mikolaj Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 jak ustawić szyne wieksza niz 166 na gigabyte 7vaxpu? pomocy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 mikołaj przeczytaj może instrukcje zamiast od razu zadawać takie pytania. Na płycie są zworki którymi możesz ustawić odpowiedni przedział: 100-133, 133-166, 166-250 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
case Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 no chyba ze to nowy rev w nowych jest zworka zdaje sie 133 i auto :lol: nie da sie wymusic 166 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 a tak dokłądniej to DIP (przełącznik) a nie zworka :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 POczytaj instrukację a dokładnie to pooglądaj obrazki :lol: to się dowiesz co i jak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nius Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 Ludzie, zamiast polecać czytanie instrukcji, proponuje dokładnie czytać topic - chodzi o płyte GA-7vaxpU. O ile mi wiadomo na tej płycie nie ma możliwości wymuszenia fsb 166mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 nius to nie jest żadne wymuszanie tylko stadardowe taktowanie szyny na tej płycie: Supporting DDR266/333/400 memory and a complete range of 200/266/333MHz Front Side Bus AMD Athlon? XP and AMD Duron? processors Mnie zawsze dziwi że zamiast najpierw poczytać instrukcje i informacje na stronie producenta pytacie na forum P.S. ten tekst po angielsku jest z instrukcji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nius Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 Pajacyk, wszystko się zgadza. Tylko na tej konkretnie plycie brak jest zworki umożliwiajacej przestawienie fsb na 166 mhz. Jak wciśniesz procek który standardowo chodzi na powiedzmy 12x166mhz (FSB 333 mhz) to nie ma problemu, ale jak dasz XP1,7+ (FSB 266) to najwyzej co ustawisz to 165 mhz. Na płytach GA-7va, GA-7VAX czy GA-7VAXP jest zworka pozwalająca ustawienie fsb na 166 (333) nawet dla durona. W wersji GA-7VAX-Ultra tego niema. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Pajacyk, wszystko się zgadza. Tylko na tej konkretnie plycie brak jest zworki umożliwiajacej przestawienie fsb na 166 mhz. Jak wciśniesz procek który standardowo chodzi na powiedzmy 12x166mhz (FSB 333 mhz) to nie ma problemu, ale jak dasz XP1,7+ (FSB 266) to najwyzej co ustawisz to 165 mhz. Tego o tym MOBO nie wiedziałem... Cholera im nowsze wypusty GigaByte tym bardziej okrojone... Co to za polityka :evil: :evil: :evil: Mam GA-7VAXP rev. 1.1 i całe szczęście wszystkie DIP'y, Switche i... Gniazda służące do podłączania czytników kart pamięci itd... W GA-7VAXPU również tego nie ma.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 przełącz dipy (tam gdzie są dwa ) 1 off drugi on Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 tak samo moj kupmel zrobil..... troszke z niego lama...... mowi: dostalem czarnobyla ale na szczescie ta plytka ma dwa biosy to cyk zworka i drugi zaczyna dzialac, po 2 dniach mowi: kijowa ta plyta tyle bledow i nawet nie da sie ustawic fsb 133...... teraz jade 12,5 x 120 mhz............. ale sie z niego lalem........... te zworeczki sa nad biosem i podpisane sa 1 i 2 .... wiec mysla l ze sie nimi bios wlacza....... ale bym sie lal gdyby spalil sobie jego sprzety ( audiga , oraz kilka kart jakies tam drogich.... ) przez za duze czestotliwosci pci..... tak to jest jak sie olewa instrukcje...... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek78 Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 Że też nikt na to wcześniej nie wpadł... a może....? Ale do rzeczy - miałem również nieszczęście kupić taką płytkę, ale za sprawą mojej niepoprawnej ciekawości i OGROMNEJ odwagi (ryzykowałem płyte a może i coś jeszcze) znalazłem bardzo proste i śmieszne rozwiązanie. Na Ga7VAXPUltra jest tylko jeden DIP do przełączania FSB - 100MHZ albo AUTO - to każdy wie. I każdy zauważył też że DIP wlutowany jest w prostokącik na który są jeszcze 4 miejsca - wystarczy połączyć dwa obok DIPa a jego samego przełączyć na OFF - straciłem gwarancję ale mam teraz płytę z FSB 166MHz :twisted: To chyba zakończy płacz wszystkich z tą płytą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 To samo zrobiliśmy z kumplem i również działa... Pozdrowienia 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathias79 Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 Piotrek !!! Dzięki wielkie !!! Jesteś "de grejtest" !!! urywam się z prayc i lece lutować swoją płytę !! :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek78 Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 NIe trzeba lutować!!! Koleś też kupił taką płytkę, ale u niego zamiast lutu użyłem lakieru przewodzącego - i też działa. :lol: Przy okazji - koleś znalazł na jakiejś stronce o O/C gościa który połączył dwa punkciki kawałkiem folii aluminiowej przyklejonej do płyty taśmą izolacyjną - też działa!!! - tylko nie wiadomo jak dlugo ta taśma będzie trzymac.... :wink: - ale w takim przypadku gwarancja nie przepada :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek78 Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 Dostałem sporo pytań od ludzi którzy kupili tą płytkę jako swoją pierwszą więc dla wszystkich w "temacie" sorki - ale każdy kiedyś zaczynał... :lol: A więc jeśli ktoś jeszcze nie wie które punkty ma połączyć to niech kliknie na ten link - zdjęcia mówią więcej niż najdłuższy opis :D To już NA PEWNO zakończy ten temat. A oto ten link: http://www.ocworkbench.com/ocwb/ultimatebb...c&f=18&t=000852 Powodzenia w podkręcaniu!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yanix Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 Piotrek! Zgrzewa piwa dla Ciebie :) Szczęśliwy posiadacz GA-7VAX rev1.2 XP1700+@2800+(13.5x167) Pozdrowienia... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 Chłopaki mam pytanie.Czy jeszcze są w sprzedaży mobo gigabyte 7vax ver 1.1???włąśnie taką posiadam i chciałbym wymienić ją na właśnie ver 1.2.wiecie cos na ten temat???Dzięki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 Nie tyle co sprzedawane ale produkowane :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 nikt nie wie??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yanix Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Mnie się wydaje że rewizji 1.1 już w sklepach nie znajdziesz, może na giełdzie? Ale przecież masz 1.1. Nie kumam za bardzo ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Bo chcę wymienicna ver 1.2 bo ma mnożnik do 18.5, a ver 1.1 ma tylko do 12.5.A z Fsb 166 bym se poradził :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek78 Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Piotrek! Zgrzewa piwa dla Ciebie :) Szczęśliwy posiadacz GA-7VAX rev1.2 XP1700+@2800+(13.5x167) Pozdrowienia... Yanix - co z tą zgrzewką? :) Przy okazji - przerabiałeś proca że poszedł ci na 13,5 czy trafiłeś na serię która na to pozwala z poziomu płyty? I druga sprawa - jaką masz temperaturę na procku? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yanix Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Piotrek, zgrzewa już jedzie ;) Procka nie przerabiałem. Na 1.58V śmiga do 2.21Ghz przechodzi wszystkie możliwe kombinacje testów :) temp przy maksymalnym stresie 52 stopnie, jakiś coolerek Spire. Wyżej już muszę dalej jechać z napięciem i temperatura zaczyna się podnosić. Maksymalnie uruchomiłem go na 2.42GHz na 1.75V, był stabilny, temperatura max. 62 stopnie, ale komp nie startuje za każdym razem. W sumie jestem zadowolony :) na stałe mam 170x13 suuuper stabilne przy 1.58V. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...