gentillo Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 (edytowane) Witam. Mam problem z Thunderbirdem. O co chodzi. Używam tego programu na kilku kompach. I na wszystkich jest ok oprócz laptopa. Na wszystkich komputerach jest tak samo skonfigurowany. A na laptopie jest zonk. Co śmieszne laptop i jeden komp podłączane są często do tego samego routera. Czyli odpada problem z siecią. Problem objawia się następująco. Jeśli jest do odebrania większa wiadomość to na laptopie nie da się jej pobrać. Tzn pasek postępu miło sobie chodzi przez jakiś czas. Aż w pewnym momencie po prostu przestaje. I bez żadnego komunikatu pobieranie przetaje działać. I nie ściąga już tej wiadomości jak i kolejnych. Wiem, że w Outlooku jest opcja czasu oczekiwania na odpowiedź serwera, bo być może o to właśnie chodzi, ale w Thunderbirdzie nie mogę tego znaleść. O co może chodzić? Jeszcze jedno. Nie mam zaznaczonej opcji: "NIe pobieraj większych niż 5o kB" Edytowane 12 Września 2006 przez gentillo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pacific Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 Na skrzyncie siedzi za duży plik(załącznik) lub mija czas oczekiwania :) Ta druga opcja często spowodowana jest przeciążeniem serwera ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 Wiem, że w Outlooku jest opcja czasu oczekiwania na odpowiedź serwera, bo być może o to właśnie chodzi, ale w Thunderbirdzie nie mogę tego znaleść.Tools --> options --> advanced --> config editor --> jako filtr wpisz timeout Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gentillo Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 (edytowane) Na skrzyncie siedzi za duży plik(załącznik) lub mija czas oczekiwania :) Ta druga opcja często spowodowana jest przeciążeniem serwera ;] No tak, ale na innych kompach na których pobieram pocztę nigdy to nie występuję. Ciężko więc byłoby założyć, że serwer w taki sposób traktuje tylko mojego laptopa :-) DOskonale zdaję sobie sprawę, że jest problem z większymi wiadomościami. Tylko że na kompie podpiętym do tego samego routera wszystkie maile zawsze się ściągają. Tools --> options --> advanced --> config editor --> jako filtr wpisz timeout Co gdzie jak??? Nie mam czegoś takiego w zaawansowanych jak "config editor" Edytowane 13 Września 2006 przez gentillo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 Nie wiem jak się to zwie w polskiej wersji. Nie wiem jaką masz wersję TB, ale w wersji niższej niż 1.5 nie ma tego (można zainstalować rozszerzenie about:config). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gentillo Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 Nie wiem jak się to zwie w polskiej wersji. Nie wiem jaką masz wersję TB, ale w wersji niższej niż 1.5 nie ma tego (można zainstalować rozszerzenie about:config). O widzisz, tu jest pewnie pies pogrzebany. Wersja. Zaraz instalnę najnowszą. Zobaczymy czy coś pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...