Maniakalny Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 czy w gre wchodzą kompresory o nieznanej mocy :?: jest kilka kompresorów srubowowych/rotacyjnych ale nie mają ani naklejek ani wytloczonych tabliczek <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 Eee tam, kaskady (z innym gazem niz co2) sa dla lamuchow :wink: . Skladasz, napelniasz, stroisz pod load i dziala :wink: W takim razie jestem lamuchem :D . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 Ja mimo że to będzie mój pierwszy raz mogę się przyłączyć, tylko proponuje więcej czasu bo już wiem że do nowego się nie wyrobię studia, praca, dziewczyna itd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 Możemy zrobić pół roku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Ja takze mysle ze mozna zrobic klase otwarta a potem ocenic jak dobry jest dany agregat w swojej klasie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 W takim razie jestem lamuchem :D . Udowodnij ze nie i zrob jakis uber agregat ;) @berkut Jakie masz te rotarki ;) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 (edytowane) Dobra, odkopuje troche. A co powiecie na konkurs na najtanszego i najlepszego singla ? Np standardowy kompresor to Eda 1/6HP (kazdy moze ją miec za grosze), jakis skraplaczyk,parownik itp. Gaz jeden, np. propan-butan czy cos innego i sprawdzac to na jednym obciążeniu. ciekawa alternatywa dla tych, ktorzy nie mają funduszy na cos mocniejszego. A koszt takiego agregatu powinien sie zmiescic w...100-150zl max ? I zabawa bedzie Edytowane 20 Października 2006 przez LukeXE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 Dobra, odkopuje troche. A co powiecie na konkurs na najtanszego i najlepszego singla ? Np standardowy kompresor to Eda 1/6HP (kazdy moze ją miec za grosze), jakis skraplaczyk,parownik itp. Gaz jeden, np. propan-butan czy cos innego i sprawdzac to na jednym obciążeniu. ciekawa alternatywa dla tych, ktorzy nie mają funduszy na cos mocniejszego. A koszt takiego agregatu powinien sie zmiescic w...100-150zl max ? I zabawa bedzie Moze i dobry pomysl z takim challengem, ja osobiscie jednak w niego nie wejde - juz wyroslem z sprezarek ze zlomu/starych lodowek :wink: . pozdro piotres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 Dobra, odkopuje troche. A co powiecie na konkurs na najtanszego i najlepszego singla ? Np standardowy kompresor to Eda 1/6HP (kazdy moze ją miec za grosze), jakis skraplaczyk,parownik itp. Gaz jeden, np. propan-butan czy cos innego i sprawdzac to na jednym obciążeniu. ciekawa alternatywa dla tych, ktorzy nie mają funduszy na cos mocniejszego. A koszt takiego agregatu powinien sie zmiescic w...100-150zl max ? I zabawa bedzie takie competition to raczej byl by fajny w wiecej osob jak 5 ;) a tak to ile osob przystapi i ile ukonczy? odpowiedz jest chyba oczywista :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 to ogloscie sie na innych forach ;) (zagranicznych) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 takie competition to raczej byl by fajny w wiecej osob jak 5 ;) a tak to ile osob przystapi i ile ukonczy? odpowiedz jest chyba oczywista :) A jaka jest wg Ciebie ta oczywista odpowiedz ? :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 No bez jaj, nic nie mozna zrobic w polsce ? Zawsze jakies ale... Kwazor, ja, ryba, piotres, muciek, hinco, Kszonek, hipo, djmatys, wawroch (przepraszam, jesli kogos pominalem). Juz jest pare osob, ktore mysle, ze sie skuszą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 No bez jaj, nic nie mozna zrobic w polsce ? Zawsze jakies ale... Kwazor, ja, ryba, piotres, muciek, hinco, Kszonek, hipo, djmatys, wawroch (przepraszam, jesli kogos pominalem). Juz jest pare osob, ktore mysle, ze sie skuszą. wymieniles osoby ktore maja cokolwiek wspolnego z fc... teraz wylicz osoby ktory sie zglosza, a potem jeszcze bedzie mniejsza grupka ktora wytrwa do konca, obstawiam 3-4 osoby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 (edytowane) dobra, widze ze to poroniony pomysl organizowac cokolwiek. Dla mnie to i fajna zabawa jest jak są...2 osoby. Zawsze jakas rywalizacja, chęć pokazania lepszego wyniku itp. No i niech będa 3-4 osoby, co to za różnica. wiem, że frajda jest wygrać z 20 osobami, ale powiem ci szczerze, ze może ci sie trafić, że będziesz rywalizowac z tylko jedną osoba, a przegrasz. Life is brutal. niech będą te 4 osoby chociaż, nagrody sie załatwi i porywalizujemy Edytowane 20 Października 2006 przez LukeXE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 A jakie by były terminy ? :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 Z 2-3 miechy do zrobienia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 I tak Luke/Piotres wygraja bo maja najfajniejsze "opróżniacze" układów :D . W takim układzie za duzo nie mozna namieszac, by wydajnosciowo wybic sie ponad konkurencje. Moglbym sie pobawic, o ile ktos pozyczy mi na dluzszy czas wszelakie potrzebne narzedzia :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 Ja też mógłbym startować ;) pytałem o czas bo to kwestia "wykończenia" układu z częściami nie będzie większego problemu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 I tak Luke/Piotres wygraja bo maja najfajniejsze "opróżniacze" układów :D . W takim układzie za duzo nie mozna namieszac, by wydajnosciowo wybic sie ponad konkurencje. Moglbym sie pobawic, o ile ktos pozyczy mi na dluzszy czas wszelakie potrzebne narzedzia :D a skad ty wiesz czy inni nie maja lepszych? nie wiem dokladnie jakiej mocy pompy oni maja i jaka ma moja, ale domniemywam ze nie mam gorszej jak oni ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 Ja bym sie pisał ale z moim singlem :P Może takie zrobić porównanie- moc kompresora przez temperature load na np 150 dummy load(np |150W/-35|= 4,29 a np |200W/-35|= 5,71; w tym wypadku 150W kompresy wygrywa) , i oczywiście im liczba mniejsza tym wynik lepszy (wynik w konkursie) :lol: Pewnie namieszałem, ale klasy SS i AutoC of kors ; ]]] Myśle ze bym coś mógł pokazać jeżeli mi Luke paczke zrobi kiedyś, bo ja to mam pecha i mam ciągłe defekty agregatu ;)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 (edytowane) Ja bym proponował dwi kategorie tak jak przedmówca ;) ac i ss tylko trzeba się umówić że w ss i ac używamy kompresorów o takiej samej mocy (najlepiej jak najtańszych :D ) gaz np. propan i tyle reszta dowolna . I jak ? :rolleyes: Edit: I proponuje jeszcze 2kategorie w ss i ac - tempy bez obciążenia i load . Edytowane 20 Października 2006 przez bryce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 Ja bym proponował dwi kategorie tak jak przedmówca ;) ac i ss tylko trzeba się umówić że w ss i ac używamy kompresorów o takiej samej mocy (najlepiej jak najtańszych :D ) gaz np. propan i tyle reszta dowolna . I jak ? :rolleyes: Edit: I proponuje jeszcze 2kategorie w ss i ac - tempy bez obciążenia i load . reszta dowolna...? czyli moge etylenu uzyc ?:D jak nie to w AC sie nie bawie, bo nie mam co2, w SS czemu propan? nie mozna normalnego i bezpiecznego gazu uzyc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 (edytowane) A propan niezbezpieczny ? ;) Już dziewczynki przestańcie mówić, kto ma lepszą pompke, bo te co mamy są o klase ZA dobre do naszych układów. O