zdanek Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 Witam! mam problem gdyz po formacie nie moge zmieniac ustawien power playa tzn samy suwakiem to i owszem moge ruszac ale nie wplywa to na taktowanie ... jest ten problem i w NHC i w Catalyst Control Center . Mam stery Omegi Mobile 6.5 , wczesniej mialem najnowsze Catalysty i bylo to samo. Probowalem przeinstalowywa i NHC 2.0 i sterowniki i catalyst control center i nadal nie moge zmieniac. Recznie w NHC mozna zmieniac taktowanie gpu ale nie jest to na tyle dobre jak powerplay ktrory z tego co wiem wylacza niektore potoki na grafie i jest absolutna cisza w windowsowej pracy i lekkim obciazeniu a przy recznym obnizaniu taktow wiatrak sie wlacza mi co jakis czas na pare minut a wczesniej jak dziala mi ten powerplay tego praktycznie nie bylo. co moge zrobic poradzcie co! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 Nic, no skoro PowerPlay ma zarzadzac grafa to po kiego wala wtedy ingerowac w ustawienia i manualnie zmieniac zegary?? Po to wlasnie jest ten program, zeby sam to robil a nie zeby mu dodatkowo dokladac jeszcze "swoje pomysly". Chcesz ustawic wlasne wartosci - wylacz PowerPlay i juz. Ale nie radze, bo downclock, ktory sam zrobisz bedzie gorszy niz ten prowadzony przez PP, bo jak slusznie zauwazyles program wylacza czesc rdzenia. Tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdanek Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 nie zrozumiales mnie. wlasnie o to chodzi ze ja wcale nie chce ingerowac recznie i wolalbym uzywac power playa ale on mi nie dziala. poprostu nie moge zmieniac taktowania a to ze recznie cos ustawialem to tylko zeby sprawdzic czy downclock nadal dziala i recznie jest okej ale wrocilem do normalnych ustawien w NHC (wlaczylem Active PowePlay a przy ustawieniach dla dwoch wartosci zegarow (recznych) sa oba okienka zaznaczone takze pownien chodzic ten power play a niestety tak nie jest. jakies pomysly? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MesJasZ Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 wywal NHC, zainstaluj soft mod Catalysty najnowsze, ukatywnij Powerplay a energią niech zarządza RMClock. Nie ma prawa, żeby Powerplay nie hulał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdanek Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 kurcze tylko wczesniej przed formatem bylo okej na tych nowych sterach , teraz cos sie zwalilo. :/ a co zrobic zeby smigalo to w NHC, i czy da sie podciagnac troche dolne taktowanie dla wartosc default dla powerplaya?? bo bylo chyba za niskie i sypalo mi artefaktami przy wlaczaniu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
contradanza Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 kurcze tylko wczesniej przed formatem bylo okej na tych nowych sterach , teraz cos sie zwalilo. :/ a co zrobic zeby smigalo to w NHC, i czy da sie podciagnac troche dolne taktowanie dla wartosc default dla powerplaya?? bo bylo chyba za niskie i sypalo mi artefaktami przy wlaczaniu... A ja zaproponuje zainstalowanie wersje NHC bez obsługi GPU (teraz nie pamietam numerka, ale jak bedę w domu to sprawdze i dopisze), wtedy nie będzie zadnych problemów z PawerPlay Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...