Arek460 Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 (edytowane) Kupuje nowego kompa: athlon 3500+ AM2 Gigabyte m55plus-s3g pce z wbudowana grafa geforce 6100 80gb samsung ddr II 256mb pc533 i w przyszłości mam amiar dokupić GeForce 7300gs 256mb 128bit lub coś lepszego i nie wiem jaki ma być do tego zasilacz prosze odpiszcie mi jak najszybciej bo nie wiem czy będe musiał bierać kase jesce na zasilacz Edytowane 8 Września 2006 przez Arek460 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 ile masz kasy na niego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek460 Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 pasuje mi do 100 ale pisz do ile bedzie trzeba ale nie za duzo bo starzy by mie chyba zabili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Quba_ Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Do tego powinien wystarczyć Hiper 350W za 130zł, będziesz go rozbudowywał? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 pasuje mi do 100 ale pisz do ile bedzie trzeba ale nie za duzo bo starzy by mie chyba zabili najlepiej Fortrona 350W z allegro, chyba ze bedziesz krecil... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek460 Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 no raczej to tylko dokupie karte grafiki i coś pamięci z 512 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veilroth Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Tutaj albo tutaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek460 Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 a gdym zamontował zasilacz 400w to czy by sie cos stalo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veilroth Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 a gdym zamontował zasilacz 400w to czy by sie cos stalo :blink: :blink: :blink: a jakbys zmienial samochod z takiego co ma pojemnosc 1.6 na 2.0 to co by sie stalo??? no wlasnie.... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek460 Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 nie wiem bo sie na tym nie znam co by się stało gdybym do mojego kompa zamontował asilacz 400w Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 (edytowane) oj niebespiecznie niski poziom dyskusji ( w sensię że merytorycznie niski :lol: ) odpowiedź brzmi NIC szczególnego miałbyś po prostu nadwyzkę mocy zasilacz by się męczył mniej i mógłbys w razie potrzeby dołożyć coś bardziej pradożernego do zestawu - oczywiście najogólniej ujmując :wink: dodam tylko ( pewnie dość enigmatycznie dla ciebie ) że ilość Wat napisanych na naklejce na zasilaczu o niczym nie świadczy -liczy się to dopiero w perspektywie tego jakiej marki jest ten zasilacz i jaki amperaż oferuje na poszczególnych liniach .. reasumując - bierz to co simic zapodał i luz :] Edytowane 8 Września 2006 przez Luk3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 nie wiem bo sie na tym nie znam co by się stało gdybym do mojego kompa zamontował asilacz 400w Jesli to markowy to nic , ale jesli to jeden z cudow Codegena , Megabajta , Colorshita i innych to po prostu kupisz po 2 tygodniach nowego kompa. Ba sa na nich czeste wybuchy , resety i niestablinosc systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 ... jesli to jeden z cudow Codegena , Megabajta , Colorshita i innych to po prostu kupisz po 2 tygodniach nowego kompa. Ba sa na nich czeste wybuchy , resety i niestablinosc systemu.takie cudo masz chyba w jednym z kompów? Jak często masz "wybuchy , resety i niestablinosc systemu"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 O w morde z tego wynika , ze musialem przegapic 78 wybuchow mojego biednego deera 400 na przestrzeni ostatnich 3 lat :D W tym conajmniej 10 na obecnym zestawie P D + 7600 gt :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veilroth Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 (edytowane) co do zasilaczy gorszej klasy... Ja osobiscie polecam je ludziom lubiacym ryzyko i sporty ekstremalne :wink: (sam mialem kiedys Codegena i zostalem uswiadomiony przez bardziej zaawansowanego usera czym to grozi). Z tymi zasilaczami jest troche jak z niewypalem.Sa niewypaly ktore leza pol metra pod ziemia, ludzie nawet nie zdaja sobie z tego sprawy, powinny juz dawno wybuchnac, ale leza dalej i pewnie bedzie tak jeszcze dlugo.Ale wystarczy rozgrzebac troche dol i juz trzeba wzywac saperow bo nie wiadomo czy nasze bombki nie roz[ciach!]la czasem pol osiedla... :wink: Jezeli kto nie zrozumial to powiem po ludzku.Sa codeszity i inne no-name`y ktore moga dzialac ze tak powiem do usranej smierci(ale nigdy nie masz pewnosci).Sa tez takie ktore pochodza 2 tygodnie a wyciagajac kopyta zabiora mobo, proca, pamiec....itd.Sa takie ktore kupisz a ten sie spala przy pierwszym odpaleniu.Sa takie ktore dzialaja niby dobrze kompa sie nie wiesza az tu nagle po pol roku komp zaczyna wariowac a Ty zauwazasz ze na nowej plycie kondensatory sa spuchniete jak paluchy przyciete drzwiami... :wink: ciekawe dlaczego?Sa tez takie ktore nie daja zadnych powodow do obaw az tu nagle pewnego pieknego dnia wlaczasz kompa-i tego samego dnia musisz kupic nowego. To nie sa przypadki wyssane z palca tylko autentyczne historie userow o ktorych czytalem lub ktore znam. Wszelkie niemarkowe zasilacze maja nieporownywalnie gorsza jakosc wykonania od calej reszty stawki.Patrzysz na plytke takiego no-name`a, masz tam miejsce na kondensator a kondensatora nie ma...kondensatory nie sa w koszulkach wiec jak Ci wyleje to masz kompletnie pozamiatane itp. itd...oszczednosci i tandeta. Jakby patrzec wagowo to z jednego fortrona mozna by zlutowac ze 3 codegeny :D Zasilacz to jest najwazniejszy element komputera.I nie ma co na nim oszczedzac. Sorka za OT, ale mam nadzieje ze rozjasnilem niektorym pole widzenia... :wink: Edytowane 9 Września 2006 przez simic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Wszystko prawda. Niestety zasilacze wyższej klasy też padają. Padając często zabierają kilka elementów komputera. Wystarczy poczytać temat o spalonych zasilaczach. Nic nie daje pewności w tej materi, może tylko troszkę spokojniejszy sen. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Wszystko prawda. Niestety zasilacze wyższej klasy też padają. Padając często zabierają kilka elementów komputera. Wystarczy poczytać temat o spalonych zasilaczach. Nic nie daje pewności w tej materi, może tylko troszkę spokojniejszy sen. :)po 1 napewno nie tak czesto jak jakieś noname po 2 lepsze zasilacze mają wiecej filtrów itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 Tutaj albo tutaj Ten 1 twój typ odpada, bo nie ma podwójnej linii +12V ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veilroth Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 Ten 1 twój typ odpada, bo nie ma podwójnej linii +12V ;). ale nadal jest solidny no i 50% tanszy od modecoma a kolega chcial zasilke do 100 zeta wiec za te cene to ni hu hu nic lepszego :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...