Skocz do zawartości
Arek460

Jaki Zasilacz

Rekomendowane odpowiedzi

Kupuje nowego kompa:

athlon 3500+ AM2

Gigabyte m55plus-s3g pce z wbudowana grafa geforce 6100

80gb samsung

ddr II 256mb pc533

i w przyszłości mam amiar dokupić GeForce 7300gs 256mb 128bit lub coś lepszego

i nie wiem jaki ma być do tego zasilacz prosze odpiszcie mi jak najszybciej bo nie wiem czy będe musiał bierać kase jesce na zasilacz

Edytowane przez Arek460

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj niebespiecznie niski poziom dyskusji ( w sensię że merytorycznie niski :lol: )

odpowiedź brzmi NIC szczególnego miałbyś po prostu nadwyzkę mocy zasilacz by się męczył mniej i mógłbys w razie potrzeby dołożyć coś bardziej pradożernego do zestawu - oczywiście najogólniej ujmując :wink:

dodam tylko ( pewnie dość enigmatycznie dla ciebie ) że ilość Wat napisanych na naklejce na zasilaczu o niczym nie świadczy -liczy się to dopiero w perspektywie tego jakiej marki jest ten zasilacz i jaki amperaż oferuje na poszczególnych liniach ..

reasumując - bierz to co simic zapodał i luz :]

Edytowane przez Luk3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem bo sie na tym nie znam

co by się stało gdybym do mojego kompa zamontował asilacz 400w

Jesli to markowy to nic , ale jesli to jeden z cudow Codegena , Megabajta , Colorshita i innych to po prostu kupisz po 2 tygodniach nowego kompa. Ba sa na nich czeste wybuchy , resety i niestablinosc systemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... jesli to jeden z cudow Codegena , Megabajta , Colorshita i innych to po prostu kupisz po 2 tygodniach nowego kompa. Ba sa na nich czeste wybuchy , resety i niestablinosc systemu.

takie cudo masz chyba w jednym z kompów? Jak często masz "wybuchy , resety i niestablinosc systemu"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do zasilaczy gorszej klasy...

Ja osobiscie polecam je ludziom lubiacym ryzyko i sporty ekstremalne :wink: (sam mialem kiedys Codegena i zostalem uswiadomiony przez bardziej zaawansowanego usera czym to grozi).

Z tymi zasilaczami jest troche jak z niewypalem.Sa niewypaly ktore leza pol metra pod ziemia, ludzie nawet nie zdaja sobie z tego sprawy, powinny juz dawno wybuchnac, ale leza dalej i pewnie bedzie tak jeszcze dlugo.Ale wystarczy rozgrzebac troche dol i juz trzeba wzywac saperow bo nie wiadomo czy nasze bombki nie roz[ciach!]la czasem pol osiedla... :wink:

Jezeli kto nie zrozumial to powiem po ludzku.Sa codeszity i inne no-name`y ktore moga dzialac ze tak powiem do usranej smierci(ale nigdy nie masz pewnosci).Sa tez takie ktore pochodza 2 tygodnie a wyciagajac kopyta zabiora mobo, proca, pamiec....itd.Sa takie ktore kupisz a ten sie spala przy pierwszym odpaleniu.Sa takie ktore dzialaja niby dobrze kompa sie nie wiesza az tu nagle po pol roku komp zaczyna wariowac a Ty zauwazasz ze na nowej plycie kondensatory sa spuchniete jak paluchy przyciete drzwiami... :wink: ciekawe dlaczego?Sa tez takie ktore nie daja zadnych powodow do obaw az tu nagle pewnego pieknego dnia wlaczasz kompa-i tego samego dnia musisz kupic nowego.

To nie sa przypadki wyssane z palca tylko autentyczne historie userow o ktorych czytalem lub ktore znam.

Wszelkie niemarkowe zasilacze maja nieporownywalnie gorsza jakosc wykonania od calej reszty stawki.Patrzysz na plytke takiego no-name`a, masz tam miejsce na kondensator a kondensatora nie ma...kondensatory nie sa w koszulkach wiec jak Ci wyleje to masz kompletnie pozamiatane itp. itd...oszczednosci i tandeta.

Jakby patrzec wagowo to z jednego fortrona mozna by zlutowac ze 3 codegeny :D

Zasilacz to jest najwazniejszy element komputera.I nie ma co na nim oszczedzac.

Sorka za OT, ale mam nadzieje ze rozjasnilem niektorym pole widzenia... :wink:

Edytowane przez simic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko prawda. Niestety zasilacze wyższej klasy też padają. Padając często zabierają kilka elementów komputera. Wystarczy poczytać temat o spalonych zasilaczach. Nic nie daje pewności w tej materi, może tylko troszkę spokojniejszy sen. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko prawda. Niestety zasilacze wyższej klasy też padają. Padając często zabierają kilka elementów komputera. Wystarczy poczytać temat o spalonych zasilaczach. Nic nie daje pewności w tej materi, może tylko troszkę spokojniejszy sen. :)

po 1 napewno nie tak czesto jak jakieś noname

po 2 lepsze zasilacze mają wiecej filtrów itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi