abramakabra Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 USA dementuje że byl to zamach. BTW: przepowiednia Nostradamusa się sprawdza, niedlugo wszyscy zginiemy 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZOh1w2 Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 Jak to mówią w jednym z przerywników discovery - ludzkość wspina sie na wyżyny aby w jednej chwili spaść na ziemie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makakus Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 Ten prom miał 20 lat!!!!! Prezcież to był zabytek z czasów zimnej wojny, ao ni nadal tym latali...... ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 Wystarczy, że minimalnie będzie kąt wejścia w atmosferę wachadłowca niż powinien, a sprzet się rozpada- tak było w tym przypadku najprawdopodobniej- miali coś podobno z ukł. hydraulicznym- a to już przerąbana sprawa. Na TVN 24 pokazali miejsce w którym rozbiło się to, co zostało po statku- wypalona czarna plama- makabrycznie to wyglądało- dosłownie nic nie zostało :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shiz Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 Szkoda ze sie to tak skonczylo. Problem moim zdaniem lezal w kacie po jakim schodzili, lub tez jakas plytka ceramiczna sie oderwala a to pocioglo nastepne plytki i sie spalili. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 dokladnie, jedna plytka odpadnie i dalej juz leci, najsmutniejsze jest to ze oni sie najparwdopodobniej usmazyli zanim rozpadli..., przy tej predkosci bez oslony termicznej to sa sekundy..., dla porownania zwiadowczy SR-71 Blackbird stygł po locie okolo godziny zeby pilot (btw w kombinezonie astronauty praktycznie) mogl wyjsc z kabiny (kadlub rozgrzewa sie do prawie tys st 1000 C z tego co pamietam), RIP :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 szkoda ich...na bank nie byl zamach... teraz to wszystko co zlego w USA to zamachy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 BTW: przepowiednia Nostradamusa się sprawdza, niedlugo wszyscy zginiemy 8)A żebyś wiedział, że ta przepowiednia się spełnia :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 Przepowiednie to bzdury- nikt nie rozszyfrował tego, co Nostradamus napisał- nie ma i nie było żadnego kodu do jego dzieła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 Szkoda ludzi :( Tragedia dla rodzin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 :( :( :( i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 Wracajc do wydarzeń z 11 września 2001 to wiele osób uważa, że żadnego Bin Ladena nie ma, że to sprawka amerykańskich terrorystów. Może ja też naoglądałem się za dużo filmów o tej tematyce (ostatnio Sum Of All Fears), ale wydaje mi się, że wszystko na tym dziwnym świecie jest możliwe... Natomiast wracając do tematu katastrofy promu Columbia - w historii lotów kosmicznych bywało już tak, że podczas lądowania odpadały krzemowe płytki osłony termicznej i żadnej katastrofy nie było. Natomiast jeśli zawodzi automatyka i systemy sterujące, to astronauci faktycznie mają ciepło... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki83 Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 Szkoda ludzi :( Tragedia dla rodzinno szkoda ludzi ale wiecej ginie dziennie na polskich drogach i nie robi sie z tego zaloby narodowej, a ten prom to byl juz faktycznie gruchot :-) , a tak naprawde to z tych wszystkich terorystow to ameryka jest najwiekszym , chce sobie wszystkich podporzadkowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x00cl Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 Cos mi sie zdaje ze Amerykanie rozpetaja III wojne swiatowa...i to juz calkiem niedlugo...i w ruch pojdzie bron nuklearna... