neomagnet Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Siema, mam taki problem, nie moge wrzucic tych plików z php na zaden server (mam darmowe w interii i republice). Próbowałem to robic róznymi programami ale podczas przesyłania połączenie sie konczy. Na republike udało mi sie wrzucic ale nie udało sie zrobi chmoda 777, pisze ze nie mozna zmienic atrybutów zdalnych plików, dlaczego tak jest?? Jak gdzies było to przepraszam ale nie znalazłem. PS. Wiem ze topik moze wydawac sie głupi, ale dopiero zaczynam sie bawic z tym php-fusion. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 (edytowane) A od kiedy którykolwiek z nich wspiera PHP? Osobiście nic mi o tym nie wiadomo. Polecam ovh.org - dość fajny serwis. Działa podstawowe PHP. Edytowane 9 Września 2006 przez ULLISSES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 No ok, załozyłem konto na tym ovh.org, ale nadal mam problem z wgraniem wszystkich plików. Połączenie po jakims czasie sie konczy. Jest jakis program, który utrzyma połączenie z ftp wiecej niz 5min?? Mam do wgrania 2 foldery które mają 1,3mb i nigdy nie wgrają sie całe, bo połaczenie sie przerywa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haquim Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 No ok, załozyłem konto na tym ovh.org, ale nadal mam problem z wgraniem wszystkich plików. Połączenie po jakims czasie sie konczy. Jest jakis program, który utrzyma połączenie z ftp wiecej niz 5min?? Mam do wgrania 2 foldery które mają 1,3mb i nigdy nie wgrają sie całe, bo połaczenie sie przerywa.gFTP :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 gFTP :)Ale to chyba pod linuxa czy cos takiego jest. No trudno, bede przesyłał po kawałku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 co znaczy połączenie sie kończy... Połączenie może sie zerwać lub zostać odrzucone przez server. W normalnych sytuacjach coś takiego nie zachodzi, server może zerwać połączenie jeśli np wykryje timeout, czyli że nie używasz połączenia dłuzej niż np 2 minuty... Jesli trwa kopiowanie to nie widzę powodu aby połączenie miało zostać przerwane.. nie na tym polega rola FTP. Ja uzywam FTP wbudowanego w total comandera bo nie widze potrzeby uzywania 15 narzędzi skoro to jedno robi prawie wszystko :). poza tym, niewiem jak wyglądają twoje dane.. ale połączenie nawet jesli sie zerwie to pliki które się już wgrały na server zostają tam, wiec nawet jesli co 5 minut Ci przerywa to dajesz kontynuację wysyłania a nie od nowa wysyłasz pliki które już tam są... chyba że wysyłasz 1 plik :) - ale wydaje mi sie że mimo wszystko można plik dopisać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 Poza tym w Totalu jest opcja wysyłania polecenia "NOOP" dla podtrzymania połączenia. W razie problemów zaznacz ją. Tryb pasywny także może pomóc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 mimo nawet tej opcji mi np server zrywa połączenie przy bezczynności.. ustawiłem nawet na 30 sekund NOOPowanie i widocznie apache jakoś to ignoruje.. albo wina innych czynników... ale w trakcei transmisji nie powinno zrywać.. jesli zrywa to masz coś z łączem nie tak, być może firewall, albo jakiś inny system ochrony u twojego providera netowego zrywa polączenie jak zaczynasz wysyłać zbyt dużo pakietów naraz... Spróbuj w totalu właczyć ograniczenie prędkości podczas wysyłania i zobacz czy wtedy też zrywa połączenie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
traktor Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 www.yoyo.pl --> darmowy hosting (100mb) max wielkosc pliku 3mb. Dlaczego o tym tutaj pisze? Bo yoyo.pl ma tzw. fantastico, czyli mozesz odrazu przy tworzeniu serwera dla jednej strony ( ftp ) zlecic instalacje php-fusion. Trwa to ok. 15 minut za ten czas mozesz sobie np. grac w gre. Potem juz tylko wpisujesz adres twojej strony /setup.php i instalujesz. Nie trzeba zmieniac chmodow bo wszystko za ciebie robi jakis skrypt albo cos w tym stylu <; Wszystkie ustawienia potem zmieniasz na stronce ( Panel administratora ) Pobawisz sie z php-fusion tydzien to bedziesz wiedzial 70% jezeli chodzi o obsluge. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...