futureman Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 (edytowane) Od przyszłego miesiąca będę zmieniał łącze internetowe i nie wiem co wybrać, interesuje mnie abonament do 60 zł na miesiąc no i najlepsza oferta w tej cenie (limity mogą być prędkość downloadu u mnie jest najważniejsza no i brak blokad portów czyli możliwość bezproblemowego korzystania z p2p) co mi polecacie ? mile widziane linki a są jakieś dobre (szybkie) i tanie sieci radiowe w okolicach Sosnowca bo widziałem ostatnio ofertę taniej sieci radiowej 2 mega i zastanawia mnie jak to jest z taką siecią, czy może być 2 mega czy nie ? Edytowane 10 Września 2006 przez futureman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
futureman Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 o kurcze trochęlipa że nic nie możecie mi polecić w tej chwili zastanawiam się nad radiówką podobno niezłe transfery tylko jak jest w rzeczywistości z radiówkami czy mogą mieć dobre transfery czy nie w końcu ktoś ma łącze kilka mega i je rozdziela ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David666 Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 Jakbyś miał możliwość to weż NEO 512 w promocji na 2 lata i pewnie będziesz zadowolony. Jak to wygląda z radiówkami to możesz sobie przeczytać np.tutaj : http://www.trzepak.pl/viewtopic.php?t=9351 http://www.trzepak.pl/viewtopic.php?t=9676 No jak czytam że do łącza 4/4 polecają podłączyć do 200 userów to mi ręce opadają :mur: , niby po dobrym skonfigurowani powinno w miare znośnie to chodzić , ale dawanie po 512 kb każdemu na umowie to chyba nieporozumienie. W NEO nie ma blokad p2p i jaką prędkość masz w umowie taka jest rzeczywiście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShDe Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 kurde najbardziej bawia mnie gadki typu- radiowka gowno warta - gowno warte jest takie gadanie ja mam synchro 1mb z radylka i nienarzekam napewno bije ona kazda opcje neo, niemam zadnych limitow, blokad p2p ani poblokowanych portow a dodatkowo publiczne ip. dzialanie sieci radiowej zalezne jest tylko od sprzetu i ilosci ludzi do niego podlaczonych jzeli ktos postawi sobie siec typu: router->switch->ap to pozdro taka siec niema prawa funkcjonowac na dluzsza mete, jezeli dostawca zainwestowal troche w porzadny sprzet i niepodzielil neo, tylko mial podciagniety np swiatlowod w miejsce gdzie jes nadajnik kazde ap to jakis komp na systemie mikrotik lub starOS badz jakis sprzet typu Orinoco AP2000 radiowka bedzie napewno lepszym wyjsciem niz neo/kablowka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David666 Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 No wiesz , Ty akurat dobrze trafiłeś , lecz mało jest radiówek które są godne uwagi.Miałem do czynienia z wieloma takimi sieciami i zazwyczaj jest bardzo kiepsko. Jednak łącza symetrycznego 1/1 napewno nie masz gdyż koszt owego to około 800 zł /miesiąc . Żadnemu operatorowi nie opłacało by się gwarantować łącza symetrycznego w cenie łącza klienckiego. Provider pewnie nie podaje uploadu i masz to co jest podzielone między wszystkich userów na sieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
futureman Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 a korzysta ktoś z sosnowca lub okolic z radiówki z dobrej radiówki z niezłymi transferami ? jeśli tak to opiszcie cenę abonamentu i prędkości bo najbardziej mnie interesuje dobra sieć radiowa ze względu na koszty bo sieć z kablówki na razie odpada - trzeba dodatkowo płacić za kablówkę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...