Skocz do zawartości
tomalax

Efekt Mory Na Monitorze

Rekomendowane odpowiedzi

Od pewnego czasu mam na monitorze obrzydliwy efekt w postaci poszarpanych "pływających" ząbków w grach przeważnie objawiających się podczas ruchu np liście, siatka, a także migających tekstur na dalszym planie.Efekt ten występuje także podczas oglądania filmów i jpg .Na poziomych lliniach np kratach objawia się prostopadłymi łukami. Po raz pierwszy zrobiło mi sie to na Radku 9800 teraz mam to od początku na 7800.Kombinowałem z ustawieniami w sterownikach ale nie pomogło,zmieniłem zasiłke a efekt jak byl tak jest.Mam pytanie jak sie tego pozbyć i czy to wina monitora czy karty graficznej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie, ustawienie w OSD nic nie daje, cały czas jest ten sam efekt,na początku kombinowałem z karta graficzną,myslałem że doszło do uszkodzenia, wysoka temp po przetaktowaniu itp,wiązałem to z nowym Ramem bo obraz sie skaszanił w czasie kiedy go zmieniałem,potem z zasiłką (Modecom 350 w )podejrzewałem, że nie wyrabia ze sporo przetaktowaną konfiguracją to ją zmieniłem na 450w no i nic...pozostaje monitor.Raz,jakiś czas temu wszystko było ok przez chwile, potem monitor zaczął mrugać jak przy stanie spoczynku lub zmianie rozdziałki i sie zawiesił, włączyłem jeszcze raz i efekcik znowu jest..nie chce kupować nowego monitora tylko po to, by po podłączeniu okazało sie ,że nic sie nie zmieniło..testowałem system wiele razy,ram ,cpu, grafe...wszystko ok.Monitor test pokazuje delikatne pionowe pasy na drobnej siateczce,ale po wyregulowaniu nic sie nie zmienia,aha pojawiają się także cienkie linie przy połączeniach różnych tekstur w grach.Może jest jeszce coś czego nie próbowałem?

Edytowane przez tomalax

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi