Skocz do zawartości
tomek2344

Problem Z Centralnym Głośnikiem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Przeglądałem troszkę tematów i nie znalazłem na temat, który mnie interesuje. Otóż karta muzyczna Sound Blaster Live! 5.1 z głośnikami Creative Labs Desktop Theatre DTT2200, jak w sygnaturce zresztą. Mój problem to to, że centralny głośnik nie gra ani w Winampie (różne wersje sprawdzałem, z dźwiękiem przestrzennym i inne) ani przy odtwarzaniu filmów i gier. Ustawione mam we właściwościach dźwięku na zestaw 5+1, czyli tak jak mam, podłączenie też jest ok. A najlepsze jest to, że przy teście głośników gra, tzn. ten "miły głosik" ;) testujący mówi np. "Central" i faktycznie słychać to z centralnego. Instalowałem najnowsze sterowniki i nic, podmieniałem też z satelitami i gra. Tak jak wcześniej pisałem, wszystkie możliwe ustawienia mam na 5+1 (5 głośników i subwoofer). Testy zarówno Xp jak i Win 98, 2000. Więc w czym może tkwić problem?

Edytowane przez tomek2344

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Linka niemogłem znaleść bo za dużo postów do wylookania, wiec masz screena http://img301.imageshack.us/img301/9965/mccvt3.jpg trzeba w mediaplay center to uruchomić i dalej już na winampie czy wmp słuchasz/oglądasz :). Do tej pory wszystkim to pomogło mam andzieje ze tobie też, sory za ZWłOKE :]

PS: do muzyki polecam 4.1 słuchac bo w 5.1 brzmi tandetnie. :]

Edytowane przez wirion

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję. Wieczorem sprawdzę, teraz niestety jestem w pracy. Pozdrawiam

Czytałem, że stery KX Project są najlepsze, więc je zainstalowałem i o dziwo przestały też grać tylne satelity, a centralny nie gra dalej. Nigdy nie instalowałem Play Center bo to było zawsze zbędne dla mnie. Później ściągnałem i nowe stery do Live! od Creativa i nowe Play Center z patchem i dalej to samo. Potem tak czy inaczej musiałem robic format dysku bo już był zasyfiony i znów zdziwienie, XP nie wykrył Live! jak to zawsze robił, a satelity tylne dalej nie grają :( co się mi zdarza po raz pierwszy. Dziś wieczorem kolejne próby.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no właśnie nie miałem play center, więc tak czy inaczej brak tej opcji cmss

Udało się w końcu na KX'ach. O wiele wiele więcej opcji niż Creative'a. Grają wszystkie 5+1 i zdecydowanie lepiej. To jest jeden z tzw. "Z archiwum X-przypadków mojego kompa" :) pozostał jeszcze jeden problem, ale o nim innym razem ;). Podziękowania dla Wirion za posty. Proszę o zamknięcie tematu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi