Ogór Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 Czy dodanie nowego bloku na gpu (prison) na x800gt może doprowadzić do wzrostu temp. na cpu?? Jeśli na cpu jest flow pin, a chłodnica to bip1, pompa hydor l20, i wszystko na 8/11. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 (edytowane) moze :)Wszystko zalezy od nawiewu oraz chlodnicy a Ty masz wlasnie mala wiec pewnie 1-2 przybedzie ;] Edytowane 12 Września 2006 przez Linoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orion_THG Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 (edytowane) Oczywiscie ze temp wzrosnie bo wzrosna opory przeplywu no i GPU bedzie podgrzewalo wode. Jednak wzrost temp powinien byc nie wiekszy jak 2-3stC wiec wg mnie nie ma nad czym rozpaczac. Wymiana pompy na mocniejsza nic nie da, szybkosc przeplywu ma minimalny wplyw na temperatury. U mnie hydzio L20II ciagnie bloki na CPU, GPU i NB + chlodnice od opla rekorda w ukladzie zamknietym- jego moc wystarcza z zapasem. Edytowane 12 Września 2006 przez Orion_THG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 To dam wieksze weze np. 10/13 wiec nie bedzie roznicy. Bo kiedys dalem blok gpu i cpu i temp byla 6* o większa. Ale nie wiem czy to nie byla sprawa odpowietrzania bo mialem trojnik a sie zle odpowietrzalo. Mam chlodnice bw gt360 ale jest cos zle bo jak podlaczam pod flowpina i reszte to temp bardzo wysokie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 Wieksze weze nic Ci nie dadza :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 Dodając drugi blok zamiast innej pompki wymieniłbyś chłodnicę na większą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 Mocna pompka moze czasami cos daje ale napewno nie tyle co wieksza chlodnica jesli masz do oddania wieksze ilosci ciepla ;) ja mam 3 bloki (4 w drodze ) i raczej nie zamierzam zmienic na cos mocniejszczego ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 Wiec kupie cos na 3 lub 2 wentyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 Wiec kupie cos na 3 lub 2 wentyle.Poczekaj parę dni na moje porównanie BIX2 (2 wentyle) vs Maxistream (3 wentyle) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 Mam w domu gt360 ale cos jest zle bo mam wyzsze temp niz na bix1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 Wiec kupie cos na 3 lub 2 wentyle. ja tam sie zastanawiam po co robić afere o 1 czy 2 stopnie? co ci to da? jak już kup sobie paste na bazie płynnego metalu np i zyskasz więcej... Serio co ci da pare stopni mniej na procku? :blink: Gdyby jeszcze 5-6 to rozumiem ale 1-2 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 Mam w domu gt360 ale cos jest zle bo mam wyzsze temp niz na bix1.Odpowietrz porządnie ;) to poprawa bedzie znaczna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...