Skocz do zawartości
kvazi555

X800gto Bios

Rekomendowane odpowiedzi

Przekopioławem tego postaz z głownego tematu o x800GTO bo zalezy mi na odpowiedzi a tam panuje martwa cisza :[

Ostatnio troche sie pobawiłem ATT i natknołem sie na zakładke System Information przegladam to i natknołe sie na bardzo ciekawa, a mianowicie iz karta posiada pamieci DDR3 tylko bios jest napisane pod DDR1 (czy to jest mozliwe?) hmm dzis potwozyłem bude i patrze i rzeczywiscie pamieci nie wygladaja na DDR1 i sa chyba zaszybkie 2ns jak na ddr pierwszej generacji? i moje pytanie jest taki czy jak wgram bios od innego x800GTO tez 128mb ale ddr3 karta wstanie, a nei mam nic na pic aby wgrac orginalny bios ;/ a to wycinek z ATT SI:

______________________________Hardware Information		  Installed memory			  128 MbMemory Type				   GDDR3Memory Width				  256 bitActive Rendering Pipelines	12							  ______________________________ASIC details				  Family						56Emulated Revision			 21Gfx Engine ID				 3							  ______________________________Radeon Registers			  RADEON_BIOS_0_SCRATCH		 02000002RADEON_BIOS_1_SCRATCH		 0100C000RADEON_X_MPLL_REF_FB_DIV	  003B3404RADEON_XCLK_CNTL			  00007FFARADEON_MCLK_CNTL			  00031212GB_TILE_CONFIG				0001001DMC_TIMING_CNTL				65244313MC_SDRAM_MODE_REG			 10230000							  ______________________________Video BIOS Information		Version					   009.007.001.004Part Number				   112-A321XX-001Date						  2004/12/10 15:57Vram Type					 DDR1

szkoda ze zainteresowanie przeklejonym topikim spadło ;<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli masz GeCube to wersja 128 ram jest na pewno ddr1, jest to opisane nawet w instrukcji, co do innych producentow ta zasada (128mb - ddr, 256mb - ddr3) na 99% tez obowiazuje - osobiscie nie widzialem jeszcze jakiejkolwiek karty z 128 i ddr3, chyba oprocz 7600gs galaxy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi