszne padło i tyle Z jednej strony ta karta to 7800 GT (20 potoków) ale - sam bym z chęcią sobie Radeona kupił. Czy jest możliwość kupić gdzieś X850XT PE AGP ? Jeśli tak to w jakiej cenie ? Edytowane 10 Września 2006 przez wojwar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 http://allegro.pl/item126073693_palit_x850...ddr3_1_4ns.html nie PE ale jest niezła :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 (edytowane) A ta 7800GT nie będzie ciut wydajniejsza ? - wszak ma 20 potoków no i czy ten radzio ma shadery w wersji 3.0 ? Edytowane 10 Września 2006 przez wojwar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 A ta 7800GT nie będzie ciut wydajniejsza ? - wszak ma 20 potoków no i czy ten radzio ma shadery w wersji 3.0 ? Oczywiście ten 20-sto potokowy Gainward zmiecie tego radka jak chce :lol2: Nawet zwykły GS z 16/6 będzie szybszy/porównywalny :) No i oczywiście radek to bardzo stara konstrukcja, bo o SM3.0 można sobie pomarzyć :lol2: Jak masz kase to przesiadaj się na PCI-E, a jak jesteś zdesperowany to bierz coś od zielonych :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 najlepiej zrób tak jak @chemiczny_ali radzi, zamist pakować się w AGP prejdź na pci-e :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 Oczywiście ten 20-sto potokowy Gainward zmiecie tego radka jak chce :lol2: Nawet zwykły GS z 16/6 będzie szybszy/porównywalny :) No i oczywiście radek to bardzo stara konstrukcja, bo o SM3.0 można sobie pomarzyć :lol2: Jak masz kase to przesiadaj się na PCI-E, a jak jesteś zdesperowany to bierz coś od zielonych :) pozdro Kolego poczytaj dokładnie a dopiero poźniej zastanów sie czy nie piszesz bzdur, owszem jeśli patrzymy na karty z PCI-E to wybór jest oczywisty a tutaj mamy do czynienia z AGP a GS na AGP to delikatnie mówiac nieporozumienie szczególnie za taką kase, nie wspomnam już karcie Gainwarda której cena jest już wogóle z kosmosu. Poza brakiem SM 3.0 X850XT PE nie ustepuje w niczym kartom NV kosztujacym sporo wiecej. A tego Gaiwarda to wógle juz bym potraktował jak czysta abstrakcje, trzeba chyba na głowe upaść z wysoka żeby wywalić tyle kasy na tą karte. W takim wypadku zgadzam sie zupełnie, wymiana na PCI-E już. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 Kolego poczytaj dokładnie a dopiero poźniej zastanów sie czy nie piszesz bzdur, owszem jeśli patrzymy na karty z PCI-E to wybór jest oczywisty a tutaj mamy do czynienia z AGP a GS na AGP to delikatnie mówiac nieporozumienie szczególnie za taką kase, nie wspomnam już karcie Gainwarda której cena jest już wogóle z kosmosu. Poza brakiem SM 3.0 X850XT PE nie ustepuje w niczym kartom NV kosztujacym sporo wiecej. A tego Gaiwarda to wógle juz bym potraktował jak czysta abstrakcje, trzeba chyba na głowe upaść z wysoka żeby wywalić tyle kasy na tą karte. W takim wypadku zgadzam sie zupełnie, wymiana na PCI-E już.No właśnie chyba Tobie potrzebna jest chwila zadumy :wink: Przeczytaj posty autora i przede wszystkim tytuł tematu! No to teraz możesz wykasować tego posta, bo post w sumie nie na temat Poza niewielkim fragmentem). Napiszę jeszcze raz najwydajniejsze rozwiązanie na AGPx8 ma w swojej ofercie nV i kropka. Są to dwie karty jedna to absurdalnie drogi Gainward, a druga to zwykły, trochę mniej drogo, choć również absurdalnie, GS koniec i kropka. Rozumiem Cię jesteś z obozu Ati i zawasze byłeś tak jak i jeszcze kilku "starszych forumowiczów", ale zluzuj, bo w dzisiejszych czasach polecać kartę BEZ obsługi SM3.0 to delikatnie mówiąc nieporozumienie :? Oczywiście przesiadka na PCI-E jest z ekonomicznego punktu widzenia najsensowniejsza :) Peace i pozdro :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 7600 GT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 7600 GT Jaka Najwydajniejsza Karta Ati Na Agp ? ehhh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 na stockowych zegarach nieco wydajniejsza od 7800 GS, poza tym przyklad dobrej inwestycji za 7 stow. :} Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 (edytowane) Ja wiem, że PCI - EX lepsze... Jednak dla mnie jest to trochę nieopłacalne ;) 7800GS/GT od Gainwarda odpadnie - cena jest sporo wyzsza niz PCI-EX Zostane przy DDR1 i AGP tak dlugo jak sie to da w tej chwili zbieram sobie na plytke Conroe865PE + do tego Core 2 Duo 6300 lub 6400 no i grafa - albo będzie to X850 (gdzie to kupic w sklepie ?) AGP, lub 7600GS/GT AGP.... Dzieki za odpowiedzi, naprawde duzo mi daly Edytowane 12 Września 2006 przez wojwar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 Przeczytaj posty autora i przede wszystkim tytuł tematu! No to teraz możesz wykasować tego posta, bo post w sumie nie na temat Poza niewielkim fragmentem). Napiszę jeszcze raz najwydajniejsze rozwiązanie na AGPx8 ma w swojej ofercie nV i kropka. Są to dwie karty