Skocz do zawartości
Gość nairda

Resety Kompa I Błąd Winlogon.exe

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Wpadł mi do kompa jakiś wirus. Usunąłem go nortonem i następnie chciałem jeszcze przelecieć komputer ad-awarem. Puściłem program, po jakichś 10 sekundach już coś tam miał, ale po pół minuty gdzieś pracy programu komp sie twardo resetuje. tylko wtedy i tylko w tym przypadku jak dotychczas ( od wczoraj wieczora...).

Po ponownym załadowaniu systemu pisze że winlogon.exe ma jakiś problem.

Ktoś może to miał i wie co z tym zrobić?

dzięki i pozdrawiam !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!!! Niedawno miałem taki problem. Winlogon jest zainfekowany i niestety w żaden sposób nie udało mi sie go podmienić meczyłem sie żeby to naprawić około 4 godzin próbując setki sposobów. Jeden tylko pomógł usunięcie pod dosem winlogon.exe i zainstalowanie mówimy o nałożeniu napraweniu windowsa po przez płytkę instalacyjną. Proponuje od razu wykonać tą czynność a nie szukać innych możliwości, strata czasu.Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:arrow: Pat_Garrett

To, ze Tobie sie nie udalo nie znaczy, ze musisz innym polecac takie "swietne" rady.

Wystarczy w odpowiedniej kolejnosci procesy systemowe i winlogon.exe tez wtedy mozna wylaczyc i podmienic bez problemu, nie mowiac juz o uzyciu konsoli odzyskiwania.

:arrow: nairda

Jaki wirus? Jaki DOKLADNIE blad zwiazny z winlogon?

Na poczatek wklej log z hijackthis oraz przeskanuj system przy pomocy ewido (w razie problemow w trybie awaryjnym).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:arrow: Pat_Garrett

To, ze Tobie sie nie udalo nie znaczy, ze musisz innym polecac takie "swietne" rady.

Wystarczy w odpowiedniej kolejnosci procesy systemowe i winlogon.exe tez wtedy mozna wylaczyc i podmienic bez problemu, nie mowiac juz o uzyciu konsoli odzyskiwania.

:arrow: nairda

Jaki wirus? Jaki DOKLADNIE blad zwiazny z winlogon?

Na poczatek wklej log z hijackthis oraz przeskanuj system przy pomocy ewido (w razie problemow w trybie awaryjnym).

Nie ma problemu znawco!!!

Nairda jak rozwiążesz problem to daj znać jak to zrobiłeś. Kolobos nie wszyscy są tak idealni i madrzy jak Ty :wink: Tobie Nairda życzę powodzenia. Co szybsze szukanie rozwiązania godzinami czy proste nałożenie systemu sam ciekawy jestem. Konsola odzyskiwania nic nie da.

Do roboty i czekam na pomyślne zkończenie Twoich działań.

Pozdr Kolobos, Nirda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak , odzywkiwanie systemu rzeczywiście jakoś nie chciało mi zadziałać chociaż raczej robiłem to dobrze bo już z tym kiedyś próbowałem.

Liczę że uda się jakoś wyłaczyć ten proces i podmienić plik, bo chyba po nakładce systemu bedę musiał na nowo programy instalować, no nie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po nałożeniu systemu nie będziesz musiał instalowac jeszcze raz programów, tylko odnośniki do programów zginą. Jak miałem ten problem to próbowałem podmienić ten winlog jest nawet gdzieś w internecie opisane jak to zrobić, da się to tylko pod dosem uczynić ale mi się nie udało zadziałała tylko pierwsza komenda usunięcia ale ze skopiowaniem nie udało się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi