Skocz do zawartości
LukeXE

Purepc.pl Phase Change Competition -- Reguły, Dyskusja...

Rekomendowane odpowiedzi

mysle ze to bardzo fajny pomysl z tymi nagrodami... ryba chyba masz jakiews zle dni, wez wyluzuj troche bo o wszystko sie denerwujesz ostatnio (znaczy ostatnio bardziej niz zwykle :lol: )

to Luke sie zaczol unosic jak skomentowalem slaba organizacje jego poprzedniego konkursu, ja mam poprostu w to wszystko wbite, ale nie lubie jak ktos sie miota w swoich wypowiedziach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zawiesilem projekt przy notorycznym zapychaniu kapilary przy przedluzaniu :/ ale -66*C na parowniku przy 2barach widzialem :D Wole zbudowac duzo mocniejsza kaskade niz tracic zdrowie na Autokaskady - zbyt nerwowy jestem zeby miec duzo cierpliwosci do tego, choleryk ze mnie nieziemski.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 mania :lol: :lol: :lol: :lol: łatwa wygrana :lol:

w takim razie mania nie wygral, bo konkurs sie nie odbył - patrz reglamin.

Regulamin I PurePC.pl Phase Change Competition

Podział:

Są trzy kategorie, w których można uczestniczyć (każdy z zawodników może być przydzielony do dwóch lub więcej kategorii wedle uznania).

I -- Singiel z kompresorem do 1/4HP ~9ccm

II -- Singiel z kompresorem do 3/4HP ~ 18ccm

III -- Autokaskada z kompresorem do 1HP

W jednej kategorii musi być przynajmniej 3 czynnych zawodników, aby liczyła się do wyniku i podsumowania końcowego !

Reguły:

- W kategoriach I i II nie ma obowiązku używania żadnych urządzeń zabezpieczających z wyjątkiem sytuacji, gdy w obiegu znajdzie się gaz wysokociśnieniowy, począwszy od CO2 w górę.

- W kategorii III obowiązkiem jest używanie presostatu na wysokie ciśnienie !

- Wszystkie częsci powinny być zrobione we własnym zakresie, żadnych komercyjnych wymienników, separatorów oleju czy innych zbędnych firmowych rzeczy. Parowniki oczywiście można używać jakie sie chce, to samo ze skraplaczem czy innymi podstawowymi rzeczami.

- W każdym agregacie OBOWIĄZUJĄCYM urządzeniem rozprężnym jest KAPILARA. Żadnych cPEV`ów czy TXV. Średnica kapilary nie ma znaczenia.

- Pod koniec rywalizacji agregat będzie testowany na grzałce 150W lub podobnej (byleby nie z mniejszą mocą). Mierzona będzie temperatura evapa oraz miedzi na grzałce.

- Do pomiaru temperatur używamy termometru (tak, termometru), a nie kitów z nord-elektronik czy innych beznadziejnie działących termometrów. CHY700 czy Voltcraft to niezbędne minimum, zawsze można pożyczyć.

- Gazy które można użyć. Chciałbym, żeby to był jeden gaz dla I i II kategorii, np R507, dla kategorii autokaskadowej widziałbym w tym R290/CO2 (tanie i dostępne każdemu gazy, 6kg CO2 kosztuje 23zł...). Ktoś chce inny gaz, robimy oddzielną kategorie.

- Osoby oszukujące są skazane na wieczne potępienie :angry:

Czas trwania zawodów --- 10 listpada 2006 ---> 25 lutego 2007

Regulamin może ulec zmianie

W jednej kategorii musi być przynajmniej 3 czynnych zawodników, aby liczyła się do wyniku i podsumowania końcowego !

Edytowane przez kszonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może być MD może być % jak kto woli :D

Edit: Niech mania się wypowie jakie % lub non% lubi :D to teraz pójde i specjalnie mu kupie i wyśle jako nagrodę że "wygrał" :mrgreen:

Edytowane przez bryce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raven tak, Berkut tak...Dioda juz niepotrzebny, chyba najmniej ze wszystkich zrobił.

Heh, fajnie ze jeszcze ludzie o mnie pamietaja ;), narazie odchodze w odstawke co nie oznacza ze na stale, nie mam czasu mimo ze sa projekty w glowie i na papierze, obserwuje forum i przygladam sie wypowiedziom, jak to sie mowi ja tu jeszcze wroce B-) , narazie staram sie o mieszkanie w wawie, praca i studia swoja droga i brak czasu na hobby... nie te czasy kiedy moglem przyjsc ze szkoly, wsiasc na rower pojechac do dziadka i wziac palnik w rece <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, fajnie ze jeszcze ludzie o mnie pamietaja ;), narazie odchodze w odstawke co nie oznacza ze na stale, nie mam czasu mimo ze sa projekty w glowie i na papierze, obserwuje forum i przygladam sie wypowiedziom, jak to sie mowi ja tu jeszcze wroce B-) , narazie staram sie o mieszkanie w wawie, praca i studia swoja droga i brak czasu na hobby... nie te czasy kiedy moglem przyjsc ze szkoly, wsiasc na rower pojechac do dziadka i wziac palnik w rece <_<

Rozumiem Cie.

Mam nadzieje, że źle mojego "dawnego" posta nie odebrałeś :) Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem Cie.

Mam nadzieje, że źle mojego "dawnego" posta nie odebrałeś :) Pozdrawiam

Pewnie ze nie odebralem go zle ;P, nie bylo nic zlego w nim ;) pozdro dla all freoniaczy ;), dobra panowie koniec offtopicu ;P

Edytowane przez dioda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi