Skocz do zawartości
bolom

duron 1200 i płyta msi6330

Rekomendowane odpowiedzi

czesc

kupiłem ostatnio durona 1200 i co się okazało....

mam płyte msi6330 k7tpro2 pod durony max 1250, no wiec powinien chodzic bez zarzytu. po włożeniu chodził ok. ale po tygoniu okazało się ze jak wylacze kompa jak windows pzrykazał to nie moge go właczyc, tzn. wlacza sie ale nie ladje systemu, dopiero jak go zresetuje to sie normalnie odpala i ok. bylem u tych co go kupilem, ale oni sparawdzali go na jakiejs swojej plycie i chodzil ok. ale jak wlozyli go do mojego to odpalil, ale jak dluzej pochodzil to sie robilo tak jak przetem. no i ten macher:) powiedział ze to przez directx`a 9.0 bo takiego milem i ze trza go pzreistalowac. tak zrobilem i nic to nie dalo. no wiec wzilalem starego durona 700 i go wlozylem i chodzi bez zarzutu. i dzownie do tego buca ze sklepu i mu mowie jak i co, to on sie upiera ze to moja plyta jest do du...y. jak bys mogl cos poradzic albo podac jakis serwis z takim przypadkiem to czekam i z gory dziekuje. :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po pierwsze primo: nie dubluj topiców - usuń jeden z nich , po co dwa identyczne

po drugie primo : MS-6330 nie obsługuje Morganów - spróbuj znaleźć najnowszy bios http://www.msi.com.tw/program/support/bios...-6330%20Ver1.0C

po trzecie primo : zainstaluj czysty , nowy system i nie dawaj na razie żadnego directa 9.0 - jeśli jest to WinXP to będziesz miał 8.1 - tak czy owak 9.0 jest na dziś niepotrzebny , bo nie ma pod niego żadnych aplikacji , a upewnisz się , czy to właśnie DX9.0 rodzi ten problem

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...