ryba Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 mysle ze to bardzo fajny pomysl z tymi nagrodami... ryba chyba masz jakiews zle dni, wez wyluzuj troche bo o wszystko sie denerwujesz ostatnio (znaczy ostatnio bardziej niz zwykle :lol: ) to Luke sie zaczol unosic jak skomentowalem slaba organizacje jego poprzedniego konkursu, ja mam poprostu w to wszystko wbite, ale nie lubie jak ktos sie miota w swoich wypowiedziach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 Koniec tego offtopa, jak ryba masz jakies wątpliwosci jeszcze, jest od tego pw. Zrobil ktoś coś już ? :) bo ja zbieram powoli częsci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 Koniec tego offtopa, jak ryba masz jakies wątpliwosci jeszcze, jest od tego pw. Zrobil ktoś coś już ? :) bo ja zbieram powoli częsci :) Tia.. tylko nie wiem jaki wentyl 12 cm i czy do końca działa :/ no i ni ma termo i dummy :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 Ja mam skraplacz wszystkie rurki podstawe itp. [ciach!]ły nieługo będzie więcej kaski to będzie nowy kompresik i jeszcze kilka rzeczy :wink: :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 ahhh jak ten czas leci... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Ja już odpadam chyba z tego bo FC sie sprzedało i nie było pr0 pomiaru temperatury ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 ahhh jak ten czas leci... :D w takim razie mozecie wysyłać te filtry do mnie :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 w takim razie mozecie wysyłać te filtry do mnie :lol: :lol: :lol:poczekajcie...:) Przerobie swoje:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 poczekajcie...:) Przerobie swoje:) za pozno haha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Nagrody lecą do Maniaka, odemnie pare extrasów, zgadamy sie na gadulcu. moj ambitny plan robienia 3 stopniowej auto-c nie wypalil, bo kompresor idzie do 3 stopniowca dla klienta, sprawa ważniejsza ;) Gratulacje ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 lol a ja o tym całkiem zapomniałem :lol: nawet gazu do palnika już niemam :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 kiedy nastepny konkurs z duza pula nagrod ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 kiedy nastepny konkurs z duza pula nagrod ? :D i uczestnikow........ ile osob zrobilo wogole agregaty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Ja zawiesilem projekt przy notorycznym zapychaniu kapilary przy przedluzaniu :/ ale -66*C na parowniku przy 2barach widzialem :D Wole zbudowac duzo mocniejsza kaskade niz tracic zdrowie na Autokaskady - zbyt nerwowy jestem zeby miec duzo cierpliwosci do tego, choleryk ze mnie nieziemski. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 i uczestnikow........ ile osob zrobilo wogole agregaty? 1 mania :lol: :lol: :lol: :lol: łatwa wygrana :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 1 mania :lol: :lol: :lol: :lol: łatwa wygrana :lol:zrobił i wygrał:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 (edytowane) 1 mania :lol: :lol: :lol: :lol: łatwa wygrana :lol: w takim razie mania nie wygral, bo konkurs sie nie odbył - patrz reglamin. Regulamin I PurePC.pl Phase Change Competition Podział: Są trzy kategorie, w których można uczestniczyć (każdy z zawodników może być przydzielony do dwóch lub więcej kategorii wedle uznania). I -- Singiel z kompresorem do 1/4HP ~9ccm II -- Singiel z kompresorem do 3/4HP ~ 18ccm III -- Autokaskada z kompresorem do 1HP W jednej kategorii musi być przynajmniej 3 czynnych zawodników, aby liczyła się do wyniku i podsumowania końcowego ! Reguły: - W kategoriach I i II nie ma obowiązku używania żadnych urządzeń zabezpieczających z wyjątkiem sytuacji, gdy w obiegu znajdzie się gaz wysokociśnieniowy, począwszy od CO2 w górę. - W kategorii III obowiązkiem jest używanie presostatu na wysokie ciśnienie ! - Wszystkie częsci powinny być zrobione we własnym zakresie, żadnych komercyjnych wymienników, separatorów oleju czy innych zbędnych firmowych rzeczy. Parowniki oczywiście można używać jakie sie chce, to samo ze skraplaczem czy innymi podstawowymi rzeczami. - W każdym agregacie OBOWIĄZUJĄCYM urządzeniem rozprężnym jest KAPILARA. Żadnych cPEV`ów czy TXV. Średnica kapilary nie ma znaczenia. - Pod koniec rywalizacji agregat będzie testowany na grzałce 150W lub podobnej (byleby nie z mniejszą mocą). Mierzona będzie temperatura evapa oraz miedzi na grzałce. - Do pomiaru temperatur używamy termometru (tak, termometru), a nie kitów z nord-elektronik czy innych beznadziejnie działących termometrów. CHY700 czy Voltcraft to niezbędne minimum, zawsze można pożyczyć. - Gazy które można użyć. Chciałbym, żeby to był jeden gaz dla I i II kategorii, np R507, dla kategorii autokaskadowej widziałbym w tym R290/CO2 (tanie i dostępne każdemu gazy, 6kg CO2 kosztuje 23zł...). Ktoś chce inny gaz, robimy oddzielną kategorie. - Osoby oszukujące są skazane na wieczne potępienie :angry: Czas trwania zawodów --- 10 listpada 2006 ---> 25 lutego 2007 Regulamin może ulec zmianie W jednej kategorii musi być przynajmniej 3 czynnych zawodników, aby liczyła się do wyniku i podsumowania końcowego ! Edytowane 27 Lutego 2007 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 ano :blurp: więc nici z nagrody :lol: kiedy rev2 konkursu ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 to chociaż wafelki na osłode :lol::lol::lol::lol::lol::lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 puszke na zapicie smutków moge Ci wysłać :lol: :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 puszke na zapicie smutków moge Ci wysłać :lol: :lol: :lol: :lol: puszke MD ma sie rozumiec :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 (edytowane) Może być MD może być % jak kto woli :D Edit: Niech mania się wypowie jakie % lub non% lubi :D to teraz pójde i specjalnie mu kupie i wyśle jako nagrodę że "wygrał" :mrgreen: Edytowane 27 Lutego 2007 przez bryce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Odważnych trzeba nagradzać Pucha sie Mani nalezy:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 W takim razie zrzuta chuopsy :lol: na puszke :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dioda Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 Raven tak, Berkut tak...Dioda juz niepotrzebny, chyba najmniej ze wszystkich zrobił. Heh, fajnie ze jeszcze ludzie o mnie pamietaja ;), narazie odchodze w odstawke co nie oznacza ze na stale, nie mam czasu mimo ze sa projekty w glowie i na papierze, obserwuje forum i przygladam sie wypowiedziom, jak to sie mowi ja tu jeszcze wroce B-) , narazie staram sie o mieszkanie w wawie, praca i studia swoja droga i brak czasu na hobby... nie te czasy kiedy moglem przyjsc ze szkoly, wsiasc na rower pojechac do dziadka i wziac palnik w rece <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 Heh, fajnie ze jeszcze ludzie o mnie pamietaja ;), narazie odchodze w odstawke co nie oznacza ze na stale, nie mam czasu mimo ze sa projekty w glowie i na papierze, obserwuje forum i przygladam sie wypowiedziom, jak to sie mowi ja tu jeszcze wroce B-) , narazie staram sie o mieszkanie w wawie, praca i studia swoja droga i brak czasu na hobby... nie te czasy kiedy moglem przyjsc ze szkoly, wsiasc na rower pojechac do dziadka i wziac palnik w rece <_< Rozumiem Cie. Mam nadzieje, że źle mojego "dawnego" posta nie odebrałeś :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dioda Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 (edytowane) Rozumiem Cie. Mam nadzieje, że źle mojego "dawnego" posta nie odebrałeś :) Pozdrawiam Pewnie ze nie odebralem go zle ;P, nie bylo nic zlego w nim ;) pozdro dla all freoniaczy ;), dobra panowie koniec offtopicu ;P Edytowane 22 Marca 2007 przez dioda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...