jedna to absurdalnie drogi Gainward, a druga to zwykły, trochę mniej drogo, choć również absurdalnie, GS koniec i kropka. Rozumiem Cię jesteś z obozu Ati i zawasze byłeś tak jak i jeszcze kilku "starszych forumowiczów", ale zluzuj, bo w dzisiejszych czasach polecać kartę BEZ obsługi SM3.0 to delikatnie mówiąc nieporozumienie :? Oczywiście przesiadka na PCI-E jest z ekonomicznego punktu widzenia najsensowniejsza :) Peace i pozdro :D No własnie w tytule tematu widnieje bardzo wyraźnie najwydajniejsza karta na AGP ze stajni ATI więc chyba masz jednak kłopoty ze zrozumieniem słowa pisanego. Poza tym nie jestem fanem ani jednej ani drugiej firmy, posiadałem Ati, posiadałem 3DFX, posiadałem NVidie, posiadałem Sisa więc nie mów ze zawsze byłem za Ati. I nie rób ze mnie zgredziałego usera forum ;) Jeśli chodzi o SM3.0 to da się bez tego żyć, szczególnie jak zobaczysz ile kasy na tym oszczędzisz. Również pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 Oczywiście ten 20-sto potokowy Gainward zmiecie tego radka jak chce :lol2: Nawet zwykły GS z 16/6 będzie szybszy/porównywalny :) No i oczywiście radek to bardzo stara konstrukcja, bo o SM3.0 można sobie pomarzyć :lol2: Jak masz kase to przesiadaj się na PCI-E, a jak jesteś zdesperowany to bierz coś od zielonych :) pozdroPodaj mi 5 tytułow w ktorych widac wizualna przewage ps 3.0 nad 2.0. O przyszlych nie mowie bo obie karty sa do nich za cienkie. pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 Podaj mi 5 tytułow w ktorych widac wizualna przewage ps 3.0 nad 2.0. O przyszlych nie mowie bo obie karty sa do nich za cienkie. pzdr 3Dmark 2006 ;) Fajnie jest zobaczyc wszystkie testy wydając kasę na kartę graficzną Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 (edytowane) Ps3.o to nie tylko wizualna roznica ale i tez wzrost wydajnosci w porownaniu do ps2.0 http://pclab.pl/art10688-4.html A wizualna roznica jest i to duza w Black&white2 Edytowane 13 Września 2006 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 No tak wszystko siezgadza panowie, jednak chodzi o to ze w tym konkretnym wypadku różnica pomiedzy SM 2.0 a 3.0 kosztuje za duzo i stawia pod znakiem zapytania sens inwestycji w karte ze SM 3.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 No tak wszystko siezgadza panowie, jednak chodzi o to ze w tym konkretnym wypadku różnica pomiedzy SM 2.0 a 3.0 kosztuje za duzo i stawia pod znakiem zapytania sens inwestycji w karte ze SM 3.0 Biorąc pod uwagę najszybsze karty z obu stajni. Jednak chyba GF 7600 GS/GT też ma SM3.0 a już tak tragicznie drogo nie kosztuje a jak wypada taki 7600GT w porównaniu z najszybszą kartą ATI na AGP ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 Biorąc pod uwagę najszybsze karty z obu stajni. Jednak chyba GF 7600 GS/GT też ma SM3.0 a już tak tragicznie drogo nie kosztuje.. i nie jest na AGP ;) a jak wypada taki 7600GT w porównaniu z najszybszą kartą ATI na AGP ? Wejdz do testu ktory był zalinkowany powyżej i porównaj sobie wyniki z testu który wisi na glównej purepc.pl i będziesz miał punkt odniesienia. Z tego co mi się zdaje to będzie 7600GT szybszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 (edytowane) .. i nie jest na AGP ;) Jest już na AGP, nie jest jeszcze dostępna w sprzedaży w Polsce ... co nie znacza, że w rozsądnym czasie się nie pojawi 2316869[/snapback] Wejdz do testu ktory był zalinkowany powyżej i porównaj sobie wyniki z testu który wisi na glównej purepc.pl i będziesz miał punkt odniesienia. Z tego co mi się zdaje to będzie 7600GT szybszy. Pewnie też nowocześniejszy i tańszy ... już sprawdzam Edytowane 14 Września 2006 przez wojwar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danywatt Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 Podaj mi 5 tytułow w ktorych widac wizualna przewage ps 3.0 nad 2.0. O przyszlych nie mowie bo obie karty sa do nich za cienkie. pzdr PS 3.0 widać i to bardzo w grach takich jak Splinter Cell Chaos Theory, Far Cry dopiero w wersji 1.3 - nie w wersji 1.2 bo tam różnicy nie zauważysz, Age of Empires 3, Settlers II Next Generation, Call of Juarez, Half Life Episode One. A co do wydajności to jest inaczej. Po zmianie trybu PS 2.0 na PS 3.0 następuje znaczny spadek framerate, tak więc gry w PS 3.0 są ładniejsze (wszystko się świeci), ale przez to są wolniejsze. Jak w farcry mam 50 fps to po włączeniu PS 3.0 mam 30 fps na grafice GF 6600GT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 Czerwoni coś tam kiedyś mówili że wydadzą X1650pro na AGP, ale czy to będzie dobra karta, to śmiem wątpić, jak dobije z wydajnością do GF7600GS to będzie wszystko. No chyba że pojawi się wersja z DDR3 za rozsądną (czyt 400-450zł) cenę, wtedy taka karta mogła by być nawet warta rozważenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...