ZwieRZakwawa Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 Witojcie mam pytanie siostra w komputerze ma najlepszy zasilacz swiata - CODESHIT 300WAT w sumie nic sie z nim niedzieje bo komp niewymagający: Sempron 2200+ na socet A (narazie bez O/C) asrock K7VT4A+ 256ddr400@333 synchro z klockiem grafika rodeon 7500 64mega dysk 80gb ATA100 combo dvd+cdrw no SB audigy2ZS komputer jest używany wyłącznie do dźwięku (montowanie kodowanie wav<->mp3 itp.) ale że ten komputer służy jej głównie do pracy więc nie może sobie pozwolić na utratę danych ani awarie co z tym codszitem jest kwestią czasu tym barzdziej, że w niedalekiej przyszłosci planujemy dołożyć tam kolejne 256(ew512 w zależnosci od kasy)ramu i dobre chłodzonko na kolcek (w celu puszczenia go na 9x200 na stałe gdyż na razie byl tylko testowany i działa na def. napięciu full stabilnie) i własnie się zastanawiam czy aby ładowanie prawie 150zł w Chieftec'a GPS-350EB-101A to nie jest przesada?? mam go u siebie w sporo mocniejszym sprzęcie i nigdy niewłączył sie na wyższe obroty więc niewiem czy opłaca się ładować w ten komp tyle kasy tym bardziej ze poza ww. modyfikacjami nie bedzie tam przez najbliże lata zmieniane(może za wyjątkiem zminy dźwiękówki na lepszą i ewentualnie grafiki w rodzaju rodzia 9100 który włoże z innego kompa) aha zasiłka ma być bezwzględnie jak najcichsza! PS. allegro nie wchodzi w gre musi być to coś nowego ze sklepu! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kvasek Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 (edytowane) fortron z allegro są też oferty z fakturą wat i gwarancją do 50 zł 350 W z 12 cm wiatrakiem - jest cichy, szef do tego zestawu to "przesada" - a starczyłby pewnie i 250 W fortron i byłby pewnie niezawodny sam używam 350W fortrona na bartonie 2,2 ghz giga ramu 400mhz 9800 pro dwa napędy hdd fdd i 6 wiatraków i nie specjalnie sie poci :] Edytowane 12 Września 2006 przez kvasek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 Chieftec GPS-350EB-101A? nie opłaca się do tego komputera, a to dlatego, że maza mało mocy na lini 3,3V&5V tj 130W. Napewno warto wymienić zasilacz na lepszy. Na codegenie od czasu do czasu miałem cyrki ze znikającymi partycjami i innymi błędami na hdd. Po zmianie na Chieftec HPC-360 202 DF odpukać, od ok 1,5 roku nic takiego się nie działo. Jak komputer służy do pracy to napewno dane są ważniejsze niż sprzęt nawet a i tego SB audigy2ZS też szkoda. Ze względu na SB audigy2ZS zorientuj się czy ona będzie działać beż lini -5V, ewentualnie szukaj zasilacza z tą linią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apofiss Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 Tylko, że problem leży w tym, że procesor zasila linia +5V, czyli trzeba szukać zasiłki z mocną piątką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kvasek Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 mocna piątka 300 W fortron allegro bardzo mocna piątka 400 W allegro fortron EOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 (edytowane) ale ZwieRZakwawa chce miec cichy zasilacz wiec celowałbym w delte bo są cichsze :) http://www.allegro.pl/item125337048_zasila...avat_odss_.html http://www.allegro.pl/item125647667_delta_350w_wroclaw.html http://www.allegro.pl/item126596032_delta_...nt_big_fan.html brałbym tą ostatnią! Edytowane 12 Września 2006 przez Pageup Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 a ja bym celowal w seasonica : http://www.allegro.pl/item127004265_season...fc_wroclaw.html spokojnie starczy u mnie sprzet lepszy od Twojego jest ciagneity przez 250W fortrona :] dodam ze oc nei nalezy do malych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZwieRZakwawa Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 wszystko ładni i dzięki za rady tylko tak jak napisałem: allegro NIE wchodzi w gre zasilacz musi być NOWY nie z allegro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 (edytowane) Wszystko fajnie , ale czemu probujecie mu wmusic zasilke z allegro kiedy napisal , ze chce normalna ze sklepu ? Ja bym bral tego chiefteca 360-202-DF i nie przejmowal sie nadmiarem mocy conajwyzej bedzie pracowac ciszej pod mniejszym obciazeniem. edit: chyba mnie uprzedzil ;) Edytowane 12 Września 2006 przez Michaelius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZwieRZakwawa Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 (edytowane) nie 360-202-DF tylko GPS-350EB-101A bo jest tańszy a czym poza tymi 10 Wattami w nazwie się one różnią?? no pozatym ze350 mam 1x120mm a 360 ma 2x80mm wiatraki! co będzie cichsze?? zdaje mi sie ze ta 1x120 Edytowane 12 Września 2006 przez ZwieRZakwawa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 (edytowane) łups nie zauwazylem ze nie chcesz z allegro :P to moze seasonic 330w z komputronika za 169zł lub za 199zł taga 330w (ten drugi lepszy do Twojego kompa). tak różnią się producentem. 360 jest produkowana przez sirteca ktory ma wzloty i upadki i jest glośniejszy od tej 350w ktora jest porządna delta. ja bym wolal tą 350w z tych chiftecow. Edytowane 12 Września 2006 przez Pageup Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZwieRZakwawa Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 no ale własnie nie opłaca się ładować tyle kasy do sempa 2200 i myslałem czy jest coś tańszego godnego polecenia(poza foronem z allegro który nie wchodzi w gre) bo sory ale dac 199zł za zasilacz do komputera wartego 400zł to przesada i dlatego sie zastanawiam czy nawet warto tam wkładac tego szefa za ~150 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 (edytowane) no to może chociaz modecom 300w z komputronika za chyba 100zł o ile dobrze pamiętam. bierz cokolwiek byle nie ten codegen... http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=19655 albo ten huntkey ma wiecej amperow wat na 5v. choc w praktyce jak sie spisuje to nie wiem... http://zenfist.pl/pID/162.htm Edytowane 12 Września 2006 przez Pageup Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZwieRZakwawa Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 no właśnie zdecyduję się chyba albo na tego modecoma ew. ten huntkey mówie sprzet nie będzie obciążany wystarczy :D dzięki za odpowiedzi zawsze te 50zł w kieszeni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter6576 Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 Idź do sklepu komputerowego i zobacz tego modecoma. Ja kupiłem 350W za 105zł więc poszukaj poprostu po mieście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 Chief 360 zamiast GPsa dlatego , ze jest starszy i wykonany w normie atx 1 czyli bedzie lepszy do kompa wymagajacego mocnych 5V a kosztuje tyle co GPS 350 http://www.angela.pl/index.php?action=Szuk...WkgPSAnNjcnKQ== Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZwieRZakwawa Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 dobra już kupiłem tego szefa 350 okazyjnie za 130złocichów gdzie za modecoma chcieli 140 <lol2> siorka po zamontowaniu zachwycona (wczesniej codszit350w) "jak cicho, podłączyłeś wszystko?" więc jest git ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...