Skocz do zawartości
soulburner

Mio Digi Walker, Model P350 - Problem Z Instalacją Oprogramowania

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam następujący problem z Mio DigiWalker, model P350. Po instalacji oprogramowania, ActiveSync poprawnie rozpoznaje urządzenie, jednak mam problem z instalacją oprogramowania. A nawet dwa problemy, ale po kolei.

1. nie mogę zainstalować programu Automapa. Podczas instalacji pojawia się komunikat "Sprawdzam połączenie z urządzeniem PocketPC" i po chwili pojawia się komunikat "Wystąpił problem podczas komunikacji z urzadzeniem PocketPC. Próbowałem zainstalować także wersję demo ze strony automapa.com.pl, jednak również występuje ten problem. Odszukałem w internecie losowo programik dla PocketPC - trafiło na CNetX Pocket Slide Show - tu występuje identyczny problem.

2. Kopiowanie plików z reguły odbywa się bezproblemowo - kopiowanie plików tekstowych i dokumentów przebiega bez żadnych zgrzytów, podobnie pliki bmp. Problem jednak jest z jotpegami - po chwili pojawia się komunikat o niemożności przeprowadzenia konwersji i o braku dostępu.

W czym może być problem? Sprawdzałem pod ActiveSync 4.0, 4.1 i 4.2 - zawsze to samo.

System to Windows XP SP1.

Z góry dziękuję za wszelkie sugestie!

ps - ActiveSync także czasami łączy się bardzo długo (ok. minuty) i albo połączenie się udaje (synchronizacja plików, eksploracja plików, kopiowanie) albo wyświetlany jest komunikat, że ActiveSync nie może połączyć się z urządzeniem z systemem Windows Mobile. Na urządzeniu siedzi sobie Windows Mobile w wersji 5.0.

Edytowane przez soulburner

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi