tomek123 Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 Siema. Jakis czas temu spalilem plyte glowna poprzez wkladanie ramu do slotu i przypadkowe uruchomienie kompa. Oczywiscie plyta zostala wymieniona jak rowniez 1Gb ramu(niestety na 512 z braku funduszy) Sprawa jest taka ze jedna z tych kosci rzekomo spalonych prawdopodobnie dziala. Teraz mam zalozone 512Mb Gskill 400Mhz i chcial bym dozucic tamta kosc(MD 512 400Mhz) zeby sprawdzic i potestowac czy dziala. Czy jesli jest faktycznie spalona to grozi cos plycie glownej po uruchomieniu kompa? Chodzi mi o to czy nie spale znowu plyty glownej. Jednak fajniej bylo by miec 1Gb niz tylko polowe. Z gory dzieki za odpowiedzi. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 Wyjnij działakjacego GSKilla i wsadź sama MD i odpal, nie powinno się nic złego stać, jeśli kość jest uszkodzona to komp powinien piszczeć głosnikiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek123 Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 (edytowane) Zrobilem tak jak powiedziales i wszystko odpalilo.Teraz jedzie na tych MD a Skill wyjalem. Jesli beda uszkodzone to bedzie resetowal czy nie? PS.przetestowalem programem BUrnitTest i wywalilo mi 6 bledow.Niewiem co teraz robic. Da sie to jakos naprawic?Oddac juz ich niemoge. PS2.Juz po wszystkim.Memory Test wywalal blad co jakies pol sekundy i po kilku minutach komp sie zrestartowal. Edytowane 11 Września 2006 przez tomek123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 Czyli raczej jest walnięta. No chyba że masz bios ustawiony pod nową kość i stara nie wyrabia. Ustaw na czasy w bios na SPD lub Auto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek123 Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 Czyli raczej jest walnięta. No chyba że masz bios ustawiony pod nową kość i stara nie wyrabia. Ustaw na czasy w bios na SPD lub Auto.One maja takie same parametry.Roznia sie tylko firma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 W takim razie jeśli nie działa poprwnie na standardowych ustawieniach to niestety jest uszkodzona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 One maja takie same parametry.Roznia sie tylko firma. ustaw ja recznie w biosie, bo nie wiadomo jak plyta wykrywa spd... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 sproboj im troche napiecie podniesc moze to cos pomoze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pat_Garrett Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 Przykro mi to mówić ale z tej kostki juz nic nie będzie. :cry: Chocbyś nie wiadomo co robił. Mam rozumieć że juz nie jest na gwarancji. Jeżeli nie to moze przynajmniej fajnie wygląda (zrobisz sobie bryloczek) :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek123 Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 Przykro mi to mówić ale z tej kostki juz nic nie będzie. :cry: Chocbyś nie wiadomo co robił. Mam rozumieć że juz nie jest na gwarancji. Jeżeli nie to moze przynajmniej fajnie wygląda (zrobisz sobie bryloczek) :wink:No niestety gwarancji juz niema. Pomyslalem sobie ze zobacze co ma w srodku :lol: ...i jak podejrzewalem niema nic. :wink: Trudno.Co odeszlo tega niema,ale szkoda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...