hajper Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Mam taki problem - nie mogę podkręcić Sempa 3000+ na K8Uprgade (zasilacz cziftek 400W). Zmiana o choćby 1MHz powoduje powrót do starych ustawień. Bios jest najnowszy (1.6). Miał ktoś taki problem albo wie jak pomóc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 (edytowane) Tutaj i Tutaj i Tutaj <_< Edytowane 9 Września 2006 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajper Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Tutaj i Tutaj i Tutaj <_< Jak masz takie [ciach!]ły pisać to może lepiej nie pisz. Jeszcze trzeba było dać "google". Szukałem odpowiedzi na ten konkretny problem i znalazłem jedną odpowiedź, która mówiła o biosie 1.6, który akurat jest wgrany. Więc to nie to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 Temat może trochę nieświeży, ale mam tę płytę dopiero od paru godzin :). Byćmoże autor tematu tutaj jeszcze zajrzy :). Po pierwsze BIOS 1.6 nie jest najnowszy. Najnowsza wersja to 2.10, która to u mnie nie pozwalała na pracę na FSB/HTT 290MHz. Przy wyborze takiej lub większej częstotliwości taktowania następował restart :). Jedyną zaletą tego BIOSu są dodatkowe timingi pamięci. Wiele ciekawych rzeczy na temat K8-Upgrade-NF3 można się dowiedzieć na forum www.ocworkbench.com. Płycie tej poświęcony jest całkiem obszerny (ponad 100 stron!) topic. Polecam autorowi tematu tam zajrzeć. Rozwiązaniem problemu seňora hajpera jest zastosowanie wersji 1.61. Do pobrania stąd. BIOS należy sflaszować spod DOS'a (wersji dla windows niestety nie ma - szczerze mówiąc nawet nie szukałem - mam win98 na drugiej partycji :))! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orientalny Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Dzieki za informacje . Sprobuje tak jak powiedziales moze to cos pomoze.. a sciagam jakis porgramik "AMD Cool'n'Quiet Driver ver:1.2.2.2" moze on tez cos pomoze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Jest to sterownik do do funkcji Cool'n'Quiet ktora sluzy do obnizania mnoznika i vcore jezeli procek jest aktualnie nie wykorzystywany. Ale poniewaz do OC trzeba te funkcję i tak wylaczyc, nie widze sensu instalowac tego sterownika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...