GAWEL2410 Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 (edytowane) wczoraj zrobilem format i podczas instalacji zaczęły wyskakiwac bledy, w konsekwencji system zostal zainstalowany z bledami, probe instalacji powtarzalem wielokrotnie, caly czas z takim samym skutkiem :/ Jednak musialem uszkodzic rdzen chipsetu podczas wymiany chlodzenia. Nie mam pojecia co mam teraz zrobic :/ W ORTHOSie raz wyskakuje blad po 5 min a raz po 3 godzinach. Dzisiaj jak puscilem ten program to CPU speed wynosilo 1937 Mhz a nie tak jak powinno 2000 Mhz (athlon 3200 Vanice). Co mam zrobic w takiej sytuacji ?? Plyta jest jeszcze na gwarancji, ale po wymianie samodzielnym chlodzenia niestety przepada. Jest mozliwosc naprawy ? DO kogo z tym pójść ?? jaki to jest koszt przypuszczalny? Pomóżcie!!!!! Edytowane 23 Maja 2008 przez GAWEL2410 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 Jeżeli orthos pochodzi bez błędów przez 3-5h, to znaczy, że komp jest stabilny. 30 minut, to nijaki test, bo nie wiesz, czy komputer jest stabilny PS. Znam przypadki, gdzie Orthos wywalił błąd po 6-9 godzinach :) PS2. Jeżeli w Orthosie wyskoczy chociaż raz bład, obojętnie kiedy, to komputer nie jest stabilny, a usilne wmawianie sobie, że wszystko jest OK, to tylko pozory... dosc ciekawa teoria :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...