Gość nairda Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 Witam ! Wpadł mi do kompa jakiś wirus. Usunąłem go nortonem i następnie chciałem jeszcze przelecieć komputer ad-awarem. Puściłem program, po jakichś 10 sekundach już coś tam miał, ale po pół minuty gdzieś pracy programu komp sie twardo resetuje. tylko wtedy i tylko w tym przypadku jak dotychczas ( od wczoraj wieczora...). Po ponownym załadowaniu systemu pisze że winlogon.exe ma jakiś problem. Ktoś może to miał i wie co z tym zrobić? dzięki i pozdrawiam !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pat_Garrett Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 Witam!!! Niedawno miałem taki problem. Winlogon jest zainfekowany i niestety w żaden sposób nie udało mi sie go podmienić meczyłem sie żeby to naprawić około 4 godzin próbując setki sposobów. Jeden tylko pomógł usunięcie pod dosem winlogon.exe i zainstalowanie mówimy o nałożeniu napraweniu windowsa po przez płytkę instalacyjną. Proponuje od razu wykonać tą czynność a nie szukać innych możliwości, strata czasu.Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 Naprawa systemu lub podłączenie dysku do innego kompa i przelecenie antywirem rozwiązuje problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 :arrow: Pat_Garrett To, ze Tobie sie nie udalo nie znaczy, ze musisz innym polecac takie "swietne" rady. Wystarczy w odpowiedniej kolejnosci procesy systemowe i winlogon.exe tez wtedy mozna wylaczyc i podmienic bez problemu, nie mowiac juz o uzyciu konsoli odzyskiwania. :arrow: nairda Jaki wirus? Jaki DOKLADNIE blad zwiazny z winlogon? Na poczatek wklej log z hijackthis oraz przeskanuj system przy pomocy ewido (w razie problemow w trybie awaryjnym). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nairda Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 Ok Kolobos, podam Ci wszystkie te namiary na weekend bo teraz mi kobieta zabrała laptopa i wyjechała z nim. będę wdzięczny za pomoc pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pat_Garrett Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 :arrow: Pat_Garrett To, ze Tobie sie nie udalo nie znaczy, ze musisz innym polecac takie "swietne" rady. Wystarczy w odpowiedniej kolejnosci procesy systemowe i winlogon.exe tez wtedy mozna wylaczyc i podmienic bez problemu, nie mowiac juz o uzyciu konsoli odzyskiwania. :arrow: nairda Jaki wirus? Jaki DOKLADNIE blad zwiazny z winlogon? Na poczatek wklej log z hijackthis oraz przeskanuj system przy pomocy ewido (w razie problemow w trybie awaryjnym). Nie ma problemu znawco!!! Nairda jak rozwiążesz problem to daj znać jak to zrobiłeś. Kolobos nie wszyscy są tak idealni i madrzy jak Ty :wink: Tobie Nairda życzę powodzenia. Co szybsze szukanie rozwiązania godzinami czy proste nałożenie systemu sam ciekawy jestem. Konsola odzyskiwania nic nie da. Do roboty i czekam na pomyślne zkończenie Twoich działań. Pozdr Kolobos, Nirda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nairda Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 no tak , odzywkiwanie systemu rzeczywiście jakoś nie chciało mi zadziałać chociaż raczej robiłem to dobrze bo już z tym kiedyś próbowałem. Liczę że uda się jakoś wyłaczyć ten proces i podmienić plik, bo chyba po nakładce systemu bedę musiał na nowo programy instalować, no nie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pat_Garrett Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 Po nałożeniu systemu nie będziesz musiał instalowac jeszcze raz programów, tylko odnośniki do programów zginą. Jak miałem ten problem to próbowałem podmienić ten winlog jest nawet gdzieś w internecie opisane jak to zrobić, da się to tylko pod dosem uczynić ale mi się nie udało zadziałała tylko pierwsza komenda usunięcia ale ze skopiowaniem nie udało się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...