jahu Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 Witam na wstepie sorki za topik ale nie wiedziałem gdzie go umieścić. mam problem typu. Kopiowalem sobie z ftp-a jakąś gierke i nagle niebieski obraz i .... Jak zresetowałem kompa to zaczął sprawdzac skandyskiem i wyskoczył napis: DYSK E NIE JEST DYSKIEM SYSTEMU WIN XP. i kurna jak sie odpalił po 10 minutach to partycja E: byla widoczna lecz zadnego opisu do niej nie było (typu - ilość miejsca dostępnego, itp.) w koncu udalo sie odpalic właściwości dysku i okazało sie ze jest to partycja typu: RAW. zainstalowalem "partyszyn madzik" a tu ku mojemu ździwieniu wszystko ok (czyli FAT32 na każdej partycji, ilość wolnego i zajętego miejsca sie zgadza) ale windows nadal nic. Zainstalowalem syfa od nowa i to samo (czyli nie dobrze). odpalilem FDISK-a i jakby ok, pod dosem normalnie pokazuje ze jest to FAT32, tylko XP nie moze z tym sobie poradzic. czy miał juz ktoś takiego baga? i jak można zaradzić mojemu problemowi? a, dysk jet nowy Maxtor 60giga sory za długi topik. i dzieki za odpowiedzi 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rider Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 Utworz od nowa partycje. To chyba najszybszy sposob na pozbycie sie tego problemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jahu Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 Otworz od nowa partycje. To chyba najszybszy sposob na pozbycie sie tego problemu. masz racje, ale mam tylko jeden problem (20 giga mp3) :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rider Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 A nie masz 2 dysku zeby zrobic backup`a ?? No ja nie widze innego sposobu zeby rozwiazac ten problem. Ew. mozesz nagrac te mp3 na plyty ale troche tego bedzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jahu Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 własnie zalatwiłem drugi dyk. ide pokopiowac i dalej bede kombinował. thx :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N.E.O.P.L.A.S.M Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 Spróbuj w konsoli odzyskiwania Xp użyć polecenia fixboot lub fixmbr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...