Black Raider Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 Szkoda tych ludzi:(. A podobno w sieci juz mozna kupic czesci rozbitego promu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 Zginęli tragicznie... :( :( :( Rozpadł się dlatego, jak już pare osób wspomniało, bo odpadła część zewnetrzna statku przy stracie... :( A jak jeszcze sterowanie wysiadło, to tragedia była NIE UNIKNIONA... :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 poczytaj troche historii a nie wygadujesz jakies bzdury - nie wiem czemu europejczycy sa tacy ciemni (francuziki i germance) i dopiero chca robic porzadek z prawdziwymi zbrodniarzami (Sadam) jak sami dostana niezle po dupie Co do tego ma historia? raczej sam zajmij się jej lekturą, a dlaczego europejczycy są "tacy ciemni" może dlatego że nie atakuje się niepodległego kraju (nawet takiego jak Irak) gdyż wtedy jest się agresorem, pozatym wiadomo że terorysta Bush ma w Iraku interes do zrobienia a europejczycy może tego interesu nie widzą a widzą ile mogą stracić. (...)i teraz walizeczki z takimi gazami spokojnie sobie czekaja w wiekszych miastach panstw zachodnich na znak Sadama - jedno skinienie i w tym samym czasie 1/2 Europy idzie sie je**c dajcie spokój z tymi konspiracyjno - spiskowymi teoriami :? [wiec nie piernicz glupot ze Ty jestes bezpieczny gdzie napisałem że twierdzę że jestem bezpieczny? pisałem tylko o ew. atakach rakieowych (czytaj uważnie). PS. czemu piszesz wszystko pogrubionym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 Co do tego ma historia? raczej sam zajmij się jej lekturą, a dlaczego europejczycy są "tacy ciemni" ...no jakbys poczytal o traktacie Monachijskim, o naiwnych premierach Angli i Francji ktorzy mysleli ze kawalkiem papieru powstrzymaja szalenca to bys widzial ze teraz europejczycy postepuja podbnie - mysla ze Sadam podpisze papierek i bedzie go OK a otrzezwienie moze przyjsc ale pedzie za pozno ... a ze USA chca zarobic na wojnie tego nie pochwalam dajcie spokój z tymi konspiracyjno - spiskowymi teoriami :?:to samo twierdzili agenci sluzb bezpieczenstwa USA ja im mowiono ze moga sie spodziewac atakow na swoim terytorium - w obecnej chwili niczego nie mozna wykluczyc gdzie napisałem że twierdzę że jestem bezpieczny? pisałem tylko o ew. atakach rakieowych (czytaj uważnie)ale nie potrzeba rakiet zeby zrobic kuku europejczykom :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 To zalosne.W/g mnie to byl wypadek na tyle nieszczesliwy ze byl na pokladzie Izraelczyk do tego kapitan lotnictwa ktory w ramach operacji Pustynna Burza bral udzial w nalocie na elektrownie iracka.jak nie wiesz nie gadaj glupot, ten nalot nie byl w trakcie P Burzy tylko byla to pojedyncza akcja izrelskiego lotnictwa jakies 15 - 20 lat temu na iracki zaklad produkujacy paliwo do glowic jadrowych (to byl reaktor atomowy zbudowany notabene przez francuzow), wiec prawda jst taka ze gdyby ta nieautroyzowana przez nikogo akcja nie miala miejsca juz dawno saddam mial by bombke A i niewiadomo jakby sie to wszystko w 1991 roku skonczylo, prawda jest taka ze saddam jest bardzo niebezpieczny (jak kazdy dykatator) i tak naprawde opinia publiczna niewiele wie co sie tam dzieje naprawde, dlatego mysle ze USA nie planuje wojny z irakiuem dla zabawy, dodatkowo chodzi tez oczywsicie o iracke pola naftowe ale jesli maja je przejac w zamian za likwidacje saddama i jego "szabelki" to jak dla mnie moga zaczynac wojne nawet dzisiaj, do przeciwnikow wojny: wolelibyscie zeby polska przejela role "swiatowego policjanta"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 (...)prawda jest taka ze saddam jest bardzo niebezpieczny (jak kazdy dykatator) i tak naprawde opinia publiczna niewiele wie co sie tam dzieje naprawde, dlatego mysle ze USA nie planuje wojny z irakiuem dla zabawy, dodatkowo chodzi tez oczywsicie o iracke pola naftowe ale jesli maja je przejac w zamian za likwidacje saddama i jego "szabelki" to jak dla mnie moga zaczynac wojne nawet dzisiaj, do przeciwnikow wojny: wolelibyscie zeby polska przejela role "swiatowego policjanta"?Zgoda Sadam nie jest aniołem i panujący w Iraku autorytarny system jest zły, ale niestety na tej (i każdej