połowę słabsze niż mam ja i Piotres są wystarczające... Edytowane 21 Października 2006 przez LukeXE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 (edytowane) A łapie ktos moją metode ?:P Wtedy odpada coś jak ta sama moc kompresora :P A, no i jak z termometrami ? :P ja sobie raczej nie zakupie Chy czy innego Fluke'a :P Kwazor, ja, ryba, piotres, muciek, hinco, Kszonek, hipo, djmatys, wawroch (przepraszam, jesli kogos pominalem).To ja jeszcze dorzuce : Alfredzio(z Freoniacza), rhezus, przemek2f, maniakalny, Raven, i pewnie ktoś jeszcze by sie znalazł jak Dioda ; ] Ogólnie jest na w ch.. albo jeszcze więcej ;) Nie ma szans żeby paru nie załapało sie, wiekszość buduje cos, to co za problem poprostu wziać udział ? ;] Edytowane 21 Października 2006 przez hinco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 (edytowane) reszta dowolna...? czyli moge etylenu uzyc ?:D jak nie to w AC sie nie bawie, bo nie mam co2, w SS czemu propan? nie mozna normalnego i bezpiecznego gazu uzyc ? Lol zapomniałem o drugim gazie :rolleyes: może być etylen tylko u Ciebie będzie zaopatrzenie :D a dlaczego propan jest niebezpieczny :rolleyes: ? Edytowane 21 Października 2006 przez bryce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 Bo sie pali? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 To ja jeszcze dorzuce : Alfredzio(z Freoniacza), rhezus, przemek2f, maniakalny, Raven, i pewnie ktoś jeszcze by sie znalazł jak Dioda ; ] Ogólnie jest na w ch.. albo jeszcze więcej ;) Nie ma szans żeby paru nie załapało sie, wiekszość buduje cos, to co za problem poprostu wziać udział ? ;] przemek2f nic nie pokazuje do dluzszego czasu, Raven juz sie nie bawi wogole w fc, a dioda to juz wogole... Lol zapomniałem o drugim gazie :rolleyes: może być etylen tylko u Ciebie będzie zaopatrzenie :D a dlaczego propan jest niebezpieczny :rolleyes: ? nie bedzie u mnie zadnego zaopatrywania, zobacz sobie temat "prawie nowego" i jego checi nazakup etylenu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 (edytowane) Dobra, odkopuje troche. A co powiecie na konkurs na najtanszego i najlepszego singla ? Np standardowy kompresor to Eda 1/6HP (kazdy moze ją miec za grosze), jakis skraplaczyk,parownik itp. Gaz jeden, np. propan-butan czy cos innego i sprawdzac to na jednym obciążeniu. ciekawa alternatywa dla tych, ktorzy nie mają funduszy na cos mocniejszego. A koszt takiego agregatu powinien sie zmiescic w...100-150zl max ? I zabawa bedzie To moge startowac :P mam juz gotowy :P (narazie sie nie scigam bo brak czasu i nowy layout bedzie z czasem) Agregat 20zł Skraplacz 5 zł parownik 25zł ssaca 40zł wymiennik 30zł gaz 17zł izolacja 20zl Elektryka :BEZCENNA :P A całkiem fajne tempy to trzymalo jak na 1/8.. Luke pomysł nie jest zły..to ma działac a nie wygladac i dawac frajde a nie swiecic sie jak psu jajca... Edit : stawke warto by podbic do 200zl max chyba ze odlschool i waz techniczny zbrojony zamiast ssacej :P Edytowane 21 Października 2006 przez Kwazor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 Edit : stawke warto by podbic do 200zl max chyba ze odlschool i waz techniczny zbrojony zamiast ssacej :PTylko bez takich ; ]]] Jeżeli będzie taki przedział cenowy do 150 zł ja odpadam ; ]] nie zamierzam sie w to bawic; ]] poprostu robimy na tym co jest bez granic cenowych.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 (edytowane) To może przedział cenowy w ac\ss i kategoria outlaw bez ograniczeń ( jak w wyścigach na 1\4mili :D ) Edit: I w outlaw każdy co chce to robi gazy itp. Edytowane 21 Października 2006 przez bryce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...