Gość fuqs Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 (edytowane) Ostatnio mi sie spalil zasilacz noname 300W (nic ze soba nie zabral). Wymienilem na atona 350W PFC i w stresie napiecia trzyma bardzo dobrze (mierzone miernikiem) +12 : 11,99 - 12,01 +5 : 5,01 - 5,12 +3,3 : 3,31- 3,38 wentylator firmy ruilian science jest cichy. Jedyne do czego sie mozna przyczepic do tlyko 16A dla linii 5V Ale mimo wszystko polecam ten zasilacz, dla tych ktorzy nie maja kasy na lepszy. Nie wiem czemu wszyscy jak usylsza aton to sie 'uczepiaja' go. Edytowane 9 Września 2006 przez fuqs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 A pod jakim obciążeniem? Celerona 533? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fuqs Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 A pod jakim obciążeniem? Celerona 533? Celeron 1,7GHz , 3x 256 MB DDRAM (768) , Radeon 9550@9600Pro, SOund Blaster X-FI, 2xHDD, 1x DVD-RW 1x CD-RW, karta sieciowa, 3xwentylator + 2 katody Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 A możesz podać specyfikację tego zasilacza? Przez google znajduje go tylko w sklepach a tam informacja tylko, że taki zasilacz istnieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 No wiecie, zdarzały się serie zasilaczy Codegena czy Megabajt'a które radziły sobie bardzo dobrze ale znalezienie takiego zasilacza to naprawde wielkie wyzwanie. Pradopodobnie był to tylko nieliczne sztuki z jakieś lepszej serii. Przypadek. Ale o zasilaczach 'Aton' absolutnie nic nie słyszałem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fuqs Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 5V 40A, 3,3V 20A i dla 12V 16A 350W z filtrem PFC, jeden wiatrak Ruilian Science 80x80x25 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Ruilian science używało niegdyś FSP. Pokaż zdjęcia zasiłki, zwłaszcza bebechy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fuqs Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Ruilian science używało niegdyś FSP. Pokaż zdjęcia zasiłki, zwłaszcza bebechy.niestety nie mam jak zrobic zdjecia bo zasilacz zaplombowany nie chce traciuc gwarancji. A co do bebechow to plytka PCB zajmuje cala jedna scianke obudowy na niej upchane sa 2 gigantyczne kondenstaory i 2 duze cewki zaklejone silikonem. Na calej plytce jest duzo roznych elemtow ogolnie. No i zasilacz troche wazy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Ogólnie to w ten sposób możemy sobie pogadać jak ślepy z głuchym o kolorach ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fuqs Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Ogólnie to w ten sposób możemy sobie pogadać jak ślepy z głuchym o kolorach ;)no wiem niestety ;] ale jak juz wspomnialem niestety nie mam mozliwosci zrobienia fotki bebechow. moge tylko powiedziec ze jest dosc napakowany ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZwieRZakwawa Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 (edytowane) KURNAAAA ludzie LOL Aton 350W badziewie jakich mało... miałem go pół roku t-breth 2600+ żeby poleciec na 11x200 potrzbował żeby mu dać w biosie 1.775v na nf-7 teraz na chiefie leci tak samo na 1.7v(jest różnica) na kompie z giga ddr400 jednym dyskiem i rodkiem 9100 a to dla 300 żadne wyzwanie... powiem tak wyjechałem na 10 dni do Austrii po powrocie odpalam kompa i... pszzzzzz... bum i dym(ładny pokaz iskier był bałem sie zeby dywan sie niezafajczył :D zasiłka odeszła tylko z dyskiem :) mogło być o wiele gorzej... potem ten sam komp(tylko proc na 10x200@1.6v) ciągnoł mi przez miesiąć zasiłka no name 250w wyjęty z celerona 300MHz wieć do urzytkowników ATONÓW sprzedać to póki wam chaty nniespali co do bebechów rozebrałem to badziewie... w środku malutka płytka pcb z 3 zwojniacmi i 2 radiatorki które nienadawały się do pocięcia na ram bo były za małe wentyl tylko fajny do tej pory chodzi u mnie jako wyciągający powietrze z budy.... Edytowane 9 Września 2006 przez ZwieRZakwawa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 (edytowane) Tez maiłem do czynienia z atonami :/ i szczerze wole zasilacze chociazby iboxa sa zdecydowanie mneij awaryjne mimo ze to klasa IMO tylko nieco wyzej od atnow codegenow i innych(cos ala modecom feel). Niestety musze siemeczyc dalej z jednym (mini ATX) ktory ma niby 350W ale juz raz wymiekl na sempronie 2600 (soc A) plyta ze zintegrowana grafa 512MB i jakis dysk 20GB czyli nic wielkiego, A na lini 12V po starcie robilo sie 9 :/. Odstal jakis czas ja wywalilem te kawalki blachy fabryczne co za grill mialy robic co znaczaco poprawilo chlodzenie i jak narazie chodzi z sempronem 2800 na 754 mobo Asrock K8NF4G. Napiecie chodza (12v - od 11.99do12.20) jak w kalejdoskopie ale mieszcza sie w normie.Niestety poki co 0 szans na wymiane :/. Ogólnie Aton nie przedstawia soba nic nadzwyczajnego ot kolejny codegen ladniej ubrany :/ Edytowane 9 Września 2006 przez Wolan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fuqs Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 w środku malutka płytka pcb z 3 zwojniacmi i 2 radiatorki które nienadawały się do pocięcia na ram bo były za małe wentyl tylko fajny do tej pory chodzi u mnie jako wyciągający powietrze z budy....jak to malutka plytka PCB?? u mnie jest sporych rozmiarow w porownaniu np. z codegenem bym powiedzial ze 2 x wieksza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fuqs Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 aha jaki miales model tego atona dokladnie? A-DR-350 czy EPS-350 PFC ja mam ten drugi, wiec moze dlatego niezgodnosc Twojego opisu z moim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 (edytowane) Zdania rozpoczynamy wielką literą i istnieje coś takiego jak opcja "EDYTUJ''. BTW przeczytaj regulamin ;). A wracając do tematu, to gdyby ludzie nie mieli powodów, to by się nie czepiali. Firma to krzak kompletny, składane są te zasiłki chyba w jakiś garażach/hangarach. Na necie o nich mało, a ty się pytasz, czemu się czepiają. Zrób zdjęcia bebechów tej zasiłki, to się pośmiejemy. :lol: Edytowane 11 Września 2006 przez Spylon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...