innej) wojnie ucierpią niewinni ludzie cywile (mimo super, hiper dokładnych bomb i innej broni i żekomym atakowaniu celów militarnych). A co do Polski to wolałbym aby nie podejmowano tak jednoznacznych i stanowczych decyzji zawczasu, lepiej spokojnie poczekać przemyśleć a nie żucać się z szabelką na łapu capu. Jesteśmy w NATO i to nas zobowiązuje do pewnych zachowań ale w wypadku agresji na NATO a nie odwrotnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mietek Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 To zalosne.W/g mnie to byl wypadek na tyle nieszczesliwy ze byl na pokladzie Izraelczyk do tego kapitan lotnictwa ktory w ramach operacji Pustynna Burza bral udzial w nalocie na elektrownie iracka.jak nie wiesz nie gadaj glupot, ten nalot nie byl w trakcie P Burzy tylko byla to pojedyncza akcja izrelskiego lotnictwa jakies 15 - 20 lat temu na iracki zaklad produkujacy paliwo do glowic jadrowych (to byl reaktor atomowy zbudowany notabene przez francuzow), wiec prawda jst taka ze gdyby ta nieautroyzowana przez nikogo akcja nie miala miejsca juz dawno saddam mial by bombke A i niewiadomo jakby sie to wszystko w 1991 roku skonczylo, prawda jest taka ze saddam jest bardzo niebezpieczny (jak kazdy dykatator) i tak naprawde opinia publiczna niewiele wie co sie tam dzieje naprawde, dlatego mysle ze USA nie planuje wojny z irakiuem dla zabawy, dodatkowo chodzi tez oczywsicie o iracke pola naftowe ale jesli maja je przejac w zamian za likwidacje saddama i jego "szabelki" to jak dla mnie moga zaczynac wojne nawet dzisiaj, do przeciwnikow wojny: wolelibyscie zeby polska przejela role "swiatowego policjanta"? Ok przepraszam za moje niedoczytanie rzeczywiscie nie dzislo sie to w ramach pustynnej burzy. Ale uwazam ze : -nie kazdy dyktator jest niebezpieczny -zamiast pytac czy to polska powinna przejac role swiatowego zandarma powinienes zadac pytanie czy stac nas na to? Odnosnie dyktatury to nie uwazam ze taki np:Fidel jest niebezpieczny a jest dyktatorem.Nie uwazam ze Hugo Chavez jest niebezpieczny.CO innego Chiny i Korea Pln ale ich to sie nawet Usa boja :? Z drugiej strony w tym konflikcie nie tylko ropa jest skarbem rzecza ktora Usa chca osiagnac sa wplywy w tym regionie o ktore Usa rywalizuje z Rosja.Rosja sie bardzo sie zmienila od czasow zimnej wojny ale ich apetyty wcale nie spadly.To wlasnie kraje arabskie sa glownymi odbiorcami broni wyprodukowanej w Rosji.Moim skromnym zdaniem jest to gra polityczna i tyle.Obala Saddama ustanowia proamerykanski rzad kraje arabskie sie uspokoja (oczywiscie pozornie) a za jakies 50 lat jak ropka sie zacznie konczyc to arabowie wypna sie posladkami na amerykanow i znowu bedzie konflikt.Twierdze tak na podstawie wojny w Afganistanie nie tej ostatniej ale tej z czasow zimnej wojny z Rosja... Nie jest proste ujarzmic muzlumanow a juz tym bardziej skrajnych fundamentalistow.Wiecie jaki jest % podzial religii na swiecie... :?: I co mowi koran w walce z niewiernymi??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 -zamiast pytac czy to polska powinna przejac role swiatowego zandarma powinienes zadac pytanie czy stac nas na to?oczywscie ze nas nie stac, nie mamy sil ani srodkow, dlatego robia to amerykanie bo ktos to MUSI zrobic, w przeciwnym razie w pewnym momencie mozemy sie obudzic z reka w nocniku a co do strat wsrod cywilow to taka jest niestety wojna pomimo staran amerykanow o ich minimalizacje, a czemu nikt sie nie martwil o cywilow jak saddam gazowal kurdow na polnocy iraku?, czemu nikt wtedy nie podnosil larum ze sa straty wsrod cywilow?, dodatkowo straty wsrod cywilow wynikna z tego ze saddam specjalnie umeiszcza cele o znaczeniu militarnym w duzych skupiskach ludzkich albo przywozi tzw "zywe tarcze" do obiektow wojskowych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pio [PL] Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 Świat powinien zaprzestac wojen, przestac inwestowac tyle w wojsko, tylko wieksze nakdlady powinny isc na badanie kosmosu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 tez mi sie tak wydaje, zaatakuja irak cos nie pojdzie, ktos sie wkurzy i tak sie wojna bedzie rozprzestrzeniac :) i ogarnie