goralsim Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Witam!! Na kompie takim jak mam w sygnaturce grałem w NFS MW i miałem na wszystkich maxymalnych detalach 30FPS czy to dużo jest czy za mało?? Co o tym sądzicie.Mam sterowniki do karty Forceware 91.47 Jakie są programy aby sprawdzić taktowanie karty?? i jej wszystkie właściwości?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 (edytowane) 30 FPS to rozsądna granica płynności, jeśli masz niżej to takowej plynności już nie uświadczysz ;) Oczywiście najlepiej mieć 60 FPS ++. Wyłącz Synchronizację Pionową (vsync) [nie zawsze włączenie wszystkiego na ON jest dobrym rozwiązaniem ;] ] to będziesz miał więcej FPS, bo jak na 76gs to trochę mało ;) Frames_per_second ;) Co do programu to Riva Tuner. Po 3 jest topic o tej grze, jest topic o 76gs i jest szukajka... Ehhh Edytowane 8 Września 2006 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 1. Most Wanted nie nalezy do bardzo wiarygodnych gier jesli chodzi o wydajnosc. Lubi sie ciac bez powodu ( a raczej z niedopracowania ) 2. Sprawdz sobie na necie czy to duzo czy malo 3. I fajnie ze masz sterowniki 4. Rivatuner. 5. Poczytaj temat o 7600 gs/gt... O reszcie elementow tez sobie poczytaj zanim przyjdzie Ci do glowy zakladac kolejny temat. I zajzyj do dzalu FAQ. 6. A jak naprawde bedziesz chcal zakladac nowy watek to poswiec kilka minut nad zastanowieniem sie nad prawidlowa nazwa tematu. Chyba wezme urlop od forum zanim calkowicie strace cierpliwosc :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 No 30 FPS nieco mało przy tej konfiguracji, polecam to co napisał Lanc - powinno pomóc ;) To u mnie jest więcej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goralsim Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 W riva Tuner napisan jest że ma takie taktowanie 500 zegar i 700 na pamięciach Chodzi mi o to czy to jest wersja z pamięciami 1.2ns cz 2.0ns I czy jest duża róznicxa pomiedzy tymi pamięciuami?? W 3dmarku 06 ma wynik z HDR i SH3.0 1462 pkt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 (edytowane) Nosz kurf***** .... Jest TOPIC O TEJ GRAFIE I TAM PYTAJ O TAKIE RZECZY. Masz 1.2ns bo Galaxy z Zalmanem jest TYLKO 1.2ns... Masz 700 na pamięciach, mem to DDR3 czyli masz efektownie 1400Mhz... Ehh :mur: I nie SH3.0 tylko SM3.0... Fajnego masz 3d marka jak sobie możesz zmieniać opcję co do testów... Domyślam się, że ORB ci nie działa ? :] :twisted: Edytowane 8 Września 2006 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goralsim Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 To jeżli wszytko gra to dlaczego mam tak mało FPS ( W MW przypominał że jest włączony antialising na maxa i inne bajery na maxa) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 (edytowane) To jeżli wszytko gra to dlaczego mam tak mało FPS ( W MW przypominał że jest włączony antialising na maxa i inne bajery na maxa) Bo 7600gs nie jest niczym super mocnym? A MW jest dośćsłabo zooptymalizowany? Zresztą graj a nie marudź 30 FPSów to dobrze w MW da się przy tylu spokojnie grać. Edytowane 8 Września 2006 przez Ludwiczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Wyłącz VSYNC... W polskiej wersji SYNCHRONIZACJA PIONOWA... Pisałem w poście wyżej, ale widać ty czytać ze zrozumienie nie potrafisz... :mur: Opcja ta odpowiada za zmniejszenie MAX fps do 30... @Ludwiczek Na 7300GT ludzie uzyskują stały fps ponad 45... Także na 76gs powinno być lepiej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Wyłącz VSYNC... W polskiej wersji SYNCHRONIZACJA PIONOWA... Pisałem w poście wyżej, ale widać ty czytać ze zrozumienie nie potrafisz... :mur: Opcja ta odpowiada za zmniejszenie MAX fps do 30... @Ludwiczek Na 7300GT ludzie uzyskują stały fps ponad 45... Także na 76gs powinno być lepiej... Chyba jednak nie... o ile nie masz odświeżania monitora 30Hz :) Bo Vsync z tego co wiem ogranicza fps, ale do RR monitora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 U mnie zawsze ogranicza do 30 ;) I nigdy wyżej nie lata ;] A na monitorze mam 85, także raczej nie do odświeżania [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 http://en.wikipedia.org/wiki/Vsync Computer games often allow vertical synchronization as an option, but is sometimes disabled because it has the effect of limiting frame rates to the monitor's refresh frequency creating a psychological disadvantage although not a visible one. Może MW jest po prostu takie głupie, że Vsync = Frame Limiter :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumin Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Wyłącz VSYNC... W polskiej wersji SYNCHRONIZACJA PIONOWA... Pisałem w poście wyżej, ale widać ty czytać ze zrozumienie nie potrafisz... :mur: Opcja ta odpowiada za zmniejszenie MAX fps do 30... @Ludwiczek Na 7300GT ludzie uzyskują stały fps ponad 45... Także na 76gs powinno być lepiej... potwierdzam, wlasnie sie "przejechalem" i na 7300gt, a64 3500, 1 gb ddr2, 1280x1024, wszystko na maks, vsync wylaczone, srednio 30-35 klatek. w mocno kryzysowych sytuacjach spadalo do 27, pare razy do 22. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 (edytowane) potwierdzam, wlasnie sie "przejechalem" i na 7300gt, a64 3500, 1 gb ddr2, 1280x1024, wszystko na maks, vsync wylaczone, srednio 30-35 klatek. w mocno kryzysowych sytuacjach spadalo do 27, pare razy do 22. @Lanc właśnie też ci to chciałem powiedzieć bo wiem jak to chodzi na zwykłym 7300GT :wink: więc mi tu nie mów, że na 7300GT Asusa ( bo takiego właśnie ma znajomy) z AAx4 i AF 16 na w 1024x768 stały FPS 45 ;] Ja bym powiedział, że stały to jest 25 ( czasami spada do 15) a więc spora różnica Ja mam Vsync włączony a FPsy latają od 50 do 22 :wink: hmmm to 22 zdarza się żadko jest to chyba spowodowane wczytywaniem następnej części mapy ale moge się mylić. Pozdrawiam Edytowane 8 Września 2006 przez Ludwiczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 (edytowane) :lol: To po co gra z 20 fps? No offence, i na jaką cholerę włącza AF x16? Przecież to żre fps. BTW niezły się OT zrobił, radziłbym zamknąć topic. Edit. Aaa, chyba, że tak ;). Zwracam honor. BTW zamknie ktoś ten topic? [ ; Edytowane 9 Września 2006 przez Spylon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 (edytowane) :lol: To po co gra z 20 fps? No offence, i na jaką cholerę włącza AF x16? Przecież to żre fps. BTW niezły się OT zrobił, radziłbym zamknąć topic. Ktoś powiedział, że gra? Gdzie to wyczytałeś? To było włączone tylko dla testu :wink: Zresztą to chyba było 8 a nie 16 ;p Edytowane 9 Września 2006 przez Ludwiczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...