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 tez mi sie tak wydaje, zaatakuja irak cos nie pojdzie, ktos sie wkurzy i tak sie wojna bedzie rozprzestrzeniac :) i ogarnie pewnie cala europe, a pozniej to na caly swiat , zobaczy sie jeszcze :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 Eee...nie kraczcie :PPP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 tez mi sie tak wydaje, zaatakuja irak cos nie pojdzie, ktos sie wkurzy i tak sie wojna bedzie rozprzestrzeniac :) i ogarnie pewnie cala europe, a pozniej to na caly swiat , zobaczy sie jeszcze :)) cicho za rok mam se kupic Radka 9700 pro :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 tez mi sie tak wydaje, zaatakuja irak cos nie pojdzie, ktos sie wkurzy i tak sie wojna bedzie rozprzestrzeniac :) i ogarnie pewnie cala europe, a pozniej to na caly swiat , zobaczy sie jeszcze :))I to jest powód do radości :?: :roll: A pozatym to tylko austryjackie gadanie, żadnej wojny nie bedze. Jeśli nawet Jankesi uderzą na Irak (oby nie) to będze tylko wojna lokalna (Bliski Wschód), więc nie podniecajcie się tym tak, świat ma zadużo do stracenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x00cl Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 tez mi sie tak wydaje, zaatakuja irak cos nie pojdzie, ktos sie wkurzy i tak sie wojna bedzie rozprzestrzeniac :) i ogarnie pewnie cala europe, a pozniej to na caly swiat , zobaczy sie jeszcze :)) cicho za rok mam se kupic Radka 9700 pro :D Napisz o tym do Busha;) "Dear Mr. Bush..." ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki83 Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 no moze nie bedzie ale , ale polska jest jednym z niewielu krajow ktore popieraja atak na irak , wiec jesli dojdzie do wojny do z iraku do polski rakiety napewno doleca , ale lepiej zeby ametyka tak nie fikala bo moze byc zle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 tez mi sie tak wydaje, zaatakuja irak cos nie pojdzie, ktos sie wkurzy i tak sie wojna bedzie rozprzestrzeniac :) i ogarnie pewnie cala europe, a pozniej to na caly swiat , zobaczy sie jeszcze :))I to jest powód do radości :?: :roll: A pozatym to tylko austryjackie gadanie, żadnej wojny nie bedze. Jeśli nawet Jankesi uderzą na Irak (oby nie) to będze tylko wojna lokalna (Bliski Wschód), więc nie podniecajcie się tym tak, świat ma zadużo do stracenia. ja tam sie niczym nie podniecam, ani nie ciesze mi to pprostu zwisa, wali mnie ta wojna niech sobie bedzie i nuklearna trudno ja na to i tak nic nie poradze, wiec mi to nie robi najwyzej zgine :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 tez mi sie tak wydaje, zaatakuja irak cos nie pojdzie, ktos sie wkurzy i tak sie wojna bedzie rozprzestrzeniac :) i ogarnie pewnie cala europe, a pozniej to na caly swiat , zobaczy sie jeszcze :)) cicho za rok mam se kupic Radka 9700 pro :D Napisz o tym do Busha;) "Dear Mr. Bush..." ;P Ja bym napisał, tylko nie o radku a o tych niewinnych ludziach, których chce zabić w imię swojego interesu i piep_onej dumy :evil: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 no moze nie bedzie ale , ale polska jest jednym z niewielu krajow ktore popieraja atak na irak , wiec jesli dojdzie do wojny do z iraku do polski rakiety napewno doleca , ale lepiej zeby ametyka tak nie fikala bo moze byc zleTo, że Polska popiera (bez żadnych zastrzezeń) tego terorystę Busha właśnie mnie martwi, ale o rakiety się nie martw, Irak nie posiada rakiet o takim zasięgu (co najwyżej zagrożony może być Izrael). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x00cl Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 Wczoraj ogladalem wypowiedz Busha...ze Irak zaatakują w ciągu najblizszych 6 tygodni...a ze Polska popiera Ameryke to tylko pretensje do naszego "koffanego" prezydenta, ktory jednym slowem dał d_py nie zwazajac na opinnie spoleczenstwa ale to norma...w koncu wazeliny nigdy nie zaduzo szczegolnie jesli sie stara o wzgledy USA... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 Ten prom miał 20 lat!!!!! Prezcież to był zabytek z czasów zimnej wojny, ao ni nadal tym latali...... ;( Doopa, tak naprawde ten prom który się rozbił miał niewiele wspólnego, poza nazwą, i podobnym kształtem, z tym sprzed 20 lat, w takich promach stosowana jest technologia która do normalnego urzytku wejdzie za 50 lat, zresztą wystarczy popatrzeć na kwoty, jakie rząd amerykanski wydaje na samą modernizacje promów, idą one w miliardy dolarów. Myślę ze ten wypadek to był poprostu nieszczęśliwy splot wydarzeń, pech. Z drugiej strony jak słyszałem jaki mieli staż członkowie załogi to się trochę zdziwiłem, bodajże jeden był wcześniej w kosmosie, reszta to debiutanci( w tym chyba pilot!!) wiem że szkoleni byli