pewnie cala europe, a pozniej to na caly swiat , zobaczy sie jeszcze :)) cicho za rok mam se kupic Radka 9700 pro :D Napisz o tym do Busha;) "Dear Mr. Bush..." ;P ale bush nie umie czytać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 paranoja, wystarczy że zginie kilku amerykańców i już żałoba na całym świecie nie pamięta tylko nikt na przykład o ludziach, którzy zginęli od broni amerykanów i dalej giną, to sie nie liczy co ? po samym zamachu na WTC amerykańcy wytłukli dużo więcej cywilów w afganistanie, ale jakoś nikt po nich nie płakał, przecież najważniejsi są amerykanie, którzy (przynajmniej w 90 %) nie wiedzą co to jest Polska, a o tym gdzie leży Polska to jestem pewien ze nawet bush nie wie dla mnie to jest naród którego mogło by nie być Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 (..)dlatego robia to amerykanie bo ktos to MUSI zrobic, w przeciwnym razie w pewnym momencie mozemy sie obudzic z reka w nocniku (...) a czemu nikt sie nie martwil o cywilow jak saddam gazowal kurdow na polnocy iraku?, czemu nikt wtedy nie podnosil larum ze sa straty wsrod cywilow? Dobre pytanie, właśnie dlaczego? i dlaczego teraz jak nic takiego nie ma miejsca? Odpowiedz jest prosta jankesom wisi czy kogoś ratują i czy utrzymują pokój na świecie, robią to tylko bo mają w tym swój interes a dotego są dumi, pyszni i arogancy jak żaden inny naród. Poza tym nie MUSI bo nic się nie dzieje (pierwsza wojna w zatoce miała przynajmniej jakieś uzasadnienie - atak Iraku na Kuwejt) a teraz czpiają się nipodległego i niezależnego państwa (to co dzieje sie wewnątrz Iraku to tylko ich sprawa, pozatym są państwa gdzie prawa człowieka łamane są bardziej ale jakś terrorysta Bush ich nie zauważa), a co będze jak terroryście Bushowi przestanie podobać się jakieś inne państwo, też może sobie od tak udeżyć? Kto dał im (Ameryce) prawo do decydowania o losach świata? Świat nie składa się tylko z Ameryki :evil: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 paranoja, wystarczy że zginie kilku amerykańców i już żałoba na całym świecie nie pamięta tylko nikt na przykład o ludziach, którzy zginęli od broni amerykanów i dalej giną, to sie nie liczy co ? po samym zamachu na WTC amerykańcy wytłukli dużo więcej cywilów w afganistanie, ale jakoś nikt po nich nie płakał, przecież najważniejsi są amerykanie, którzy (przynajmniej w 90 %) nie wiedzą co to jest Polska, a o tym gdzie leży Polska to jestem pewien ze nawet bush nie wie dla mnie to jest naród którego mogło by nie być Amerykanie naglasniaja tak ta sprawe, bo kupa kasy poszla sie je*ac i sie wkurzyli, robia afere na caly swiat, chca sobie to zrekompensowac, moze ?? jacy to oni biedni sa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mietek Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 Dobra koniec tej gadki.Jest czerstwa i smierdzi starymi ludzmi.Kazdy z nas bylby zajebistym doradca prezydenta amBusha.Proponuje przeniesc sie w czasu Boba Marleya spalic jointa i kochac sie do bialego rana z 2 pannami o sklonnosciach nimfomatyczno-lesbijsckich a to wszystko w oparach wpanialego holenderskiego stuufu MAKE PEACE NO WAR! kto za ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 Dobra koniec tej gadki.Jest czerstwa i smierdzi starymi ludzmi.Kazdy z nas bylby zajebistym doradca prezydenta amBusha.Proponuje przeniesc sie w czasu Boba Marleya spalic jointa i kochac sie do bialego rana z 2 pannami o sklonnosciach nimfomatyczno-lesbijsckich a to wszystko w oparach wpanialego holenderskiego stuufu MAKE PEACE NO WAR! kto za ? jak to powiedzial osiolek ze Shreka "JA JA JA MNIE WYBIERZ" :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MF Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 Ten prom miał 20 lat!!!!! Prezcież to był zabytek z czasów zimnej wojny, ao ni nadal tym latali...... ;( Doopa, tak naprawde ten prom który się rozbił miał niewiele wspólnego, poza nazwą, i podobnym kształtem, z tym sprzed 20 lat, w takich promach stosowana jest technologia która do normalnego urzytku wejdzie za 50 lat, zresztą wystarczy popatrzeć na kwoty, jakie rząd amerykanski wydaje na samą modernizacje promów, idą one w miliardy dolarów. Myślę ze ten wypadek