Skocz do zawartości
futureman

Jakiego Dostawce Polecacie W Okolicach Katowic

Rekomendowane odpowiedzi

Od przyszłego miesiąca będę zmieniał łącze internetowe i nie wiem co wybrać, interesuje mnie abonament do 60 zł na miesiąc no i najlepsza oferta w tej cenie (limity mogą być prędkość downloadu u mnie jest najważniejsza no i brak blokad portów czyli możliwość bezproblemowego korzystania z p2p)

co mi polecacie ?

mile widziane linki

a są jakieś dobre (szybkie) i tanie sieci radiowe w okolicach Sosnowca bo widziałem ostatnio ofertę taniej sieci radiowej 2 mega i zastanawia mnie jak to jest z taką siecią, czy może być 2 mega czy nie ?

Edytowane przez futureman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakbyś miał możliwość to weż NEO 512 w promocji na 2 lata i pewnie będziesz zadowolony. Jak to wygląda z radiówkami to możesz sobie przeczytać np.tutaj :

http://www.trzepak.pl/viewtopic.php?t=9351

http://www.trzepak.pl/viewtopic.php?t=9676

No jak czytam że do łącza 4/4 polecają podłączyć do 200 userów to mi ręce opadają :mur: , niby po dobrym skonfigurowani powinno w miare znośnie to chodzić , ale dawanie po 512 kb każdemu na umowie to chyba nieporozumienie. W NEO nie ma blokad p2p i jaką prędkość masz w umowie taka jest rzeczywiście.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde najbardziej bawia mnie gadki typu- radiowka gowno warta - gowno warte jest takie gadanie ja mam synchro 1mb z radylka i nienarzekam napewno bije ona kazda opcje neo, niemam zadnych limitow, blokad p2p ani poblokowanych portow a dodatkowo publiczne ip. dzialanie sieci radiowej zalezne jest tylko od sprzetu i ilosci ludzi do niego podlaczonych jzeli ktos postawi sobie siec typu: router->switch->ap to pozdro taka siec niema prawa funkcjonowac na dluzsza mete, jezeli dostawca zainwestowal troche w porzadny sprzet i niepodzielil neo, tylko mial podciagniety np swiatlowod w miejsce gdzie jes nadajnik kazde ap to jakis komp na systemie mikrotik lub starOS badz jakis sprzet typu Orinoco AP2000 radiowka bedzie napewno lepszym wyjsciem niz neo/kablowka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiesz , Ty akurat dobrze trafiłeś , lecz mało jest radiówek które są godne uwagi.Miałem do czynienia z wieloma takimi sieciami i zazwyczaj jest bardzo kiepsko. Jednak łącza symetrycznego 1/1 napewno nie masz gdyż koszt owego to około 800 zł /miesiąc . Żadnemu operatorowi nie opłacało by się gwarantować łącza symetrycznego w cenie łącza klienckiego. Provider pewnie nie podaje uploadu i masz to co jest podzielone między wszystkich userów na sieć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a korzysta ktoś z sosnowca lub okolic z radiówki z dobrej radiówki z niezłymi transferami ?

jeśli tak to opiszcie cenę abonamentu i prędkości bo najbardziej mnie interesuje dobra sieć radiowa ze względu na koszty bo sieć z kablówki na razie odpada - trzeba dodatkowo płacić za kablówkę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi