samedi Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 procesor : E6600 wiatrak: Artic Freezer 7 Pro plyta: ??? - chyba Asus P5WDH Deluxe ram: ??? - Corsair XMS2-6400C3 2x1GB grafa: ??? - jakis X1950XT najlepiej x2 dyski: WD Raptor 74GB 16 cache i 2x Hitachi Deskstar T7K250 NCQ 250GB dvd: Pionieer 111BK zasilacz: ??? - Seasonic S12 600W obudowa: ??? - Antec P180 Tam gdzie sa znaki zapytania prosze o wyrazenie aprobaty albo podanie innej propozycji. Zestaw bedzie odrazu podkrecany wiec prosze o podanie czesci ktore niekoniecznie sa dobre na defaultach, ale podkrecone sa najwydajniejsze. Budrzet jest spory mozna popuscic wodze fantazji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loolek Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 Wiem ze nie odpowiadam na pytanie i robie OT za co przepraszam ale ... Czy jest sens wydawania tyle na kompa? Do tego juz niedlugo wyjdzie DX10.0 wiec moze lepiej poczekac z wydawaniem tyle kasy na grafe i kupic cos za max. 1000-1200zl. i przeczekac, w koncu dzisiejsze karty w tej cenie sa bardzo szybkie i wszystko mozna na nich wlaczyc w 1280x1024 z max detalami i nawet z fsaa/af. Jezeli komp ma sluzyc do grania to moze lepiej kupic konsole? Taki xbox360 jest potezny, ma silna grafe, cpu itd. oraz duzo gier ktore wychodza na blaszaka rowniez wychodzi na xboxa360 + wiele tytulow ktore nigdy nie pojawia sie na blaszaku. Konsola przezyje z 4-5lat a obecny komp na ktory wydasz tyle kasy za rok bedzie juz sredniakiem, za dwa lata bedzie juz za slaby na nowe gry. Nie wiem moze jestem za biedny lub inaczej mysle ale w zyciu nie wydalbym 10k zl. na kompa(no moze jakbym zarabial 10k zl. miesiecznie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 (edytowane) Podzielam zdanie przedmówcy, a jakby zrobic tak, kupic E6600 do tego Asusa P5B, i pozostałe częsci które podałeś, oprócz grafy, kupic np. teraz Galaxy 7600GS i czekac asz wyjdzie coś z DX 10, bo szkoda teraz kupowac takiego GX2 czy X1950XTX jak za niedługo wyjdzie DX 10, to moja opinia ale zrobisz jak chcesz Edytowane 13 Września 2006 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 (edytowane) Wiem ze nie odpowiadam na pytanie i robie OT za co przepraszam ale ... Czy jest sens wydawania tyle na kompa? Do tego juz niedlugo wyjdzie DX10.0 wiec moze lepiej poczekac z wydawaniem tyle kasy na grafe i kupic cos za max. 1000-1200zl. i przeczekac, w koncu dzisiejsze karty w tej cenie sa bardzo szybkie i wszystko mozna na nich wlaczyc w 1280x1024 z max detalami i nawet z fsaa/af. Jezeli komp ma sluzyc do grania to moze lepiej kupic konsole? Taki xbox360 jest potezny, ma silna grafe, cpu itd. oraz duzo gier ktore wychodza na blaszaka rowniez wychodzi na xboxa360 + wiele tytulow ktore nigdy nie pojawia sie na blaszaku. Konsola przezyje z 4-5lat a obecny komp na ktory wydasz tyle kasy za rok bedzie juz sredniakiem, za dwa lata bedzie juz za slaby na nowe gry. Nie wiem moze jestem za biedny lub inaczej mysle ale w zyciu nie wydalbym 10k zl. na kompa(no moze jakbym zarabial 10k zl. miesiecznie). To, ze Ty bys nie wydal tyle kasy na kompa nie oznacza, ze ktos ma tych pieniedzy nie wydac. Gdyby kazdy zyl na jednakowej stopie to nie byloby takiego zroznicowania w produktach jak jest obecnie. ;) Co do tematu to wydaje mi sie, ze chlodzenie mozna lepsze wziac (chociaz nie ma tam znaku zapytania :P). Zamiast arctica to Scythe Ninja lub WC sobie zamontowac. ;] Edytowane 13 Września 2006 przez Santi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loolek Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 To, ze Ty bys nie wydal tyle kasy na kompa nie oznacza, ze ktos ma tych pieniedzy nie wydac. Gdyby kazdy zyl na jednakowej stopie to nie byloby takiego zroznicowania w produktach jak jest obecnie. ;) Co do tematu to wydaje mi sie, ze chlodzenie mozna lepsze wziac (chociaz nie ma tam znaku zapytania :P). Zamiast arctica to Scythe Ninja lub WC sobie zamontowac. ;] Niestety taka jest gorzka prawda :( B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 Skonczycie OT czy mam zaczac dawac wolne od pisania? Z tego co mi sie nie podoba to buda :arrow: IMHO jest malutka ;] Moze SilverStone Temjin Serie TJ-06? ;] A i gdzie dobre audio? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 (edytowane) Hmm no ja to bym widział tak: Cpu: E6600 MoBo: Gigabyte GS 965P DS4R albo Asus P5B Deluxe Intel P965 (może są lepsze alternatywy) Ram: 2x1Gb PDP LLK 800 4-12-4-4 Gfx: 7900GS wystarczy do premiery Dx10 HDD: - ....... AC: Scythe Ninja albo Infinity jak pasuje bezproblemowo Dvd: ..... Psu: Antec Neo HE 550/Tagan TG500 U25 DE/TopPower 550P3 U12 EZ Creative X-fi Platinium + Pro Gamer 500 powinno styknąć Edytowane 13 Września 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 procesor : E6600 wiatrak: Artic Freezer 7 Pro plyta: ??? - chyba Asus P5WDH Deluxe ram: ??? - Corsair XMS2-6400C3 2x1GB grafa: ??? - jakis X1950XT najlepiej x2 dyski: WD Raptor 74GB 16 cache i 2x Hitachi Deskstar T7K250 NCQ 250GB dvd: Pionieer 111BK zasilacz: ??? - Seasonic S12 600W obudowa: ??? - Antec P180 wiatrak:scythe Infiniti + swap na Fandera 120mm ipare takich fanderów do budy płyta OK, a jak bez CF czy sLI to może GB DQ6 ?? RAM: 4x1GB :-P grafa: GX2 2x Raptor 150GB w RAID 0 2x lub wiecej Seagate 7200.10 250 lub 320 też w RAID Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 Tam gdzie sa znaki zapytania prosze o wyrazenie aprobaty albo podanie innej propozycji. Niektorym trzeba tlumaczyc 2 razy albo i wiecej :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samedi Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 (edytowane) Dobra jezeli ktos ma lepsze poropozycje co do chlodzenia tez poprosze. Orgiusz Na lepsza muze szkoda teraz wydawac bo lepiej bylo kase wydac na 24" Della :mrgreen: niz na jakiekolwiek glosniki. EDIT Jak ktos chce to moze zlozyc cos od poczatku za ta kase. Edytowane 13 Września 2006 przez samedi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 Gdybym musiał na ten moment złożyć takiego kompa, to wyglądał by prawdopodobnie tak: Oczywiście cena jest bardzo zawyżona - wiadomo KOMPUTRONIK. Do tego ok ~1100zł na dobre WC (Laing DDC, Cooltek Maxistream, bloki Swiftecha, etc) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 Ja bym dal Scythe Infinity bo ten freezer troche nie pasuje ;) Tu wszystko na najwyzszym poziomie a tu takie niedoszlifowane badziewie. I plyte raczej asusa W64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...