to był poprostu nieszczęśliwy splot wydarzeń, pech. Z drugiej strony jak słyszałem jaki mieli staż członkowie załogi to się trochę zdziwiłem, bodajże jeden był wcześniej w kosmosie, reszta to debiutanci( w tym chyba pilot!!) wiem że szkoleni byli b. długo ale jednak powinni mieć wieksze doświadczenie, mimo iż był to rutynowy lot, jeśli można mówić o rutynie w kosmosie przy tak niedoświadczonej załodze :? Jednym z przykładów technologii wyprzedzającej o 50 lat są komputery sterujące promem 486 sx i dx, (ale nie w tym rzecz, bo one wystarczą) te promy są stare i basta lot w kosmos to nie latanie samolotem, zmęczenie materiału musiało nastąpić, sprzęt sprawdzają ludzie a co za tym idzie zwiększa się ryzyko popełnienia błędu zawsze najsłabszym ogniwem jest człowiek i tyle, od promu opadł kawałek izolacji, który prawdopodobnie uszkodził płytki ceramiczne i prom się spalił, zresztą prom miał już kłopoty wcześniej przecież był uziemiony przez rok, co do załogi to nikt nie wsadza do maszyny wartej setki milionów dolarów ze sprzętem wartym drugie tyle kogoś, kto nie potrafi latać, a dla jasności sprawy podczas lądowania pilot nie dotyka sterów aż do momentu podejścia do pasa i przyziemienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mietek Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 Basta! Eod. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidzia Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Szacunek Dla załogi :!: (R.I.P.) Ale teraz pomyślcie ile elektroniki:lol: , poszlo sie je...ać :cry: co można by z tego wszystkiego zrobić :cry: (ciekawe czy ten prom byl po OC moze dlatego sie zjaral :?: ) :lol: slabe chlodzenie ale WC na orbite chyba nie wchodzi w grę , kto by taką pompke zmontowal :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 slabe chlodzenie ale WC na orbite chyba nie wchodzi w grę , kto by taką pompke zmontowal :lol: Tam jest chlodzenie freonem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Jednym z przykładów technologii wyprzedzającej o 50 lat są komputery sterujące promem 486 sx i dx, (ale nie w tym rzecz, bo one wystarczą) Nie bardzo. Glowny GPC (General Purpose Computer) to procesor IBM AP101S. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidzia Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 slabe chlodzenie ale WC na orbite chyba nie wchodzi w grę , kto by taką pompke zmontowal :lol: Tam jest chlodzenie freonem. Berkut pewnie i tak ma lepszy FC(freon cooling dobrze mowie ?? :? ) przynajmniej nie wybucha wchodząc w atmosferę :P z całym szacunkiem dla NASA ale po kiego wała takie szroty w kosmos wysyłać , Ruskich rozumiem (brak kasy[A wogule Mir był spoko :!: {mieć taki domek hmm..}]) ale Amerykanie :?: Może oszczędzają na nowe WTC :?: :twisted: Hihi wiem że to nie ładnie ale co tam ktoś musi im uświadomić że świat to nie Ameryka i reszta świata :P wielka mi tragedia 6 osób a jak ruskim samolot wcieło 200 kilka osób zrobił ktoś hallo :?: Ble ... dobra koniec bo się zaczynam wczuwać :P ŁAJKA RULLES !!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 szkoda, szkoda! mieli tam laske ;) (wyzej bylo zdejcie ;) ) zginol czlowiek oraz ile kasy poszlo w bloto :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 niech spoczywaja w pokoju AMEN :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 szkoda, szkoda! mieli tam laske ;) (wyzej bylo zdejcie ;) ) zginol czlowiek oraz ile kasy poszlo w bloto a co kasa znow najwazniejsza - materialista czy jak?!?!? a moze muzin??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Berkut pewnie i tak ma lepszy FC(freon cooling dobrze mowie ?? :? ) przynajmniej nie wybucha wchodząc w atmosferę :P z całym szacunkiem dla NASA ale po kiego wała takie szroty w kosmos wysyłać , Ruskich rozumiem (brak kasy[A wogule Mir był spoko :!: {mieć taki domek hmm..}]) ale Amerykanie :?: Hehe zebys wiedzial jakie to jest to FC ich ;) Ruscy stosuja calkiem inna technike. Nie uzywaja promow (chociaz mieli, a raczej maja ale calkiem bez uzyteczne w tym momencie). A co do kasy to NASA ma tez problemy z kasa, ale coz traca czesto na jakies dziwne programy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...