Fiedzio Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 Witam! Mam wielki problem z drukarką HP DeskJet 840c. Dziś mój ojciec nabił na nowo tusze, zamontowałem je - a drukarka dalej uważa, że nie ma tuszu i nie mogę nic drukować! n Próbowałem chyba wszystko (nowe stery, rozłączanie, czyszczenie zbiorników itp), ale to nic nie dało. Może wy macie jakieś sugestie jak to naprawić? Dodam jeszcze, że miga cały czas lampa braku tuszu, chodź on jest. PLX POMÓŻCIE! Pozdrawiam, Fiedzio ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voit Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 Ile razy nabijałeś już te kartridże? I gdzie? Dobry punkt usługowy daje wydruk strony testowej z tych kartridży i gwarancję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiedzio Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 Więc nie wiem ile razy były nabijane kratridże (używana jest) - punkt serwisowy to nie jest, sklep zajmujący się sprzedażą kas fiskalnych (nabije także kartridże). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voit Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 (edytowane) Spróbuj delikatnie przeczyścić styki w kartridżu i w drukarce. Jeśli to nie pomoże to znaczy że chyba padły... Może to być efektem wyeksploatowania kartridża, albo nieumiejętnego nabijania. Zanieś tam gdzie nabijałeś i zapytaj co oni na to. Niewielka szansa że poczują się do odpowiedzialności, ale co masz do stracenia? Czy pojemnik był zaschnięty przed nabijaniem? Jeśli tak, to mogli go uszkodzić podczas czyszczenia. EDIT: Ciekawe czy ten kartridż nie ma przypadkierm chipa zliczającego wydrukowane strony... Edytowane 12 Września 2006 przez Voit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 Ja miałem takie objawy o jakich piszesz, kiedy niechcący nabiłem za dużo tuszu. Spróbuj sciągnąć trochę z powrotem i włożyć je jeszcze raz. Po prostu w kartidżu musi być trochę powietrza. Czy to pomoże nie gwarantuje, ale zaszkodzić też nie powinno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...