Skocz do zawartości
Jacek

Czy na prawdę warto kupować firmowe ramy???

Rekomendowane odpowiedzi

Patrząc np. na DDR 333 to róznica cen miedzy no name a np. kingstonami jest jakies ponad 100 zł :? Z dziebka sporo. Jak kręcą sie takie niefirmowe kostki??

Nie weim czy był ten temat, w kazdym bądź razie nie widziałem nic takiego podbnego ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na ile noname sie kręcą to nie wiem, ale jedno jest pewne Firmowe lepirej sie kręcą i lepiej znoszą OC, prezentując to pod postacią Stabilności i przesyłu danych zarówno w grach jak i w samym Windowsie jesli takowego używasz.

temat był juz poruszany nie pamiętam tytułu ale chodziło o to samo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zalezy na co trafisz........... jezeli masz mozliwosc testowania pamieci noname ( np. jakis znajomy ma sklep komp. ) to wtedy oplaca sie wybrac noname.....

moim zdaniem lepiej jest kupic noname 400 niz kingstona 333.......

taki jest moje zdanie..... choc chyba kingstony maja wieczysta gwarancje a noname nie......

"decyzja należy do ciebie"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

allen3 twoje profesjonalne wypowiedzie mnei powalaja buehehe

http://www.vr-zone.com/reviews/Memory/DDR333/

w tym artykuliku widac ze firmowe, firmowym nie rowne...

OEM to troche ruletka, ale jak ktos ma czas i nerwy (oraz sprzedawce ktory w razie czego wymieni nedzne ramy) to moze sporo zaoszczedzic.

OEMy sa dosc czesta przyczyna niestabilnosci systemu, ale dokad bedzie istnial ecs to popularnosc oemow na pewno nie spadnie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zalezy na co trafisz........... jezeli masz mozliwosc testowania pamieci noname ( np. jakis znajomy ma sklep komp. ) to wtedy oplaca  sie wybrac noname.....

moim zdaniem lepiej jest kupic noname 400 niz kingstona 333.......

taki jest moje zdanie..... choc chyba kingstony maja wieczysta gwarancje a noname nie......

Swieta racja mozesz trafic na pamieci noname na dobrych kosciach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

allen3 twoje profesjonalne wypowiedzie mnei powalaja buehehe

firmowe, firmowym nie rowne...

Wiem ze czasem OEM sa lepsze od Firmowych to przeciez jasne nie???

Z pamięciami jest jak z grafą a w każdym razie podobnie, bo masz wiele firm a ten sam chipset na jednych lepiej smiga a na drugich gorzej, wiec firmowe nie musza i nie beda miały identycznych mozliwosci, przeważnie lepiej stoja ze stabilnością od no name.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie mam zbytnich znajomości z sklepach :(

A podkręcać to zamierzam na pewno choc nie ekstremalnie :)

Dobra. Powiedzcie jeszcze czy lepei kupić samsungi czy kingstony (512 MB 333fsb). Ważne jest to aby można było ustawić niskie timingi bo samych ramów nie chcę kręcić za bardzo (magistralę oczywiście :)) Różnica w cenach tych kości nie jest duża :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra. Powiedzcie jeszcze czy lepei kupić samsungi czy kingstony (512 MB 333fsb). Ważne jest to aby można było ustawić niskie timingi bo samych ramów nie chcę kręcić za bardzo (magistralę oczywiście :)) Różnica w cenach tych kości nie jest duża :>

ja bym wybral kingstona :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym wybral kingstona :)

Ja chyba też będę musiał :)

EHh nie ma co si namyślac Kingston góra :) Dzięki za pomoc, informacje !!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje noname poszly na max 157 (co prawda 3d makr nie poszedl ale to przez to ze AGP nie wyrabialo). No i nie kca isc na CAS ponizej 2,5 :[. Ale z noname jest jak na loteri. Mozesz trafic dorbra kosc albo nie. jesli lubisz ryzyko to kup noname, ja bym bral na twoim miejscu firmowki :-).

Wlasnie zauwazylem ze juz zakonczyliscie dyskusje =]. OK niewazne... BTW osobiscie bralbym szajsunga ale kingston to tez dobry wybor :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na ile noname sie kręcą to nie wiem, ale jedno jest pewne Firmowe  lepirej sie kręcą i lepiej znoszą OC, prezentując to pod postacią Stabilności i przesyłu danych zarówno w grach jak i w samym Windowsie jesli takowego używasz.

Mi sie narazie wszystkie NONAMY dobrze kreca. SDR133MHz poszly raz na CL2 166MHz(ale pci i agp [gluteus maximus], bo nie bylo dzielnika 1/5 ). Teraz mam DDR333MHz i spoxik ida na max timingach(1T, CL2, Ultra) na 375Mhz. Jak narazie mam kupe kasy do przodu za nonamy zamiast firmowek i farta do pamieci. :wink:

. choc chyba kingstony maja wieczysta gwarancje a noname nie......

Oj niwydaje mi sie. Przeciez wszystkie pamieci maja wieczysta gwarancje, czy OEM czy firmowki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tam wybralbym firmowe chocby dla swietego spokoju co by stabilnie bylo - niektote plyty maja problem z kosciami niektorych producentow :/

a w ogole to polecam RAME do smazenia i pieczenia ;)

moj kolega preferuje RAMy Scotta ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

. choc chyba kingstony maja wieczysta gwarancje a noname nie......

Oj niwydaje mi sie. Przeciez wszystkie pamieci maja wieczysta gwarancje, czy OEM czy firmowki.

NIe prawda, nie wszystkie mają wieczystą gwarancję. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...