b. długo ale jednak powinni mieć wieksze doświadczenie, mimo iż był to rutynowy lot, jeśli można mówić o rutynie w kosmosie przy tak niedoświadczonej załodze :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khunu Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 Wypadek to był na pewno pech i nic więcej. Co do wojny z irakiem to prosze się tak nie podniecać. Amerykanie nie wiedzą za dobrze, gdzie jest ta cała Polska (choć Polaków tam w h**), to kąd mają wiedzieć Irakijczycy??? Po cholere mają niszczyć chamski, zacofany i zabity dechami kraj (czyt. Naszą Ojczyznę)??? Hmm, ta teoria, że ibn Laden nie istnieje - całkiem ciekawa, ale to już by był dooopiero MATRIX :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 A szczątki spadły w okolicy miejscowości Palestine w północno- zachodnim Teksasie.W okolicach miejscowości Hemphill w stanie Teksas odnaleziono szczątki siedmioosobowej załogi promu kosmicznego Columbia - podała lokalna policja. / Onet.pl Na Onecie tak piszą... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 USA dementuje że byl to zamach. BTW: przepowiednia Nostradamusa się sprawdza, niedlugo wszyscy zginiemy 8) A jaka to byla przepowiednia w stosunku do tego shattle ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 no moze nie bedzie ale , ale polska jest jednym z niewielu krajow ktore popieraja atak na irak , wiec jesli dojdzie do wojny do z iraku do polski rakiety napewno doleca , ale lepiej zeby ametyka tak nie fikala bo moze byc zleTo, że Polska popiera (bez żadnych zastrzezeń) tego terorystę Busha właśnie mnie martwi, ale o rakiety się nie martw, Irak nie posiada rakiet o takim zasięgu (co najwyżej zagrożony może być Izrael). poczytaj troche historii a nie wygadujesz jakies bzdury - nie wiem czemu europejczycy sa tacy ciemni (francuziki i germance) i dopiero chca robic porzadek z prawdziwymi zbrodniarzami (Sadam) jak sami dostana niezle po dupie po wojnie w zatoce Irak oficjanie przyznal sie do kilku tys. (nie pamietam dokladnie jaka to byla liczba) glowic z gazami bojowymi i nikt nie wie gdzie rozplynely sie te rakiety (prawdopodobnie sa teraz w Syrii) i ta cala bajka o inpektorach to tylo przykrywka - wszyscy na prawde szukaja tych glowic (bo nigdy oficjanie nie zostaly zniszczone) a moze Sadam skoro sponsoruje terrorystow palestynskich sam wpadl na przewrotny pomysl zeby te glowice zamiast umieszczc w rakietach zrobic z nich brudne bomby - i teraz walizeczki z takimi gazami spokojnie sobie czekaja w wiekszych miastach panstw zachodnich na znak Sadama - jedno skinienie i w tym samym czasie 1/2 Europy idzie sie je**c wiec nie piernicz glupot ze Ty jestes bezpieczny - tak samo pare lat temu mysleli Amerykanie, ale jak widac sie pomylili mimo ze unich sa 100x lepsze srodki bezpieczenstwa niz w Polsce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mietek Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 Slucham was i tak sie troche dziwie mowicie o katastrofie promu ze to zamach ze to wypadek.To zalosne.W/g mnie to byl wypadek na tyle nieszczesliwy ze byl na pokladzie Izraelczyk do tego kapitan lotnictwa ktory w ramach operacji Pustynna Burza bral udzial w nalocie na elektrownie iracka.Spekulowacc wiec mozna ze mu sie nalezalo i ze to pewnie arabowie sie Ciesza bo Allah go ukaral.Ok Co do zamachu to nie wydaje mi sie aby ktos obcy maczal w tym palce programy NASA sa dosc pilnie strzezone i nie wydaje mi sie zeby jakis pierwszy lepszy profesorek badz tez typek z od napelniania bakow mogl przy tym pracowac.Amerykanie sa debilami ale nie az takimi by nie zinfiltrowac takich osob a juz szczegolnie tych ktotrzy maja wplyw bezposredni na przebieg tej misji.Co do samego promu to byl on juz staruszkiem ktory byl dosc pechowy od samego poczatki a to mu cos odpadlo przy starcie a to nagle awaria klimy generalnie dzida.Powinni go byli wymienic ale na razie nie ma kasy bo trzeba isc na wojne zdobyc troche ropy(czyli wplywow na bliskim wschodzie)Bo o coz innego toczyc moze sie ta wojna jak nie o rope.Gdyby USA zalezalo na pokoju i walce z terroryzmem wystapiliby raz a porzadnie przeciwko Chinom a nie przeciwko Irakowi ktry ma pare przestarzalych sqdow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...