Skocz do zawartości
hajper

Asrock K8upgrade-nf3 + S3000+

Rekomendowane odpowiedzi

Tutaj i Tutaj i Tutaj <_<

Jak masz takie [ciach!]ły pisać to może lepiej nie pisz. Jeszcze trzeba było dać "google".

Szukałem odpowiedzi na ten konkretny problem i znalazłem jedną odpowiedź, która mówiła o biosie 1.6, który akurat jest wgrany. Więc to nie to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat może trochę nieświeży, ale mam tę płytę dopiero od paru godzin :). Byćmoże autor tematu tutaj jeszcze zajrzy :).

Po pierwsze BIOS 1.6 nie jest najnowszy. Najnowsza wersja to 2.10, która to u mnie nie pozwalała na pracę na FSB/HTT 290MHz. Przy wyborze takiej lub większej częstotliwości taktowania następował restart :). Jedyną zaletą tego BIOSu są dodatkowe timingi pamięci.

Wiele ciekawych rzeczy na temat K8-Upgrade-NF3 można się dowiedzieć na forum www.ocworkbench.com. Płycie tej poświęcony jest całkiem obszerny (ponad 100 stron!) topic. Polecam autorowi tematu tam zajrzeć.

Rozwiązaniem problemu seňora hajpera jest zastosowanie wersji 1.61. Do pobrania stąd. BIOS należy sflaszować spod DOS'a (wersji dla windows niestety nie ma - szczerze mówiąc nawet nie szukałem - mam win98 na drugiej partycji :))!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest to sterownik do do funkcji Cool'n'Quiet ktora sluzy do obnizania mnoznika i vcore jezeli procek jest aktualnie nie wykorzystywany. Ale poniewaz do OC trzeba te funkcję i tak wylaczyc, nie widze sensu instalowac tego sterownika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi