Skocz do zawartości
tomek123

Spalone Kosci

Rekomendowane odpowiedzi

Siema.

Jakis czas temu spalilem plyte glowna poprzez wkladanie ramu do slotu i przypadkowe uruchomienie kompa.

Oczywiscie plyta zostala wymieniona jak rowniez 1Gb ramu(niestety na 512 z braku funduszy)

Sprawa jest taka ze jedna z tych kosci rzekomo spalonych prawdopodobnie dziala.

Teraz mam zalozone 512Mb Gskill 400Mhz i chcial bym dozucic tamta kosc(MD 512 400Mhz) zeby sprawdzic i potestowac czy dziala.

Czy jesli jest faktycznie spalona to grozi cos plycie glownej po uruchomieniu kompa?

Chodzi mi o to czy nie spale znowu plyty glownej.

Jednak fajniej bylo by miec 1Gb niz tylko polowe.

Z gory dzieki za odpowiedzi.

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobilem tak jak powiedziales i wszystko odpalilo.Teraz jedzie na tych MD a Skill wyjalem.

Jesli beda uszkodzone to bedzie resetowal czy nie?

PS.przetestowalem programem BUrnitTest i wywalilo mi 6 bledow.Niewiem co teraz robic.

Da sie to jakos naprawic?Oddac juz ich niemoge.

PS2.Juz po wszystkim.Memory Test wywalal blad co jakies pol sekundy i po kilku minutach komp sie zrestartowal.

Edytowane przez tomek123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przykro mi to mówić ale z tej kostki juz nic nie będzie. :cry: Chocbyś nie wiadomo co robił. Mam rozumieć że juz nie jest na gwarancji. Jeżeli nie to moze przynajmniej fajnie wygląda (zrobisz sobie bryloczek) :wink:

No niestety gwarancji juz niema.

Pomyslalem sobie ze zobacze co ma w srodku :lol: ...i jak podejrzewalem niema nic. :wink:

Trudno.Co odeszlo tega niema,ale szkoda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi