josef Opublikowano 28 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2002 Czy ktoś używał programu do testowania memorek nazywającego się GoldMemory? Frapuje mnie jeden dziwny fakt i nie wiem czy to wina kompa czy tego czeskiego :lol: :!: :!: softu. Jak zapodam testy pamięci to średnio po jakichś 14% pojawia się błąd jakiejś tam komórki pamięci - zawsze w innym miejscu ale w pewnym ograniczonym zakresie - ok. 128-ego MB. Jeśli jednak wyłączę w BIOS'ie ACPI to wszystkie testy OK. Ale teraz większe jajo - jeśli z włączonym ACPI włączę ten program, ale co jakiś czas wcisnę dowolny klawisz to testy także przechodzą do końca 8O ! Co to jest? Miał ktoś coś podobnego? Tu http://www.goldmemory.cz/gm507.zip jest link do tego programu - można sobie zassać wersję sharaware - tylko to denerwujące odczekiwanie minuty :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 28 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2002 Mozesz mi napisac ile u ciebie trwa pelen test pamieci? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josef Opublikowano 29 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2002 Mozesz mi napisac ile u ciebie trwa pelen test pamieci? Jak długo - bardzo długo - chyba ponad godzinę. A tak swoją drogą znalazłem już rozwiązanie mojego problemu. Bawiąc się innym programem do testowania pamięci (memtest86 czy jakoś tak) miałm coś podobnego. Jak się okazało winna była pamięć - noname niestety :evil: - zmieniłem precharge to active time z 2 na 3 i teraz we wszystkich testach, z ACPI i bez nie ma błędów. Co prawda transfer do pamięci spadł trochę (choć w niektórych testach wzrósł o 2-5 MB 8O ) ale stabilność ponad wszystko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...